YOGA AND BUDO CENTER
Κέντρο Δια Βιου Μάθησης 1
(Ο πρώτος επαγγελματικός χώρος για την εκπαίδευση στη Γιόγκα στην Ελλάδα αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ)
& με όλες τις σημαντικότερες παγκόσμιες πιστοποιήσεις
Σχολή δασκάλων Χαθα Γιόγκα 200RYT
Εντατικό – ταχύρυθμο θερινό τμήμα
Hatha Yoga One Year Participation / Hatha Yoga full Instructor Certificate
Το Yoga & Budo Center και η Αλεξάνδρα Λιγνού (Ε- RYT 500h Yoga Alliance (U.S.A.) & απόφοιτος Ψυχολογίας του Αμερικάνικου κολεγίου) σε συνεργασία, με τον Ανδρέα Προβελέγγιο (Professor of Physical and Health Education. Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center. Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991, Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I. (Indian) Ε- RYT 500h Yoga Alliance (U.S.A.). Founding member & Vice President of the Hellenic Yoga. Αντιπρόεδρο της υπό σύσταση Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιόγκα , υπεύθυνο των προγραμμάτων και διευθυντή σπουδών του Y & B) και με εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες (όπως η Αναστασία Ραντιλάκη e-ryt 500h Y.A. & Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, την Αννα Γουβιανακη e-ryt 500h Y.A., Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Διατροφολόγο , την Σοφια Νερομηλιώτη e-ryt 200h και Φυσικοθεραπευτρια, την Σταυρούλα Καρτσακλη e-ryt 200h και Παιδαγωγό προσχολικής ηλικίας και την Σωσω e-ryt 200h και Γιατρός παθολογοανατόμος) ,το κέντρο Αρμονική Ζωή, τον Robert Najemy την International Yoga Teachers Association (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση), τον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I. αναγνωρισμένο απο την κυβέρνηση της Ινδίας ( πιστοποίηση και καταξίωση απο την πατρίδα της Γιόγκα), τον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance U.S.A. (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση) και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ (επαγγελματικό κύρος στον Ελληνικό χώρο), οργανώνει και προσφέρει προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα στα αντικείμενα των Hatha Yoga & Raja Yoga.
Απονομή διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος από την International Yoga Teachers Association για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις που ζητάει η I. Y. T .A. (πρώτη προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την σχολή μας) , εγγραφή και αναγνώριση από τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑχωρίς άλλες προϋποθέσεις, εγγραφή και απονομή ειδικού διπλώματος από τον Y.A.I χωρίς άλλες προϋποθέσεις η εξετάσεις, εγγραφή ως RYT 200h στον Υ.Α. (U.S.A.) χωρίς άλλες εξετάσεις η προϋποθέσεις
Η Διδακτέα ύλη οργανώθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΟΓΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ & του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ , της Ι.Υ.Τ.Α, του Yoga Alliance και των σχολών προπονητών αθλημάτων της Γ. Γ. Αθλητισμού.
Τα αντικείμενα διδασκαλίας τα διδάσκουν εξειδικευμένοι επιστήμονες που είναι συγχρόνως όλοι τους και δάσκαλοι της Χάθα Γιόγκα.
Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας θα συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης.
ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Να ετοιμάσει δασκάλους Χάθα Γιόγκα, οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις της σωστής διδασκαλίας, ώστε η Χάθα Γιόγκα να διαδίδεται με τον σωστό τρόπο και να προστατεύεται από τη δυσφήμηση και την παραπληροφόρηση που την πλήττει, είτε από αυτούς που την διδάσκουν χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, είτε από αυτούς που την έχουν γνωρίσει μόνο από βιβλία και βιντεοκασέτες.
ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Να βγάζει δασκάλους Χάθα Γιόγκα κατάλληλα εκπαιδευμένους και πληροφορημένους που θα εξυπηρετούν τον σκοπό και τους στόχους του προγράμματος
Να καθιερώσει την Χάθα Γιόγκα ως Επιστήμη, στα μάτια των εκπαιδευτών και των ασκούμενων, μιας και χιλιάδες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πια τα σημαντικότατα οφέλη της σε υλικό, ενεργειακό και νοητικό επίπεδο.
Να γίνει το πρόγραμμα ο πρόδρομος για να αναγνωρισθεί η Χάθα Γιόγκα από το κράτος ως μέσον Αγωγή Υγείας
Να γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους Έλληνες εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους και την διεθνή κοινότητα σε θέματα που αφορούν τις έρευνες, τις εξελίξεις και τις εφαρμογές της επιστήμης της Χάθα Γιόγκα.
Την ευαισθητοποίηση του κόσμου της άθλησης στην Χάθα Γιόγκα
Να δώσει κύρος στο λειτούργημα του δασκάλου της Χάθα Γιόγκα
Να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Υγείας και του Αθλητισμού τα τεράστια οφέλη της σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Να μεταδοθούν οι γνώσεις και οι πρακτικές της Χάθα Γιόγκα με τα ανάλογα οφέλη σε νοσοκομεία, φυλακές, κέντρα αποτοξίνωσης, σχολεία, ιδρύματα κ. α.
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
Με την μέθοδο Project
ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ
Θερινό τμήμα Ιουλίου 2021
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 200 ΩΡΕΣ (Οι πρώτοι δέκα σπουδαστές και μόνον δέκα (λόγω των περιοριστικών μέτρων) που θα το ζητήσουν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο από κοντά. Όσοι το επιθυμούν εξ αρχής και οι υπόλοιποι μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ON LINE (εξ αποστάσεως)
- Για τρεις εβδομάδες από Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 έως και Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 καθημερινά για 15 μέρες (Δευτέρα έως και Παρασκευή – τρείς εβδομάδες - πέντε μέρες - 12 ώρες - από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ - 180 ώρες και 20 ώρες τα Σαββατοκύριακα homework ).. Φυσικά για σχετικά έμπειρους μαθητές η ήδη δασκάλους στο αντικείμενο της Χάθα Γιόγκα που θέλουν να εμβαθύνουν και να πιστοποιηθούν.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Ανδρέας Προβελέγγιος: Professor of Physical and Health Education. Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center. Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991. Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h ofY.A.I. (Indian) Ε- RYT 500h Yoga Alliance (U.S.A.). Founding member & Vice President of the Hellenic Yoga Association και αντιπρόεδρος της υπό σύσταση Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιόγκα
Ειδικότερα με την Raja & Hatha Yoga ασχολείται απ το 1986 με πρώτο του δάσκαλο τον Robert Najemy..
Είναι ο διευθυντής σπουδών και επιστημονικός υπεύθυνος των προγραμμάτων του Yoga and Budo Center και ο κύριος εκπαιδευτής των δασκάλων της Χάθα Γιόγκα του κέντρου μας ..
Διδάσκει την Χάθα και Ράτζα Γιόγκα από το 1990 (28 χρόνια με πάνω από 10.000 διδακτικές ώρες).. Πρώτη διεθνής πιστοποίηση από το 1991 .. Συνεργασία με Ινδία, Αυστραλία, Αμερική..
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος , πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χαθα Γιόγκα και αντιπρόεδρος της υπο σύσταση Ομοσπονδίας Γιόγκα Ελλάδος
Εκπαίδευση δασκάλων Χάθα Γιόγκα από το 2005… Εκπαίδευση δασκάλων Ράτζα Γιόγκα ..
