ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ level 2nd 300RYT - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ & ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ

Yoga and Budo Center

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 1

Arts and Evolution

Η  ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ

Teacher training RYT100 ωρών

Σε όσους έχουν πιστοποίηση RYT200 ωρών θα γίνει αναβάθμιση σε RYT300 ωρών με πιστοποίηση  από το Y.A.I αναγνωρισμένο απο την κυβέρνηση της Ινδίας.

Το Yoga & Budo Center σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Y.A.I. που είναι αναγνωρισμένος από την κυβέρνηση της Ινδίας και με εκπαιδευτές τους Ανδρέα Προβελέγγιο και Αλεξάνδρα Λιγνού  δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα παρόμοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην απονομή διπλώματος – βεβαίωσης διδακτικής επάρκειας 100h από την Υ.Α.Ι. σε πολύ εξειδικευμένα αντικείμενα που αφορούν την διδασκαλία της Χάθα και Ράντζα Γιόγκα.

Η ΥΛΗ

1.ΤΑ ΕΞΙ ΚΛΑΣΣΙΚΑ Ή  ΒΕΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ. (ΤΑ DHARSANAS). / Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΚΑΡΜΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΜΠΑΚΤΙ ΓΙΟΓΚΑ/ ΤΖΝΙΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΥΑΜΑ (AHIMSA, SATYA, ASTEYA, BRAHMACHARYΑ, APARIGRAHA) / ΝΙ ΥΑΜΑ (ΙSWARΑ PRANIDHANA, SWADHYAYA, TAPAS, SANTOSHA, SHAUCA) / ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (DΗARΑΝΑ, DYANA, SΗAMADI, ΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ).

2. ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ  PRANAYAMA

3.Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ. Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την Samkhya philosophy και τα Yoga Sūtras of Patañjaliμελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (DVAITA, VISISTA ADVAITA, ADVAITA), τα πέντε σώματα του ανθρώπου (.Annamaya kosha,  Pranamaya kosha,  Manomaya kosha,  Vijnanamaya kosha, Anandamaya kosha), τα kleshas, τις Samskaras, τους νόμους του Karma, του Darma και της αγάπης , την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα Gunas (sattva, rajas and tamas ), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι πνευματική προσπάθεια κ.α.

4.Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ. ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ & ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ (+ Yoga Nidra). Περιλαμβάνει μια θεωρητική γνωριμία με το τι είναι: Συνειδητός και υποσυνείδητος νους, η ιεράρχηση των αναγκών σύμφωνα με την Ουμανιστική Ψυχολογία, η δύναμη της Θετικής σκέψης, οι νοητικές εικόνες η σκεπτομορφές, η βαθιά χαλάρωση, οι  αναστολές και πως δημιουργούνται, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, τεχνικές όπως ο πνευματικός μεταβολισμός και η θετική προβολή, η αποτελεσματική επικοινωνία δια μέσου του λόγου και του υποσυνειδήτου, η δύναμη της θέλησης και της αυτεπίγνωσης κ.α.  Μαθαίνουν πως να μπαίνουν και να οδηγούν στην βαθιά χαλάρωση με πέντε διαφορετικούς τρόπους.. Να κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις.. Να κάνουν αυτοανάλυση και να βοηθούν και τους άλλους να το κάνουν.. Να χρησιμοποιούν την βαθιά χαλάρωση για αυτοθεραπεία σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο.. 

Τεχνικές στην βαθιά χαλάρωση οπως: Πώς να πραγματοποιούμε τους σκοπούς μας, αυτοθεραπεία, ψυχική αυτοάμυνα, πνευματικός μεταβολισμός, κάθαρση του υποσυνειδήτου, επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας, αναδρομές στην παιδική ηλικία και προηγούμενες ζωές, παραινέσεις και αυθυποβολή, αλλάζοντας το σκεπτομορφικό πεδίο της ανθρωπότητας,, αγάπη και γνώση κ.α.

5.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ / Ο ΛΟΓΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΕΓΩ ΜΗΝΥΜΑ / ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ / ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΘΕΛΗΣΗΣ / ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ / ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ

 ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ανδρέας Προβελέγγιος: Professor of Physical and Health Education, Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I.. Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center , Yoga & Budo Center Hatha Yoga training instructor. Full teaching member of Yoga of  I.Y.T.A. since 1991, Ε - RYT 500h Yoga Alliance, Founding member & former President of the Hellenic Yoga Association

Διδάσκει παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα, Ρατζα Γιόγκα και Διαλογισμό απο το 1990 (πάνω απο 25 χρόνια και 10.000 διδακτικές ώρες)..

Την περίοδο 2007 – 2009 υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα.

Η μαθητεία του στην Γιόγκα άρχισε το 1986 κοντά στον Robert Najemy. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα που παρακολούθησε διήρκεσε εντατικά για τέσσερα χρόνια και περιλάμβανε όλη την θεωρία, την Φιλοσοφία και την πρακτική της Raja Yoga. Η ύλη διδάχτηκε μέσα σε ετήσια σεμινάρια εβδομαδιαίας παρακολούθησης, εντατικά πολύωρα Σαββατοκύριακα και καλοκαιρινές συναντήσεις – απομονώσεις   διάρκειας από μία εβδομάδα έως και ένα μήνα.

