ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΗΑΤΗΑ & RAJA YOGA 2019 - 2020

Yoga and Budo Center

Κεντρο Δια Βίου Μάθησης 1

Επαγγελματικός χώρος αναγωνρισμενος απο τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (Υπουργείο Παιδείας)

Προγραμμα σπουδών

Ανώτατη Εκπαίδευση Δασκάλων Raja Yoga του Patanjali 

RYT 300 (master 500) Y.A. & Y.A.I.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Μπορείτε να ξεκινήσετε τον κύκλο της  εκπαίδευση σας η Σεπτέμβριο η Ιανουάριο η Απρίλιο με διαφορετική φυσικά θεματική ενότητα ..  Και να την ολοκληρώστε αντίστοιχα σε ένα χρόνο από την στιγμή της έναρξης σας.. Οι εγγραφές δηλαδή γίνονται ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ..  

 

     Το πρόγραμμα απευθύνεται χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις σε όσους έχουν ολοκληρώσει εκπαίδευση 200 ωρών σε σχόλες  αναγνωρισμένες  από  τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς Y.A. (U.S.A.),  Y.A.I. (INDIAN) & I.Y.T.A. 

Στους υπόλοιπους μπορεί να   γίνει αναβάθμιση του διπλώματος τους των 200h με εξετάσεις πριν την έναρξη του προγράμματος των 300h

      Raja yoga  = Ο Ανώτατος Γιόγκα

       Πιστεύουμε ότι η προχωρημένη εκπαίδευση στην Γιόγκα και ειδικότερα στην Γιόγκα του Πατάντζαλι δεν μπορεί να είναι απλώς προχωρημένες ικανότητες στην εκτέλεση η στην διδασκαλία των asanas (στασεις - σωματικές ασκήσεις). Το πιο σημαντικό, για έναν  εξελιγμένο ασκούμενο ή δάσκαλο της Γιόγκα και μάλιστα της Γιόγκα του Πατάντζαλι είναι να έχει μια βαθύτερη γνώση και κατανόηση όλων των επιπέδων της Γιόγκα και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα των 8 βημάτων (Γιάμα και Νι Γιάμα, Ασανα, Πραναγιάμα (και τα πέντε κλειδιά με τα οποία ξεκλειδώνουμε το ενεργειακό μας σώμα), Πρατιγιαχάρα (έλεγχος των αισθήσεων), Ντάρανα (προσπάθεια για συγκέντρωση), Ντιγιάνα (διαλογισμός), Σαμάντι (η κορυφαία εμπειρία της ενότητας).

      Επίσης να έχει μια βαθιά και επιστημονική - μη δογματικά προσέγγιση στην Γιόγκα απαλλαγμένη από τα στοιχεία της Ινδικής κουλτούρας και των τοπικών θρησκειών.

       Raja yoga  = Ο Ανώτατος Γιόγκα όπως είναι το όνομα που τις έδωσαν οι μεγάλοι δάσκαλοι των Ινδιών λοιπόν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης  δίνει την απαραίτητη έμφαση τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο εμπειρικό & παραδοσιακό κομμάτι της Γιόγκα.    

Η ομάδα των διδασκόντων αποτελείται απο τους :

  • Ανδρέας Προβελέγγιος: Professor of Physical and Health Education / Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991 / Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I. / Founding member & former President of the Hellenic Yoga Association / Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center / Yoga & Budo Center Hatha & RajaYoga training instructor / Ε- R.Y.T. 500h of Yoga Alliance / Reiki Master Teacher / Περισσότερα στο βιογραφικό του εδώ στο site

  • Αναστασία Ραντιλάκη... Hatha Yoga full Instructor Certificate, Yoga Alliance Ε - RYT 500h, Καθηγητρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Υγεία και ευρωστεία

  • Αλεξάνδρα Λιγνου .. Ψυχολόγος .. Hatha Yoga full Instructor Certificate, Yoga Alliance Ε - RYT 500 Y.A. (U.S.A.)