Συμμέτοχη σχεδόν σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις για την Γιόγκα…. Special Workshop Hatha σε συνεργασία με το τμήμα φυσικής αγωγής & Αθλητισμού του CITY UNITY COLLEGE .. . Open Yoga Days.. Συμμετοχή σε όλα τα Πανελλήνια Φεστιβάλ Γιόγκα .. Yoga Spring Fair στο μέγαρο μουσικής .. Σεμινάρια στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την North Academy of Fitness.. Εκπαίδευση στην Γιόγκα για πάνω από 15 χρόνια στο Hotel Porto Hydra.. Συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι Bodyinbalance .. Έχει προσφέρει της υπηρεσίες του και τις γνώσεις του για την Γιόγκα μεταξύ άλλων στο κέντρο Αρμονική Ζωή, στα γυμναστήρια Sagittarius στην Νέα Ιωνία , στο Energy στην Κηφισιά, στης Σακοράφας στο Μαρούσι, στο Αρμονία στα Μελίσσια, στο Άδωνης στην Κυψέλη, στο ξενοδοχείο Porto Hydra στην Πελοπόννησο, στον Γ. Μ. Σύλλογο Χείρων ο Κένταυρος στην Αθήνα και στην North Academy στην Θεσσαλονίκη, στον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αθηνών ο Διδάσκαλος Χείρων στην Κυψέλη, στην σχολή Ρωμανοφ στην Καλλιτεχνούπολη, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Yoga Word και της North Academy.
Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα.
Έχει αρθρογραφήσει για την Γιόγκα σε περιοδικά όπως τα Αρμονία, Ζένοφι, το Μονοπάτι των Πολεμικών Τεχνών, Kumite, Budo, Body Time, και πρόσφατα στο Yoga Word.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κρέας η Υγεία» και πολλών εργασιών που σχετίζονται με την Γιόγκα όπως «Η Υποταγή στην διαφήμιση – Ψυχική Αυτοάμυνα», «Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και καταστάσεις επείγουσας βοήθειας», «Ο εκπαιδευτής της Γιόγκα και οι ορθοπεδικές παθήσεις», «Το άγχος πριν τον αγώνα και πώς να το ελέγξετε», «Πλήρης αναπνοή», «Τσάκρα – Τα κέντρα ενέργειας», «Ο Διαλογισμός στον δρόμο της Ράντζα Γιόγκα», «Γλωσσάριο Σανσκριτικής Ορολογίας», «Κινησιολογία», «Γυμνάστε σωστά κοιλιακούς και ραχιαίους» κ.α. Αυτή την εποχή προσπαθεί να ολοκληρώσει δύο μεγάλες εργασίες – βιβλία «Το πλήρες βιβλίο των ASANA» και «Pranayama» των οποίων την συγγραφή έχει ξεκινήσει από το 2007.
Έχει εισηγηθεί κατά καιρούς θέματα που σχετίζονται με την Γιόγκα σε διάφορους χώρους όπως το σεμινάριο στην ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με θέμα «Αναπνευστική γυμναστική», την εισήγηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1999 με θέμα «Πλήρης αναπνοή και Αγωγή Υγείας», την διάλεξη για την Γιόγκα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το 2003, τις εισηγήσεις με θέμα «Τι είναι και τι δεν είναι η Γιόγκα» σε συνέδρια Fitness που οργάνωσαν τα περιοδικά Body Time & Kumite καθώς και η North Academy στην Θεσσαλονίκη, την εισήγηση για την Ιστορία της Γιόγκα και την θέση της στον Ινδουιστικό πολιτισμό στο πρώτο συνέδριο Γιόγκα στα πλαίσια του τριημέρου εναλλακτικής που οργάνωσε το περιοδικό Yoga Word το 2006.
Η μαθητεία του στην Γιόγκα άρχισε το 1986 κοντά στον Robert Najemy. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα που παρακολούθησε διήρκεσε εντατικά για τέσσερα χρόνια και περιλάμβανε όλη την θεωρία, την Φιλοσοφία και την πρακτική της Raja Yoga. Η ύλη διδάχτηκε μέσα σε ετήσια σεμινάρια εβδομαδιαίας παρακολούθησης, εντατικά πολύωρα Σαββατοκύριακα και καλοκαιρινές συναντήσεις – απομονώσεις διάρκειας από μία εβδομάδα έως και ένα μήνα.