Παρακολούθησε ανελλιπώς και κατ’ επανάληψη όλα τα παράπλευρα ετήσια και καλοκαιρινά σεμινάρια καθώς και τις ανοιχτές διαλέξεις του Robert Nagemy καθώς επίσης και τα εβδομαδιαία μαθήματα Χάθα Γιόγκα με την Σοφία Μαυρομάτη από την οποία διδάχτηκε επίσης και τις Θιβετιανές ασκήσεις μακροζωίας. Ήταν από τους λίγους που πληρώντας τις προϋποθέσεις που ζητούσε ο Robert Najemy παρακολούθησε τα προχωρημένα μαθήματα όπου διδάχτηκε προχωρημένη pranayama, τα προχωρημένα στάδια της Ναντι Σοντάνα, τα Μπάντας και τεχνικές αναδρομής σε προηγούμενες ζωές. Διετέλεσε τότε και για κάποιο χρονικό διάστημα συντονιστής και σύμβουλος υγείας στο κέντρο Αρμονική Ζωή. Έχει διδαχτεί επίσης κοντά στον Robert Najemy Shiatsu και τεχνική E. F. T.

Είναι κάτοχος του Master στο Ρείκι.

Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» του Robert Najemy, της «ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» του Ψυχολόγου Θεοφάνη Μπούκα και της «ΑΥΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ» του Νευρολόγου – Ψυχίατρου Ξενάκη.

Υπήρξε αθλητής στον κλασσικό αθλητισμό όπου κατέκτησε 8 βαλκανικά μετάλλια (ένα χρυσό) και πολλές διεθνείς διακρίσεις με καλύτερες, την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρώπης Bruno Zauli το έτος 1983 και την όγδοη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Εφήβων το 1979. Πέτυχε πέντε πανελλήνια και ένα βαλκανικό ρεκόρ.

Το 2009 θα εισαχθεί το βιογραφικό του στο Ελληνικό βιβλίο  WHO IS WHO για την προσφορά του στην Ελλάδα στο χώρο της Γιόγκα. 

Αλεξάνδρα Λιγνού: Διευθύντρια σπουδών και ιδιοκτήτρια του κέντρου επιμόρφωσης.. Yoga Alliance E - RYT 200 ωρών και RYT 500 ωρών U.S.A. Απόφοιτος Ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο (Bachelor of Arts) και δασκάλα της Χάθα Γιόγκα (με διεθνή πιστοποίηση από την I.Y.T.A. και εξειδίκευση στην Hatha & Prenatal Yoga) .Απόφοιτος σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα 500 ωρών, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά, στην Γιόγκα για εγκύους και στις Θιβετάνικες ασκήσεις μακροζωίας. Είναι κάτοχος του PROFICIENCYστην Αγγλική Γλώσσα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤΗ  ανεξάρτητη υπο-ενότητα: Η Ψυχολογία στην Γιόγκα μέσα και πέρα από το Matrix. 48 ΩΡΕΣ (τρια Σαββατοκυριακα Χ 16 ωρες). Προσπάθεια διαχωρισμού συνειδητού και υποσυνειδήτου νου (ένα μοντέλο κατανόησης) / Γνωριμία με την ετεροϋποβολη / Η ιεράρχηση των αναγκών συμφωνά με την Ουμανιστική Ψυχολογία / Θετική σκέψη / Χαλάρωση: το όχημα που μας μεταφέρει στο υποσυνείδητο (μέθοδοι και προχωρημένες εφαρμογές) / Νοητικές εικόνες ή σκεπτομορφές. / Το διάγραμμα της πορείας για την πραγματοποίηση των σκοπών μας / Ο νομός της έλξης στο υποσυνείδητο και πως να τον ελέγξουμε / Αναστολές – οι αρνητικές δυνάμεις του υποσυνειδήτου και πως δημιουργούνται / Ψεύτικες ψυχοσωματικές καταστάσεις (άγχος – στρες – τρακ) / Αρνητικά συναισθήματα (πως δημιουργούνται και κυρίως πως τα αντιμετωπίζουμε) / Αυτοανάλυση και αλλαγή πεποιθήσεων / Ξύπνημα των ανώτερων κέντρων συνειδητότητας (εξαγνισμός κινήτρων) / Πεποιθήσεις – το βαθύτερο εμπόδιο / Θετική υποβολή / Πνευματικός μεταβολισμός / Αποτελεσματική επικοινωνία με τα περιβάλλοντα / Η δύναμη της θέλησης / Αυτεπίγνωση / Αναπτύσσοντας την διαίσθηση και την ενόραση.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

1.   1 & 2 Φεβρουαρίου 2020

2. 15 & 16 Φεβρουαρίου 2020

3.    29 Φεβρουαρίου & 1 Μαρτίου 2020

ΔΕΥΤΕΡΗ ανεξάρτητη υπο-ενότητα /  32 ΩΡΕΣ (Δυο Σαββατοκυριακα Χ 16 ώρες) : Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την φιλοσοφία της Samkhya και τα Yoga Sutras του Patanjali μελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (Dvaita, Visista Advaita & Advaita), τα πέντε σώματα του ανθρώπου Koshas, τα Kleshas, τις Samskaras, τον κύκλο των Vrittis, τους νόμους του Karma, του Dharma και της αγάπης, την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα 3 Gunas (sattva, rajas & tamas), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι η πνευματική προσπάθεια κ.α.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

1.  14 & 15 Μαρτίου 2020

2.  21 & 22 Μαρτίου 2020