  • Καρτσακλή Σταυρούλα: Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής και δραστηριοτήτων δημιουργίας και εκφρασης με ιδιαίτερες σπουδές στο θεατρικό παιχνίδι, στις θεατρικές τεχνικές, στον αυτοσχεδιασμό και στην διερευνητική δραματοποίηση.Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά ..Hatha Yoga full Instructor Certificate, Yoga Alliance RYT 200

  • Δήμας Αντώνης: Απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το ΤΕΦΑΑ Σερρών.. Απόφοιτος Φυσικοθεραπείας από το University of Hertfordshire.. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με κατεύθυνση Manual Therapy.. Έχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Διατροφή. Έχει ειδίκευση στην κατασκευή ορθωτικών πελμάτων, αξιολόγησης στάσης, της βάδισης και όλου του κάτω άκρου, πιστοποιημένος από το International College of Biomechanics.. Πιστοποιημένος δάσκαλος Clinical Pilates από το Υπουργείο Παιδείας.. Δάσκαλος της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200). Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται ως Personal Trainer και ως δάσκαλος ομαδικών προγραμμάτων σε γνωστά γυμναστήρια της Αθήνας ενώ έχει εργαστεί ως Φυσικοθεραπευτής κατά την διάρκεια της κλινικής πρακτικής άσκησης σε φυσικοθεραπευτήρια και κέντρα αποκατάστασης στην Αθήνα. . Συνεργάζεται με Σχόλες Χορού και Personal Studios γυμναστικής ως ειδικός στην μυοσκελετική αξιολόγηση. Έχει αξιολογήσει αρκετούς χορευτές και ασκούμενους, παρέχοντας τους σημαντικές πληροφορίες θεωρητικές και πρακτικές με στόχο την επίλυση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών.

  • Σοφία Νερομηλιώτη : Φυσικοθεραπεύτρια.. Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200)

  • Άννα Γουβιανάκη: Διατροφολόγος, Καθηγητρια Φυσικής Αγωγής.. Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 500)

  • Σωσω Στασινοπούλου: Γιατρός παθολογοανατόμος και Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200)

Διδακτέα ύλη και διάρκεια:

Τρείς (3) διαφορετικές θεματικές ενότητες τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε:

Α) Συνεχόμενα όλες μέσα σε μία εκπαιδευτική χρονιά ξεκινώντας τον Σεπτέμβρη με τα μετεκπαιδευτικά η τον Ιανουάριο με Φιλοσοφία – Ψυχολογία  η τον Μάιο με  Asana  ..

Β) Να παρακολουθήσετε αυτές τις τρεις θεματικές ενότητες με διαφορετική σειρά και σε διάρκεια μεγαλύτερη από μια εκπαιδευτική περίοδο (αν δεν το καταλαβαίνετε αυτό καλά τηλεφωνήστε στο 6944567580 Ανδρέα Προβελέγγιο για διευκρινήσεις)

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Μπορείτε να ξεκινήσετε τον κύκλο της  εκπαίδευση σας η Οκτώβριο η Ιανουάριο η Απρίλιο με διαφορετική φυσικά θεματική ενότητα ..  Και να την ολοκληρώστε αντίστοιχα σε ένα χρόνο από την στιγμή της έναρξης σας.. Οι εγγραφές δηλαδή γίνονται ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ..  

1η Ενότητα – 80 + 20 ωρες ώρες (5 Σαββατοκύριακα απο 16 ώρες + πρακτική)

Φιλοσοφία, Ψυχολογία στη yoga, Διαλογισμός, πρακτική στην Raja Yoga με προχωρημένες τεχνικές Pranayama, διαλογισμού και βαθιάς χαλάρωσης. Διδάσκει ο Ανδρέας Προβελέγγιος, Professor of Physical and Health Education. Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991. Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I. (Indian) . E-RYT 500 Y.A. (U.S.A.) Founding member & Vice President of the Hellenic Yoga Association. Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου Αυτογνωσίας – Αγάπης και Γνώσης του Robert Najemy και της Ψυχοδυναμικής.