Παρακολούθησε ανελλιπώς και κατ’ επανάληψη όλα τα παράπλευρα ετήσια και καλοκαιρινά σεμινάρια καθώς και τις ανοιχτές διαλέξεις του Robert Nagemy καθώς επίσης και τα εβδομαδιαία μαθήματα Χάθα Γιόγκα με την Σοφία Μαυρομάτη από την οποία διδάχτηκε επίσης και τις Θιβετιανές ασκήσεις μακροζωίας. Ήταν από τους λίγους που πληρώντας τις προϋποθέσεις που ζητούσε ο Robert Najemy παρακολούθησε τα προχωρημένα μαθήματα όπου διδάχτηκε προχωρημένη pranayama, τα προχωρημένα στάδια της Ναντι Σοντάνα, τα Μπάντας και τεχνικές αναδρομής σε προηγούμενες ζωές. Διετέλεσε τότε και για κάποιο χρονικό διάστημα συντονιστής και σύμβουλος υγείας στο κέντρο Αρμονική Ζωή. Έχει διδαχτεί επίσης κοντά στον Robert Najemy Shiatsu και τεχνική E. F. T.
Είναι κάτοχος του Master στο Ρείκι.
Παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως το 1995 το "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - θεωρία και πράξη", το 1999 τα "Διδακτική και φιλοσοφία της Φυσικής Αγωγής και ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ", "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατάρτιση και πληροφόρηση του κοινού με χρήση οπτικοακουστικών μέσων", σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό και το 2000 "Θεωρητική και βιωματική προσέγγιση της Αγωγής Υγείας - Σχεδιασμός και ανάπτυξη προγραμμάτων Αγωγής Υγείας - Διατροφή και Υγεία - Δυναμική Ομάδας - Δεξιότητες του ανθρώπου του 2000".
Έχει εκπονήσει στο σχολείο που υπηρετεί πολλά προγράμματα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως "ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ", " Η υποταγή στην διαφήμιση - Ψυχική Αυτοάμυνα", "Πρώτες Βοήθειες", "Τάξεις χωρίς κάπνισμα". Τον Απρίλιο του 2000 θα βραβευτεί με έπαινο από την Γ΄ Διεύθυνση Αθηνών για το πρόγραμμα του Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπόνησε στο σχολείο με τίτλο "50 πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να σώσουν τη Γη". Έχει επίσης βραβευτεί για το πρόγραμμα «Τάξεις χωρίς κάπνισμα» από την αντικαρκινική εταιρεία.
Έχει τελειώσει την σχολή Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» του Robert Najemy, της «ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» του Ψυχολόγου Θεοφάνη Μπούκα και της «ΑΥΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ» του Νευρολόγου – Ψυχίατρου Ξενάκη.
Υπήρξε αθλητής στον κλασσικό αθλητισμό όπου κατέκτησε 8 βαλκανικά μετάλλια (ένα χρυσό) και πολλές διεθνείς διακρίσεις με καλύτερες, την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρώπης Bruno Zauli το έτος 1983 και την όγδοη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Εφήβων το 1979. Πέτυχε πέντε πανελλήνια και ένα βαλκανικό ρεκόρ.
Το 2009 θα εισαχθεί το βιογραφικό του στο Ελληνικό βιβλίο WHO IS WHO για την προσφορά του στην Ελλάδα στο χώρο της Γιόγκα.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
Αλεξάνδρα Λιγνού: Διευθύντρια σπουδών και ιδιοκτήτρια του κέντρου επιμόρφωσης.. Yoga Alliance E - RYT 500 ωρών U.S.A. Απόφοιτος Ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο (Bachelor of Arts) και δασκάλα της Χάθα Γιόγκα (με διεθνή πιστοποίηση από την I.Y.T.A. και εξειδίκευση στην Hatha & Prenatal Yoga) .Απόφοιτος σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα 500 ωρών, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά, στην Γιόγκα για εγκύους και στις Θιβετάνικες ασκήσεις μακροζωίας. Είναι κάτοχος του PROFICIENCYστην Αγγλική Γλώσσα.
