ΕΤΗΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ TRANSFORMATIONAL YOGA 100 ΩΡΩΝ

Yoga and Budo Center

Arts and Evolution

Transformational yoga

Teacher training RYT100 ωρών

Μονο για προχωρημένους. Σε όσους εχουν πιστοποίηση RYT200 ωρών θα γίνει αναβάθμιση σε RYT300 ωρών με πιστοποίηση απο το Y.A.I αναγνωρισμένο απο την κυβέρνηση της Ινδίας.

             Το Yoga & Budo Center σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Y.A.I. που είναι αναγνωρισμένος από την κυβέρνηση της Ινδίας  δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην απονομή διπλώματος – βεβαίωσης διδακτικής επάρκειας 100h από την Υ.Α.Ι. και αφορά την διδασκαλία ενός πανάρχαιου συστήματος αγωγής υγείας, κάθαρσης και αυτοθεραπείας που μας έρχεται από την μακρινή Ινδία, της Transformational Yoga.

        H Transformational yoga είναι μια ολοκληρωτική προσέγγιση στην φυσική υγεία, συναισθηματική ισορροπία, στην νοητική και πνευματική διαύγεια. Δίνει τα «εργαλεία» που χρειάζεται κάποιος, προκειμένου να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά του. Εστιάζοντας σε βάθος στις ασάνες, στα τσάκρας, στα μάντρας, στη pranayama και το διαλογισμό, δίνει τη γνώση που χρειάζεται κάποιος για να εξαγνίσει το σώμα, να σταθεροποιήσει τα συναισθήματα, να εστιάσει στο νου, για να αυξήσει την πνευματική του ευεξία και ευημερία. Είναι πραγματικά ένας σύγχρονος Avatar, των παραδοσιακών τεχνικών της γιόγκα.  Πηγαίνει πολύ πιο μακριά και βαθιά από την φυσική εξάσκηση.  Καλύπτει τις φυσικές, συναισθηματικές, νοητικές και πνευματικές όψεις της υγείας.  Λειτουργεί σε ένα βαθύτερο επίπεδο για να διεγείρει την ενέργεια Κουνταλίνι, να την ξυπνήσει ώστε να ανέβει μέσω των τσάκρας και να καθαρίσει και να ξυπνήσει το αγνό σώμα. Συνδυάζει τεχνικές από πολλά συστήματα της γιόγκα για να επιφέρει ταχεία μεταμόρφωση, και αφύπνιση στα πέντε σώματα και τα εφτά τσάκρας, προκειμένου ο μαθητής να βιώσει ένα συνεχές επίπεδο φυσικής υγείας και ζωτικότητας, συναισθηματική ισορροπία, ανώτερη νοητική καθοδήγηση, αγάπη χωρίς όρους και όρια, πίστη, πνευματική ευδαιμονία και συνειδητότητα. Παρέχει τη μεθοδολογία για εξαιρετικά γρήγορη  και πολυδιάστατη αυτοκάθαρση που είναι και ο κορμός της θεωρίας που στηρίζει την πρακτική. Σε αυτούς που κάνουν πρακτική στη γιόγκα κάποια από αυτά θα είναι γνωστά και κάποια θα είναι καινούργια.Εν συντομία επιτρέπει την απευθείας σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό, φέρνοντας την αληθινή σοφία και διαφώτιση.  Η πρακτική είναι απλή και μπορεί να την ακολουθήσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας με οποιοδήποτε  σωματότυπο. Είναι πολύ σημαντικό ότι κατά τη διαδικασία ο μαθητής επικεντρώνεται στον εσώτερο εαυτό και μετά την κάθαρση ακολουθούν τα οφέλη και στην εξωτερική ζωή του. Αυτή είναι η ανάπτυξη της πραγματικής εσωτερικής σοφίας που προστίθεται στον προσωπικό μαγνητισμό της προσωπικότητας του μαθητή.  Για τους περισσότερους ανθρώπους, η πρακτική παίρνει από 10 μέχρι 40 μέρες για να ολοκληρωθεί και εξαρτάται από τον κάθε μαθητή και το επίπεδο ετοιμότητάς του.  Τα λόγια βέβαια είναι μόνο το σημείο εκκίνησης.  Έπειτα είναι στο χέρι του κάθε μαθητή να το κάνει να συμβεί και θα χρειαστεί, πειθαρχία, χρόνο, συγκέντρωση και σκληρή προσωπική δουλειά! 

         Τα κεφάλαια που πραγματεύεται με ειδίκευση η  Transformational yoga είναι: Θεωρία της  Transformational yoga, Βασική ανατομία της Transformational yoga (Τσάκρας, Τα πέντε σώματα, Οι πέντε πράνας, Νάντις, Para & Apara bodies), Νους και διαλογισμός,  Μπάντας και γιόγκα νίντρα, Τα τρία επίπεδα έντασης, πώς να μετασχηματίσετε τις κακές συνήθειες (του φυσικού σώματος, του πρανικού σώματος, του νοητικού σώματος, του ψυχικού σώματος, Μάντρας (επίκλησης,  των τσάκρας,  για τα 5 στοιχεία της Φύσης  ) , Πραναγιάμα,  Άσανα και  Διαλογισμός.