  • Πρώτη ανεξάρτητη υπο-ενότητα: Η Ψυχολογία στην Γιόγκα και Γιογκα Νιντρα - Μέσα και πέρα από το Matrix . Προσπάθεια διαχωρισμού συνειδητού και υποσυνειδήτου νου (ένα μοντέλο κατανόησης) / Γνωριμία με την ετεροϋποβολη / Η ιεράρχηση των αναγκών συμφωνά με την Ουμανιστική Ψυχολογία / Θετική σκέψη / Χαλάρωση: το όχημα που μας μεταφέρει στο υποσυνείδητο (μέθοδοι και προχωρημένες εφαρμογές) / Νοητικές εικόνες ή σκεπτομορφές. / Το διάγραμμα της πορείας για την πραγματοποίηση των σκοπών μας / Ο νομός της έλξης στο υποσυνείδητο και πως να τον ελέγξουμε / Αναστολές – οι αρνητικές δυνάμεις του υποσυνειδήτου και πως δημιουργούνται / Ψεύτικες ψυχοσωματικές καταστάσεις (άγχος – στρες – τρακ) / Αρνητικά συναισθήματα (πως δημιουργούνται και κυρίως πως τα αντιμετωπίζουμε) / Αυτοανάλυση και αλλαγή πεποιθήσεων / Ξύπνημα των ανώτερων κέντρων συνειδητότητας (εξαγνισμός κινήτρων) / Πεποιθήσεις – το βαθύτερο εμπόδιο / Θετική υποβολή / Πνευματικός μεταβολισμός / Αποτελεσματική επικοινωνία με τα περιβάλλοντα / Η δύναμη της θέλησης / Αυτεπίγνωση / Αναπτύσσοντας την διαίσθηση και την ενόραση.

  • Δεύτερη ανεξάρτητη υπο-ενότητα: Sutras του Πατάντζαλι . Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την φιλοσοφία της Samkhya , την Κβαντική Φυσική και τα Yoga Sutras του Patanjali μελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (Dvaita, Visista Advaita & Advaita), τα πέντε σώματα του ανθρώπου Koshas, τα Kleshas, τις Samskaras, τον κύκλο των Vrittis, τους νόμους του Karma, του Dharma και της αγάπης, την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα 3 Gunas (sattva, rajas & tamas), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι η πνευματική προσπάθεια, τα Γιάμα και τα Νι Γιάμα κ.α. Αναλύουμε και μελετάμε όρους όπως Chitta, Pranama & Viparyaya, Avidya & Asmita , Vairagya, Purusa , Brahman, Prakriti, Iswara, τεχνικές έλεγχου των αισθήσεων (tratak, nada yoga , ketsari mudra, agkortsara mudra, butsari mudra, pasini mudra , Σαμαντι και τα στάδια του κ.α. και όρους όπως χορόχρονος, κενό , κβαντικό σύμπαν, αισθητό τίποτα, τέσσερις διαστάσεις, γέννηση - ζωή και θάνατος σύμφωνα με την Κβαντική φυσική, τον μυστικό κύκλο της ζωής, Οικουμενική Φιλοσοφία κ.α.

51.JPG

 2η  ενότητα - 80 ώρες (5 Σαββατοκύριακα απο 15 ώρες ASANA + 20 ωρες Μυρινουντα)

Ασάνας, αναπνοή και προχωρημένες διδακτικές ικανότητες. Μέσα και πέρα από το μυοσκελετικό και το φυσικό επίπεδο. Όλα δοσμένα από έμπειρους δασκάλους της Γιόγκα – Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που θα συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση (τις οδηγίες του ιδρυτή της Ραντζα Γιόγκα του Πατάντζαλι) με την επιστήμη (σύγχρονες έρευνες στον χωρο της κινησιολογίας, της εργοφυσιολογία και της βιοιατρικής) .

Πλήρης ανάλυση όλων των προχωρημένων ASANA καθώς και των παραλλαγών τους.  Ανατομία μυοσκελετικού και ερειστικού συστήματος την ώρα της ASANA.