Σοφία Νερομηλιώτη: Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις» από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες ..
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Η ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ
1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ)
ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ / «ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ» / ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΑΚΙ / ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ / ΠΡΟΛΟΓΟΣ / ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ» ΜΑΣ / ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ / ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΟΜΑΔΩΝ (ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ) / ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑ»
2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ)
ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΕΣ ΑΤΟΜΟ, ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ / ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ / ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ / ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ / Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ / ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, ΒΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ / ΠΛΗΡΕΣ ΤΣΕΚ ΑΠ / ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΥΠΟΤΑΣΗ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - ΑΠΕΚΚΡΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / «ΛΕΞΕΙΣ» ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:
(ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ. / ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΟΙ ΕΞΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ / Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ / ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΣΧΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ.
ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΙΔΡΥΤΗ / ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ/ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. / ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ/ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ / ΟΙ «ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ / ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΑΙΡΕΣΕΙΣ.
ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.. / ΖΕΝ-ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ / ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ / Ο ΤΑΟΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ / Η ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ
4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)
ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΤΑ ΕΞΙ ΚΛΑΣΣΙΚΑ Ή ΒΕΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ. (ΤΑ DARSANAS). / Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΚΑΡΜΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΜΠΑΚΤΙ ΓΙΟΓΚΑ/ ΤΖΝΙΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΥΑΜΑ (AHIMSA, SATYA, ASTYLAR, BRAHMACARYΑ, APARIGRAHA) / ΝΙ ΥΑΜΑ (SWARM, PRANIDHANA, SWADHYAYA, TAPAHA, SANTOSHA, SHAUCA) / ASANA ΓΕΝΙΚΑ / PRANAYAMA ΓΕΝΙΚΑ / PRATIYAHARA / ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (DΗARΑΝΑ, DYANA, SΗAMADI, ΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ).
5η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(ΔΙΑΤΡΟΦΗ)
ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ / ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΆΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΙΤΕΣ, ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ) / Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ / ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ / Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Έχουμε δημιουργήσει τον δεκάλογο της σωστής διατροφής ο οποίος περιλαμβάνει πολλά μυστικά υγείας και μακροζωίας τον οποίον προτείνουμε – διδάσκουμε στους σπουδαστές. Επιγραμματικά τα σπουδαιότερα: Σωστή λήψη θερμίδων, τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής και μια σύγκριση με την Μεσογειακή διατροφή, τι μας προτείνει η Γιόγκα (τροφές Rajas, Tamas και Sattwas), πώς να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά από την τροφή και τι τροφές πρέπει να αποφεύγουμε, περί νηστείας και πώς να την συνδυάζουμε με τα sat karmas (dhauti, basti, neti, nauli, trataka, kapalabhati) και τέλος πώς να ετοιμάζουμε σωστά την τροφή και πώς να την τρώμε σωστά..)
6η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ASANA ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.)
ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΜΥΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ / ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ / ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ / ΟΙ 84 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 120 ΠΕΡΙΠΟΥ ASANAS ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ (Η διδασκαλία των asana γίνεται με παρουσίαση από power point της ίδιας της άσκησης αλλά και του ανατομικού της χάρτη , με προσωπική επίδειξη από τους δασκάλους, με περιγραφή πάνω σε ζωντανό μοντέλο, με την διδασκαλία της από κάθε σπουδαστή σε ομάδα 3- 4 συμμαθητών του και περιλαμβάνει επιγραμματικά: Τις κατηγορίες των στάσεων. Την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων. Κανόνες ασφαλείας. Αρχές ποιοτικής εκτέλεσης. Πως εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης. Αρχές ευθυγράμμισης. Και για κάθε άσκηση ξεχωριστά το σανσκριτικό της όνομα, την πλήρη περιγραφή της (καθώς και πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια), ποιοι μύες διατείνονται, ποιοι μύες βρίσκονται σε σύσπαση, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδραση της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό , ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό σύστημα, ποιες αναπνοές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ποιες τεχνικές Pranayama μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), σε ποιο σημείο του μαθήματος (αρχή, μέση , τέλος), που θα συγκεντρώσουμε την σκέψη μας κ.α.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ - ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Σε αυτήν την θεματική ενότητα εμείς αναφερόμαστε γενικότερα στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων. Επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα μας είναι: Η μεθοδική της διδακτικής στην Χάθα Γιόγκα (Το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μάθημα, η οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, η αξιολόγηση του μαθήματος), βασικές αρχές διδασκαλίας (αρχή της ενεργητικής μάθησης, της διεπιστημονικότητας της διδασκαλίας, της καταλληλότητας, της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, της προσέγγιση στην ζωή, την αρχή της κατανόησης, της παραστατικότητας, την διαφοροποίηση και εξατομίκευση, την αρχή της ατομικής δράσης, της συνεχούς επανάληψης), την ανατροφοδότηση (εσωτερική και εξωτερική), μεθόδους (ολική, μερική η τμηματική, ολική – τμηματική – ολική), στυλ διδασκαλίας ( τα θετικά του δημοκρατικού (μαθητοκεντρικού) στιλ διδασκαλίας σε σχέση με το αυταρχικό (δασκαλοκεντρικό) στιλ διδασκαλίας), αρχές καθορισμού του στόχου γα την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα.
7η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(PRANAYAMA)
ΠΡΌΛΟΓΟΣ / Ο ΌΡΟΣ PRANAYAMA / PRANA & PRANAYAMA. / PRANAYAMA & HATHA YOGA / ΤΟ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ ΕΞΕΛΙΞΗΣ / Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ PRANAYAMA ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ RAJA YOGA. / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ / ΟΙ ΣΤΆΣΕΙΣ (ASANA) ΤΗΣ PRANAYAMA/ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ PRANAYAMA / Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ PRANAYAMA / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΝΕΥΡΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ / ΣΤΡΕΣ – ΆΓΧΟΣ – ΔΙΈΓΕΡΣΗ/ ΠΡΑΝΑΜΆΓΙΑ ΚΌΣΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ
Η διδασκαλία μας εμπεριέχει μεταξύ των άλλων: Η φυσιολογία της μύτης σύμφωνα με την Γιόγκα, τι είναι η Prana, επιστημονικές έρευνες για την Prana και το Pranayama cosa, οι πέντε μορφές της pranas στο σώμα – vayu(prana, apana, samana, vyana, udana), naddis ( ida, pingala και sushumna) , chakra και ενεργειακοί μεσημβρινοί, mudras (ΟΥΝΜΆΝΙ, ΑΚΆΣΙ, ΧΆΣΤΑ, ΜΠΡΆΧΜΑ, ΝΑΣΙΓΚΆΡΑ, ΜΠΑΪΡΆΒΑ, ΤΣΙΝΜΑΓΙΆ, ΝΑΜΑΣΤΈ, ΓΚΥΑΝ, ΤΣΙΝ, ΒΊΣΝΟΥ, ΑΓΚΟΤΣΆΡΑ, ΣΑΜΠΆΒΙ, ΚΈΤΣΑΡΙ, ΑΣΒΊΝΙ, ΒΑΖΡΌΛΙ, ΣΑΝΜΟΎΚΙ, ΜΠΟΎΤΣΑΡΙ, ΠΡΆΝΑ ΜΟΎΝΤΡΑ, ΜΆΧΑ ΜΟΎΝΤΡΑ κ.α. ), kundalini και bandha (mula, uddiyanna, jalandhara, maha). Ξεκινάμε με τις βασικές αναπνευστικές τεχνικές (διαφραγματική, κατώτερη θωρακική και ανώτερη θωρακική) και τις δυο κύριες που είναι η Ujjayi και η Kapalbhati… Στην συνέχεια έχουμε την τεχνική για καλύτερη οξυγόνωση (πλήρης αναπνοή) και τις τεχνικές για τον έλεγχο του νευρικούς συστήματος και του άγχους (εδω διδασκόμαστε τις πράξεις της αναπνοής εισπνοή - puraka , εσωτερικό κράτημα – antar kumbaka , εκπνοή - rechaka και εξωτερικό κράτημα – sunyak kumbaka). Αμέσως μετά διδασκόμαστε την Nadi Shodhana Pranayama σε 16 παραδοσιακά στάδια. Άλλες τεχνικές: shitali, brahmari, suria bheda, bastrika, plavini κ.α.