         Η ΥΑΙ είναι μια οργάνωση γιόγκα παγκοσμίου φήμης που έχει αναγνωριστεί από την κυβέρνηση της Ινδίας.  Έχει ιδρυθεί από τον Swami Vidyanand και ο βασικός σκοπός της οργάνωσης ήταν να δημιουργηθούν τα ελάχιστα κριτήρια για τους δασκάλους γιόγκα και τις σχολές δασκάλων, καθώς και η υποστήριξη στη συνεχή εκπαίδευση στη γιόγκα.  Είναι μια οργάνωση που είναι αφιερωμένη στη διάδοση και την υποστήριξη των αυθεντικών παραδόσεων της Γιόγκα ανά τον κόσμο.  Από την ίδρυσή της έχει τονίσει τον αμοιβαίο σεβασμό, την ευαισθησία και την στήριξη των διαφορετικών συστημάτων και παραδόσεων στη γιόγκα.  Τα πρότυπά της έχουν ως στόχο να ρυθμίσουν τη βιομηχανία της Γιόγκα και να υποστηρίξουν την ακεραιότητα των δασκάλων της γιόγκα και των σχολών που εκπαιδεύουν δασκάλους.  Παρέχει παγκόσμια αναγνώριση των σχολών και των δασκάλων που έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, εκπαίδευση και εμπειρία.  

       Ο Swami Vidyanand έχει εκπαιδευτεί με τον παραδοσιακό Ινδικό γιόγκικο τρόπο, μέσω της μαθητείας του κοντά σε φωτισμένους μάστερ γιόγκα της Ινδίας και ανώνυμους ασκητές στα Ιμαλάϊα.  Έχοντας πίσω του μια μακρά σειρά  διάσημων Bhakti γιόγκι, γεννήθηκε στο βαθιά πνευματικό περιβάλλον της Datiya, μια περιοχή στη Madhya Pradesh, στην Ινδία, που αναγνωρίζεται ως ένα από τα 17 ιερά κέντρα της Τάντρα στην Ινδία.  Ο πρώτος του γκουρού ήταν ο πατέρας του, Sri Harihar Goswami, ένας αξιοσέβαστος και αφιερωμένος γιόγκι, ιδρυτής της  Yoga Mandir of Datiya.  Αργότερα σπούδασε Κουνταλίνι Γιόγκα δίπλα στον Paramhansa Swami Satyanand, τον διάσημο ιδρυτή της Bihar School of Yoga.  Αργότερα μαθήτευσε δίπλα στον  Swami Rama, τον αείμνηστο ιδρυτή του Ινστιτούτου των Ιμαλάϊων.  Στα Ιμαλάϊα ο σουάμι διδάχθηκε απόκρυφες τεχνικές διαλογισμού δίπλα σε Θιβετάνους μάστερ.  

        Οι τεχνικές του είναι ευρέως αναγνωρισμένες στην Ινδία, στοιχείο που προκύπτει από τον σεβασμό και την αναγνώριση που έχει λάβει από πολιτιστικούς φορείς της Ινδίας, όπως την διάσημη Bharat Nirman μια οργάνωση που αναγνωρίζει μεμονωμένες ατομικές προσπάθειες για την προώθηση της αρχαίας Ινδικής σοφίας, συστημάτων και τεχνικών γιόγκα.  Ανάμεσα στα βραβεία και τίτλους που έχει λάβει είναι και το ανώτατο βραβείο Bhaskar Award, από την  Bharat Nirman.  Είναι επίσης ο επίτιμος πρόεδρος του παγκόσμιου συμβουλίου Γιόγκα της διεθνούς Ομοσπονδίας Γιόγκα (World Yoga Council of the International Yoga Federation), ο οργανισμός που παρέχει τα πρότυπα και την αναγνώριση για του επαγγελματίες δασκάλους γιόγκα διεθνώς.  Στο Hong Kong, ο σουάμι δίδαξε Transformational Yoga, στο κέντρο Συμπεριφοριστικής Υγείας του πανεπιστημίου του  Hong Kong. 

     Ο Swami Vidyanand είναι διάσημος yoga master και ο ιδρυτής της Transformational Yoga.  Το σύστημά του είναι εμπνευσμένο από την Γιόγκα της ολοκλήρωσης(Integral Yoga) του Sri Aurobindo και της Μητέρας(The Mother), και το ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη γιόγκα στο Άσραμ του Sri Aurobindo στο Δελχί που διήρκησε μια δεκαετία.  Είναι επίσης η πνευματική κεφαλή της SriMa International School της Transformational Yoga και ο ιδρυτής πρόεδρος της Yoga Alliance International(YAI),Yoga Alliance of India, Yoga Alliance Europe, Yoga Alliance of Africa και είναι Grand Master στη Hatha Yoga,Kundalini Yoga, στο διαλογισμό, στην Transformational Yoga και στη θεραπευτική γιόγκα.