Η διδασκαλία των asana γίνεται με παρουσίαση από power point της ίδιας της άσκησης αλλά και του ανατομικού της χάρτη , με προσωπική επίδειξη από τους δασκάλους, με περιγραφή πάνω σε ζωντανό μοντέλο, με την διδασκαλία της από κάθε σπουδαστή σε ομάδα 3- 4 συμμαθητών του και περιλαμβάνει επιγραμματικά: Τις κατηγορίες των στάσεων. Την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων. Κανόνες ασφαλείας. Αρχές ποιοτικής εκτέλεσης. Πως εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης. Αρχές ευθυγράμμισης (Assisting and Adjusting). Για κάθε άσκηση ξεχωριστά το σανσκριτικό της όνομα, την πλήρη περιγραφή της (καθώς και πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια), ποιοι μύες διατείνονται, ποιοι μύες βρίσκονται σε σύσπαση, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδραση της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό , ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό. Ποια είναι τα πέντε κλειδιά με τα οποία ξεκλειδώνουμε το Pranamaya kosha (ενεργειακά περάσματα, μούντρες, μάντρας, τσάκρας και η ενεργειακή ψυχολογία – ανατομία τους, προχωρημένες αναπνευστικές τεχνικές  - pranayama). Πως μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), σε ποιο σημείο του μαθήματος (αρχή, μέση , τέλος), που θα συγκεντρώσουμε την σκέψη μας κ.α.

Ανατομία των koshas (των οχημάτων του Atman και η αλληλεπίδραση τους την ώρα των ασκήσεων)

Οι πέντε αποθήκες της Pranas στο σώμα μας (Vayus) και πως μπορούμε να μεταφέρουμε την Mahaprana σε αυτές μέσω των σωματικών ασκήσεων, αναπνοών και των Μούντρας.

Τα προχωρημένα στάδια της εναλλασσόμενης αναπνοής και ο συνδυασμός τους με τις «μυστικές»  τεχνικές των Bandhas για το ξύπνημα της Κουνταλίνη

Διδακτική των ασκήσεων και πλήρης ανατροφοδότηση στον τρόπο. Αναφερόμαστε εδώ γενικότερα στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων. Επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα μας είναι: Η μεθοδική της διδακτικής στην Χάθα Γιόγκα (Το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μάθημα, η οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, η αξιολόγηση του μαθήματος), βασικές αρχές διδασκαλίας (αρχή της ενεργητικής μάθησης, της διεπιστημονικότητας της διδασκαλίας, της καταλληλότητας, της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, της προσέγγιση στην ζωή, την αρχή της κατανόησης, της παραστατικότητας, την διαφοροποίηση και εξατομίκευση, την αρχή της ατομικής δράσης, της συνεχούς επανάληψης), την ανατροφοδότηση (εσωτερική και εξωτερική), μεθόδους (ολική, μερική η τμηματική, ολική – τμηματική – ολική), στυλ διδασκαλίας ( τα θετικά του  δημοκρατικού (μαθητοκεντρικού) στιλ διδασκαλίας σε σχέση με το αυταρχικό (δασκαλοκεντρικό) στιλ διδασκαλίας), αρχές καθορισμού του στόχου γα την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα.

4.jpg

 

3η Ενότητα  90 ώρες (6 Σαββατοκύριακα) - ΤΡΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ (Παιδιά - Ορθοπεδικές παθήσεις - τρίτη ηλικία) η ότι άλλο επιλέξτε

Σεμινάρια από ειδικούς επιστήμονες με εξειδικεύσεις σε αντικείμενα διδασκαλίας που δεν υπάρχει ο χρόνος να διδαχτούν στην πολύ σημαντική λεπτομέρεια τους μέσα στον κυρίως κορμό της εκπαίδευσης όπως π.χ. Η Γιόγκα και οι ορθοπεδικές παθήσεις η αφορούν την διδασκαλία της Γιόγκα σε συγκεκριμένες ομάδες της κοινωνίας που θέλει μια ιδιαίτερη επιστημονική προσέγγιση και ευαισθησία η διδασκαλία της όπως τα παιδιά η τα άτομα της τρίτης ηλικίας

Διδάσκουν οι: Ανδρέας Προβελέγγιος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας), Αναστασία Ραντιλάκη (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Υγεία – Ευρωστία)  , Αλεξάνδρα Λιγνού (Ψυχολόγος) , Σοφία Νερομηλιώτη (Φυσικοθεράπευτρια) , Σταυρούλα Καρτσακλή (δασκάλα, νηπιαγωγός , ειδική παιδαγωγός) ,Άννα Γουβιανάκη (Καθηγητρια Γυσικής Αγωγής και διατροφολόγος) , Άννα Κονοβέση (μαία και καθηγήτρια πρώτων βοηθειών), Σωσω Στασινοπούλου (γιατρός παθολογοανατόμος)  και άλλοι συνεργάτες.