8η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ)
Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την Samkhya philosophy και τα Yoga Sūtras of Patañjaliμελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (DVAITA, VISISTA ADVAITA, ADVAITA), τα πέντε σώματα του ανθρώπου (.Annamaya kosha, Pranamaya kosha, Manomaya kosha, Vijnanamaya kosha, Anandamaya kosha), τα kleshas, τις Samskaras, τους νόμους του Karma, του Darma και της αγάπης , την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα Gunas (sattva, rajas and tamas ), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι πνευματική προσπάθεια κ.α.
9η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ & ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ)
Περιλαμβάνει μια θεωρητική γνωριμία με το τι είναι: Συνειδητός και υποσυνείδητος νους, η ιεράρχηση των αναγκών σύμφωνα με την Ουμανιστική Ψυχολογία, η δύναμη της Θετικής σκέψης, οι νοητικές εικόνες η σκεπτομορφές, η βαθιά χαλάρωση, οι αναστολές και πως δημιουργούνται, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, τεχνικές όπως ο πνευματικός μεταβολισμός και η θετική προβολή, η αποτελεσματική επικοινωνία δια μέσου του λόγου και του υποσυνειδήτου, η δύναμη της θέλησης και της αυτεπίγνωσης κ.α. Μαθαίνουν πως να μπαίνουν και να οδηγούν στην βαθιά χαλάρωση με πέντε διαφορετικούς τρόπους.. Να κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις.. Να κάνουν αυτοανάλυση και να βοηθούν και τους άλλους να το κάνουν.. Να χρησιμοποιούν την βαθιά χαλάρωση για αυτοθεραπεία σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο..
10η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ / Ο ΛΟΓΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΕΓΩ ΜΗΝΥΜΑ / ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ / ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ / ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ / ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ
ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΣΗΜ 1: Η συμμετοχή στο τμήμα ανάλογα τις εγγραφές θα κυμαίνεται από 6 έως 20 άτομα
ΣΗΜ 2: Οι απόφοιτοι μας καταξιώνονται στον χώρο, βρίσκουν εύκολα εργασία ενώ έχουν μέχρι στιγμής 100% επιτυχία στις εξετάσεις τους για την διεθνή αναγνώριση από την I.Y.T.A.
ΣΗΜ 3: Το Yoga & Budo διαθέτει ειδική άδεια για την διεξαγωγή σεμιναρίων στον χώρο του από την Πολεοδομία. Ειναι ο πρώτος επαγγελματικός χώρος για την εκπαίδευση στην Γιόγκα αναγνωρισμένος ως Κέντρο Δια Βιου Μάθησης απο τον ΕΟΠΠΕΠ. Χρησιμοποιεί νομότυπα τους λογότυπους Hatha & Raja Yoga οι οποίοι είναι κατοχυρωμένοι ως εμπορικά σήματα στο Υπουργείο Εμπορίου από το 2004 με ημερομηνία λήξης προστασίας έως το 2030 και για τις κλάσεις 16, 25, 41, 44, 45
ΣΗΜ 4: Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης
ΣΗΜ 5: Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επί πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, στον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I (διεθνές δίπλωμα αναγνωρισμένης οργάνωσης απο την κυβέρνηση της Ινδίας) και βέβαια στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance ως RYT 200h.