- Γιόγκα και ορθοπεδικές παθήσεις, (30 ώρες)με την Σοφία Νερομηλιώτη. Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις» από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες ..

- Γιόγκα και εγκυμοσύνη, (30 ώρες) με την Άννα Κονοβέση. Μαία, Ψυχοπροφυλάκτρια, εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών M.F.A., εκπαιδεύτρια Γιόγκα εγκυμοσύνης, απόφοιτος της σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα του Yoga and Budo Center και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα.

- Γιόγκα και παιδιά, (30 ώρες) με την Σταυρούλα Καρτσακλή. Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής και δραστηριοτήτων δημιουργίας και εκφρασης με ιδιαίτερες σπουδές στο θεατρικό παιχνίδι, στις θεατρικές τεχνικές, στον αυτοσχεδιασμό και στην διερευνητική δραματοποίηση.Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά ..

- Γιόγκα και τρίτη ηλικία, (15 ώρες) με την  Σοφία Νερομηλιώτη. Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις» από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες ..

- Γιόγκα, διατροφή, υγεία και άσκηση (15 ώρες) με την Άννα Γουβιανάκη. Πτυχιούχος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Χειμερινά Αθλήματα. Μεταπτυχιακό τίτλο στη Φυσική Δραστηριότητα για ειδικούς πληθυσμούς του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Πτυχιούχος Διατροφολόγος-Διαιτολόγος του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Πρωταθλήτρια Ελλάδος Σκι δρόμων Αντοχής και Ορειβατικού Σκι. Πιστοποιημένη Yoga Instructor, 200h Yoga Alliance.

- Μυοσκελετική αξιολόγηση (δύο επίπεδα 15 ώρες το καθένα).  Ένα ιδιαίτερο και πρωτοποριακό σεμινάριο που στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων έμπειρων δάσκαλων - εκπαιδευτών. Διδασκει ο Δήμας Αντώνης : Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με κατεύθυνση Manual Therapy.. Απόφοιτος Φυσικοθεραπείας από το University of Hertfordshire... Απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το ΤΕΦΑΑ Σερρών... Παρακολουθεί και την δεύτερη κατεύθυνση (Sport Rehabilitation) του μεταπτυχιακού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Διατροφή. Έχει ειδίκευση στην κατασκευή ορθωτικών πελμάτων, αξιολόγησης στάσης, της βάδισης και όλου του κάτω άκρου, πιστοποιημένος από το International College of Biomechanics.. Πιστοποιημένος δάσκαλος Clinical Pilates από το Υπουργείο Παιδείας.. Δάσκαλος της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200) απόφοιτος από το Yoga and Budo Center

- Εξειδικευμένη Ανατομία με την Σωσω Στασινοπούλου (γιατρός παθολογοανατομος και Δάσκαλος της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200) απόφοιτος από το Yoga and Budo Center)

κ.α.

Πιστοποιηση και διεθνής καταξίωση απο Yoga Alliance (U.S.A) & Yoga Alliance International (INDIAN).

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

Α Raja Yoga Teacher Training 300hrs

Με το παραπάνω οι απόφοιτοί μας που φυσικά  έχουν και την προηγούμενη αναγνώριση 200 ωρών (RYT 200) θα μπορούν να αναβαθμίσουν την εγγραφή τους σαν δάσκαλοι 500 ωρών (RYT 500) στον οργανισμό Yoga Alliance και μπορούν να πάρουν ειδικό δίπλωμα 500 ωρών απο το Yoga Alliance International (οργάνωσης αναγνωρισμένης απο την κυνέρνηση της Ινδίας ) . Θα είναι δηλαδή, αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο για την ικανότητα τους να διδάξουν τα συστήματα της Hatha & Raja yoga σε αρχάριους, μέσους και προχωρημένους μαθητές.

 Β.  Master Hatha Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h

Σημ 1. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί νομότυπα τους λογότυπους Hatha & Raja Yoga οι οποίοι είναι κατοχυρωμένοι ως εμπορικά σήματα από το 2004 με ημερομηνία λήξης προστασίας έως το 2030. Ενω το δίπλωμα δδακτικής επάρκειας που θα πάρετε προέρχεται απο Κεντρο Δια Βίου Μάθησης 1 για την Γιόγκα αναγνωρισμένο από το κράτος ( ο μοναδικός αναγνωρισμένος χώρος απο τοκρατος που δινει κυρος στο δίπλωμα αποφοίτησης σας)…

Σημ 2. Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επί πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος και στον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων δασκάλων Χάθα Γιόγκα, στον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I (διεθνές δίπλωμα από οργάνωση αναγνωρισμένη από την κυβέρνηση της Ινδίας master 500ryt) ,στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance (U.S.A) ως RYT 500h

Σημ 3. Συνήθως τα τμήματα συμπληρώνονται γρήγορα για αυτό αν έχετε αποφασίσει να παρακολουθήστε την νέα περίοδο την σχολή μας επικοινωνήστε άμεσα για εγγραφές - κρατήσεις θέσεων με τον Ανδρέα Προβελέγγιο στο 6944567580.

Σημ 4. Ημαστε ο μοναδικός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ χώρος εκπαίδευσης στην Ελλάδα καθαρά για Γιόγκα και μάλιστα αναγνωρισμένος απο τον ΕΟΠΠΕΠ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.. Μεγαλύτερο κύρος και αναγνωρισιμότητα στις βεβαιώσεις διδακτκής επάρκειας (διπλώματα ) που θα πάρετε..

Σημ 5 : ΠΡΟΣΟΧΗ:  Μπορείτε να ξεκινήσετε τον κύκλο της  εκπαίδευση σας η Οκτώβριο η Ιανουάριο η Απρίλιο με διαφορετική φυσικά θεματική ενότητα ..  Και να την ολοκληρώστε αντίστοιχα σε ένα χρόνο από την στιγμή της έναρξης σας.. Οι εγγραφές δηλαδή γίνονται ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ..  

Ετήσια Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga

Σεπτέμβριος 2019 έως Ιούνιος 2020

Σεπτέμβριος 2019

21 - 22 ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

28 - 29 ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Οκτώβριος 2019

Νοέμβριος 2019

2- 3 ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ

9 - 10 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ

30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ

Δεκέμβριος 2019

21 - 22 ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Ιανουάριος 2020 - ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

1 - 2 Φεβρουαρίου Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ - ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ

15 - 16 Φεβρουαρίου Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ - ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ

29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ - ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ

Μάρτιος 2020

14 - 15 Μαρτίου Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ - ΣΟΥΤΡΑΣ 

21 - 22 Μαρτίου Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ - ΣΟΥΤΡΑΣ

Απρίλιος 2020  

11 - 12 ΑΣΑΝΑ

Μάιος 2020  

2 - 3 ΑΣΑΝΑ

16 - 17 ΑΣΑΝΑ

Ιούνιος 2020

13 - 14 ΑΣΑΝΑ

20 - 21 ΑΣΑΝΑ

27 - 28 ΑΣΑΝΑ

& ΜΥΡΙΝΟΥΝΤΑ

   Η συμμετοχή στα προγράμματα κυμαίνεται από 6 έως 20 άτομα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Μπορείτε να ξεκινήσετε τον κύκλο της  εκπαίδευση σας η Οκτώβριο η Ιανουάριο η Απρίλιο με διαφορετική φυσικά θεματική ενότητα ( αν υπάρχουν θέσεις) ..  Και να την ολοκληρώστε αντίστοιχα σε ένα χρόνο από την στιγμή της έναρξης σας.. Οι εγγραφές δηλαδή γίνονται ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ..  

0Β.jpg
1 (2).jpg
2α.jpg
2.jpg
10402652_10203543728033469_7443687252296018098_n.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg