ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ HATHA & RAJA YOGA 300RYT

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1

Επαγγελματικός χώρος αναγνωρισμένος απο τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (Υπουργείο Παιδείας)

Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Raja Yoga του Patanjali

Ταχύρυθμο καλοκαιρινό τμήμα – Ιούλιος 2019

RYT 500  Y.A. & master 500 Y.A.I.

0.jpg

 Το πρόγραμμα απευθύνεται χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις στους απόφοιτους των 200 ωρών της σχολής του Yoga and Budo Center καθώς και σε ΟΛΟΥΣ όσους έχουν ολοκληρώσει εκπαίδευση 200 ωρών σε σχόλες  αναγνωρισμένες  από  τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς Y.A. (U.S.A.),  Y.A.I. (INDIAN) & I.Y.T.A.

Στους υπόλοιπους μπορεί να   γίνει αναβάθμιση του διπλώματος τους των 200h με εξετάσεις πριν την έναρξη του προγράμματος των 300h χωρίς να δώσουν επί πλέον χρήματα

Ένα πρόγραμμα διδασκαλίας της αυθεντικής παραδοσιακής Γιόγκα του Πατάντζαλι κάτω από το  αυστηρό βλέμμα της επιστήμης του σήμερα απαλλαγμένο από κάθε θρησκευτική δοξασία της Ινδουιστικής κουλτούρας και παράδοσης

Raja yoga  = Ο Ανώτατος Γιόγκα

       Πιστεύουμε ότι η προχωρημένη εκπαίδευση στην Γιόγκα και ειδικότερα στην Γιόγκα του Πατάντζαλι δεν μπορεί να είναι απλώς προχωρημένες ικανότητες στην εκτέλεση η στην διδασκαλία των asanas (στασεις - σωματικές ασκήσεις). Το πιο σημαντικό, για έναν  εξελιγμένο ασκούμενο ή δάσκαλο της Γιόγκα και μάλιστα της Γιόγκα του Πατάντζαλι είναι να έχει μια βαθύτερη γνώση και κατανόηση όλων των επιπέδων της Γιόγκα και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα των 8 βημάτων (Γιάμα και Νι Γιάμα, Ασανα, Πραναγιάμα (και των πέντε κλειδιών με τα οποία ξεκλειδώνουμε το ενεργειακό μας σώμα), Πρατιγιαχάρα (έλεγχος των αισθήσεων), Ντάρανα (προσπάθεια για συγκέντρωση), Ντιγιάνα (διαλογισμός), Σαμάντι (η κορυφαία εμπειρία της αυτοπραγμάτωσης - ενότητας).

      Επίσης να έχει μια βαθιά και επιστημονική - μη δογματικά προσέγγιση στην Γιόγκα απαλλαγμένη από τα στοιχεία της Ινδικής κουλτούρας και των τοπικών θρησκειών.

       Raja yoga  = Ο Ανώτατος Γιόγκα όπως είναι το όνομα που τις έδωσαν οι μεγάλοι δάσκαλοι των Ινδιών . Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης  δίνει την απαραίτητη έμφαση τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο εμπειρικό & παραδοσιακό κομμάτι της Γιόγκα.    

Η ίδια η Ράντζα Γιόγκα εμπεριέχει τις σημαντικότερες πληροφορίες  - τεχνικές από τις μεγαλύτερες αρχαίες σχόλες της Γιόγκα (Κρίγια, Χαθα, Κουνταλίνη, Τζνάνα, Ταντρα, Κάρμα , Μπακτι) για αυτό οι ίδιοι οι Ινδοί την ονόμασαν Ραντζα (ανώτατη – κορυφαία στο είδος της )

1.jpg

Η ομάδα των διδασκόντων αποτελείται απο τους :

 • Ανδρέας Προβελέγγιος: Professor of Physical and Health Education / Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991 / Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I. / Founding member & former President of the Hellenic Yoga Association / Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center / Yoga & Budo Center Hatha & RajaYoga training instructor / Ε- R.Y.T. 500h of Yoga Alliance / Reiki Master Teacher / Περισσότερα στο βιογραφικό του εδώ στο site

3.jpg
 • Αναστασία Ραντιλάκη... Hatha Yoga full Instructor Certificate, Yoga Alliance Ε - RYT 500h, Καθηγητρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Υγεία και ευρωστεία

0Γ.jpg
 • Αλεξάνδρα Λιγνου .. Ψυχολόγος .. Hatha Yoga full Instructor Certificate, Yoga Alliance Ε - RYT 500 h

αλεξανδρα.jpg
patrner.jpg
 • Καρτσακλή Σταυρούλα: Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής και δραστηριοτήτων δημιουργίας και εκφρασης με ιδιαίτερες σπουδές στο θεατρικό παιχνίδι, στις θεατρικές τεχνικές, στον αυτοσχεδιασμό και στην διερευνητική δραματοποίηση.Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά ..Hatha Yoga full Instructor Certificate, Yoga Alliance RYT 200

 • Δήμας Αντώνης: Απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το ΤΕΦΑΑ Σερρών.. Απόφοιτος Φυσικοθεραπείας από το University of Hertfordshire.. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με κατεύθυνση Manual Therapy.. Έχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Διατροφή. Έχει ειδίκευση στην κατασκευή ορθωτικών πελμάτων, αξιολόγησης στάσης, της βάδισης και όλου του κάτω άκρου, πιστοποιημένος από το International College of Biomechanics.. Πιστοποιημένος δάσκαλος Clinical Pilates από το Υπουργείο Παιδείας.. Δάσκαλος της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200). Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται ως Personal Trainer και ως δάσκαλος ομαδικών προγραμμάτων σε γνωστά γυμναστήρια της Αθήνας ενώ έχει εργαστεί ως Φυσικοθεραπευτής κατά την διάρκεια της κλινικής πρακτικής άσκησης σε φυσικοθεραπευτήρια και κέντρα αποκατάστασης στην Αθήνα. . Συνεργάζεται με Σχόλες Χορού και Personal Studios γυμναστικής ως ειδικός στην μυοσκελετική αξιολόγηση. Έχει αξιολογήσει αρκετούς χορευτές και ασκούμενους, παρέχοντας τους σημαντικές πληροφορίες θεωρητικές και πρακτικές με στόχο την επίλυση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών.

17.jpg
 • Σοφία Νερομηλιώτη : Φυσικοθεραπεύτρια.. Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200)

 • Άννα Γουβιανάκη: Διατροφολόγος, Καθηγητρια Φυσικής Αγωγής.. Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 500)

 

 • Άννα Κονοβέση. Μαία, Ψυχοπροφυλάκτρια, εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών M.F.A., εκπαιδεύτρια Γιόγκα εγκυμοσύνης, απόφοιτος της σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα του Yoga and Budo Center και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα.

εγκυμοσυνης.jpg

 

Διδακτέα ύλη

1η Ενότητα – 105 ώρες : Φιλοσοφία, Ψυχολογία στη yoga, Διαλογισμός, πρακτική στην Raja Yoga με προχωρημένες τεχνικές Pranayama, διαλογισμού και βαθιάς χαλάρωσης.

 • Πρώτη υπο-ενότητα: Η Ψυχολογία στην Γιόγκα - Μέσα και πέρα από το Matrix . Προσπάθεια διαχωρισμού συνειδητού και υποσυνειδήτου νου (ένα μοντέλο κατανόησης) / Γνωριμία με την ετεροϋποβολη / Η ιεράρχηση των αναγκών συμφωνά με την Ουμανιστική Ψυχολογία / Θετική σκέψη / Χαλάρωση: το όχημα που μας μεταφέρει στο υποσυνείδητο (μέθοδοι και προχωρημένες εφαρμογές) / Νοητικές εικόνες ή σκεπτομορφές. / Το διάγραμμα της πορείας για την πραγματοποίηση των σκοπών μας / Ο νομός της έλξης στο υποσυνείδητο και πως να τον ελέγξουμε / Αναστολές – οι αρνητικές δυνάμεις του υποσυνειδήτου και πως δημιουργούνται / Ψεύτικες ψυχοσωματικές καταστάσεις (άγχος – στρες – τρακ) / Αρνητικά συναισθήματα (πως δημιουργούνται και κυρίως πως τα αντιμετωπίζουμε) / Αυτοανάλυση και αλλαγή πεποιθήσεων / Ξύπνημα των ανώτερων κέντρων συνειδητότητας (εξαγνισμός κινήτρων) / Πεποιθήσεις – το βαθύτερο εμπόδιο / Θετική υποβολή / Πνευματικός μεταβολισμός / Αποτελεσματική επικοινωνία με τα περιβάλλοντα / Η δύναμη της θέλησης / Αυτεπίγνωση / Αναπτύσσοντας την διαίσθηση και την ενόραση.

 • Δεύτερη ανεξάρτητη υπο-ενότητα: Φιλοσοφία - Sutras του Πατάντζαλι . Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την φιλοσοφία της Samkhya και τα Yoga Sutras του Patanjali μελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (Dvaita, Visista Advaita & Advaita), τα πέντε σώματα του ανθρώπου Koshas, τα Kleshas, τις Samskaras, τον κύκλο των Vrittis, τους νόμους του Karma, του Dharma και της αγάπης, την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα 3 Gunas (sattva, rajas & tamas), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι η πνευματική προσπάθεια κ.α.Tα Γιάμα και τα Νι Γιάμα κ.α. Αναλύουμε και μελετάμε όρους όπως Chitta, Pranama & Viparyaya, Avidya & Asmita , Vairagya, Purusa , Brahman, Prakriti, Iswara, τεχνικές έλεγχου των αισθήσεων (tratak, nada yoga , ketsari mudra, agkortsara mudra, butsari mudra, pasini mudra , Σαμαντι και τα στάδια του κ.α. και όρους όπως χορόχρονος, κενό , κβαντικό σύμπαν, αισθητό τίποτα, τέσσερις διαστάσεις, γέννηση - ζωή και θάνατος σύμφωνα με την Κβαντική φυσική, τον μυστικό κύκλο της ζωής, Οικουμενική Φιλοσοφία κ.α.

 

2η  ενότητα - 90 ώρες : Ασάνας, αναπνοή και προχωρημένες διδακτικές ικανότητες. Μέσα και πέρα από το μυοσκελετικό και το φυσικό επίπεδο. Όλα δοσμένα από έμπειρους δασκάλους της Γιόγκα – Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που θα συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση (τις οδηγίες του ιδρυτή της Ραντζα Γιόγκα του Πατάντζαλι) με την επιστήμη (σύγχρονες έρευνες στον χωρο της κινησιολογίας, της εργοφυσιολογία και της βιοιατρικής) .

Πλήρης ανάλυση όλων των προχωρημένων ASANA καθώς και των παραλλαγών τους.  Ανατομία μυοσκελετικού και ερειστικού συστήματος την ώρα της ASANA.

Η διδασκαλία των asana γίνεται με παρουσίαση από power point της ίδιας της άσκησης αλλά και του ανατομικού της χάρτη , με προσωπική επίδειξη από τους δασκάλους, με περιγραφή πάνω σε ζωντανό μοντέλο, με την διδασκαλία της από κάθε σπουδαστή σε ομάδα 3- 4 συμμαθητών του και περιλαμβάνει επιγραμματικά: Τις κατηγορίες των στάσεων. Την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων. Κανόνες ασφαλείας. Αρχές ποιοτικής εκτέλεσης. Πως εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης. Αρχές ευθυγράμμισης (Assisting and Adjusting). Για κάθε άσκηση ξεχωριστά το σανσκριτικό της όνομα, την πλήρη περιγραφή της (καθώς και πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια), ποιοι μύες διατείνονται, ποιοι μύες βρίσκονται σε σύσπαση, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδραση της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό , ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό. Ποια είναι τα πέντε κλειδιά με τα οποία ξεκλειδώνουμε το Pranamaya kosha (ενεργειακά περάσματα, μούντρες, μάντρας, τσάκρας και η ενεργειακή ψυχολογία – ανατομία τους, προχωρημένες αναπνευστικές τεχνικές  - pranayama). Πως μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), σε ποιο σημείο του μαθήματος (αρχή, μέση , τέλος), που θα συγκεντρώσουμε την σκέψη μας κ.α.

Ανατομία των koshas (των οχημάτων του Atman και η αλληλεπίδραση τους την ώρα των ασκήσεων)

Οι πέντε αποθήκες της Pranas στο σώμα μας (Vayus) και πως μπορούμε να μεταφέρουμε την Mahaprana σε αυτές μέσω των σωματικών ασκήσεων, αναπνοών και των Μούντρας.

Τα προχωρημένα στάδια της εναλλασσόμενης αναπνοής και ο συνδυασμός τους με τις «μυστικές»  τεχνικές των Bandhas για το ξύπνημα της Κουνταλίνη

Διδακτική των ασκήσεων και πλήρης ανατροφοδότηση στον τρόπο. Αναφερόμαστε εδώ γενικότερα στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων. Επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα μας είναι: Η μεθοδική της διδακτικής στην Χάθα Γιόγκα (Το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μάθημα, η οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, η αξιολόγηση του μαθήματος), βασικές αρχές διδασκαλίας (αρχή της ενεργητικής μάθησης, της διεπιστημονικότητας της διδασκαλίας, της καταλληλότητας, της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, της προσέγγιση στην ζωή, την αρχή της κατανόησης, της παραστατικότητας, την διαφοροποίηση και εξατομίκευση, την αρχή της ατομικής δράσης, της συνεχούς επανάληψης), την ανατροφοδότηση (εσωτερική και εξωτερική), μεθόδους (ολική, μερική η τμηματική, ολική – τμηματική – ολική), στυλ διδασκαλίας ( τα θετικά του  δημοκρατικού (μαθητοκεντρικού) στιλ διδασκαλίας σε σχέση με το αυταρχικό (δασκαλοκεντρικό) στιλ διδασκαλίας), αρχές καθορισμού του στόχου γα την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα.

 

3η Ενότητα  - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ (Παιδιά - Ορθοπεδικές παθήσεις - τρίτη ηλικία – εγκυμοσύνη – διατροφή η ότι άλλο επιλέξτε εσείς)

- Γιόγκα και ορθοπεδικές παθήσεις, (30 ώρες)με την Σοφία Νερομηλιώτη. Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις» από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες ..

- Γιόγκα και εγκυμοσύνη, (30 ώρες) με την Άννα Κονοβέση. Μαία, Ψυχοπροφυλάκτρια, εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών M.F.A., εκπαιδεύτρια Γιόγκα εγκυμοσύνης, απόφοιτος της σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα του Yoga and Budo Center και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα.

- Γιόγκα και παιδιά, (30 ώρες) με την Σταυρούλα Καρτσακλή. Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής και δραστηριοτήτων δημιουργίας και εκφρασης με ιδιαίτερες σπουδές στο θεατρικό παιχνίδι, στις θεατρικές τεχνικές, στον αυτοσχεδιασμό και στην διερευνητική δραματοποίηση.Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά ..

- Γιόγκα και τρίτη ηλικία, (15 ώρες) με την  Σοφία Νερομηλιώτη. Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις» από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες ..

- Γιόγκα, διατροφή, υγεία και άσκηση (15 ώρες) με την Άννα Γουβιανάκη. Πτυχιούχος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Χειμερινά Αθλήματα. Μεταπτυχιακό τίτλο στη Φυσική Δραστηριότητα για ειδικούς πληθυσμούς του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Πτυχιούχος Διατροφολόγος-Διαιτολόγος του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Πρωταθλήτρια Ελλάδος Σκι δρόμων Αντοχής και Ορειβατικού Σκι. Πιστοποιημένη Yoga Instructor, 500h Yoga Alliance.

- Μυοσκελετική αξιολόγηση (δύο επίπεδα 15 ώρες το καθένα).  Ένα ιδιαίτερο και πρωτοποριακό σεμινάριο που στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων έμπειρων δάσκαλων - εκπαιδευτών. Διδασκει ο Δήμας Αντώνης : Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με κατεύθυνση Manual Therapy.. Απόφοιτος Φυσικοθεραπείας από το University of Hertfordshire... Απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το ΤΕΦΑΑ Σερρών... Παρακολουθεί και την δεύτερη κατεύθυνση (Sport Rehabilitation) του μεταπτυχιακού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Διατροφή. Έχει ειδίκευση στην κατασκευή ορθωτικών πελμάτων, αξιολόγησης στάσης, της βάδισης και όλου του κάτω άκρου, πιστοποιημένος από το International College of Biomechanics.. Πιστοποιημένος δάσκαλος Clinical Pilates από το Υπουργείο Παιδείας.. Δάσκαλος της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200) απόφοιτος από το Yoga and Budo Center

κ.α.

6.jpg

 

Διάρκεια εκπαίδευσης ταχύρυθμου εντατικού τμήματος καλοκαιριού

Από Δευτέρα 1 Ιουλίου έως και Σαββάτο 27 Ιουλίου 2019 καθημερινά εκτός Κυριακών 10.00 – 22.00 .. Δηλαδή 24 μέρες χ 12 ώρες . Όσοι θα έρθετε από επαρχία στην Αθήνα μπορείτε να κοιμάστε μέσα στην σχολή τις καθημερινές εντελώς δωρεάν..

7.jpg

Πιστοποίηση και διεθνής καταξίωση από Yoga Alliance (U.S.A) & Yoga Alliance International (INDIAN).

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

Α Raja Yoga Teacher Training 300hrs

Με το παραπάνω οι απόφοιτοί μας που φυσικά  έχουν και την προηγούμενη αναγνώριση 200 ωρών (RYT 200) θα μπορούν να αναβαθμίσουν την εγγραφή τους σαν δάσκαλοι 500 ωρών (RYT 500) στον οργανισμό Yoga Alliance και μπορούν να πάρουν ειδικό δίπλωμα 500 ωρών απο το Yoga Alliance International (οργάνωσης αναγνωρισμένης απο την κυνέρνηση της Ινδίας ) . Θα είναι δηλαδή, αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο για την ικανότητα τους να διδάξουν τα συστήματα της Hatha & Raja yoga σε αρχάριους, μέσους και προχωρημένους μαθητές.

 Β.  Master Hatha Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h

Σημ 1. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί νομότυπα τους λογότυπους Hatha & Raja Yoga οι οποίοι είναι κατοχυρωμένοι ως εμπορικά σήματα από το 2004 με ημερομηνία λήξης προστασίας έως το 2030.

Σημ 2. Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επί πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, στον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χαθα Γιόγκα, στον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I (διεθνές δίπλωμα από οργάνωση αναγνωρισμένη από την κυβέρνηση της Ινδίας master 500ryt) ,στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance (U.S.A) ως RYT 500h

Σημ 3. Συνήθως τα θερινά τμήματα συμπληρώνονται γρήγορα για αυτό αν έχετε αποφασίσει να παρακολουθήστε την σχολή μας επικοινωνήστε άμεσα για εγγραφές - κρατήσεις θέσεων με τον Ανδρέα Προβελέγγιο στο 6944567580.

Σημ 4. Ήμαστε ο μοναδικός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ χώρος εκπαίδευσης στην Ελλάδα καθαρά για Γιόγκα και μάλιστα αναγνωρισμένος από τον ΕΟΠΠΕΠ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.. Μεγαλύτερο κύρος και αναγνωρισιμότητα στις βεβαιώσεις διδακτικής επάρκειας (διπλώματα ) που θα πάρετε..

Σημ 5 : ΠΡΟΣΟΧΗ:  Μπορείτε να ολοκληρώστε τις σπουδές σας αν για οποιονδήποτε λόγο δεν τα καταφέρετε μέσα στο καλοκαίρι ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΟΝΟ ..  

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΑΘΗΝΑ

 

 Το Yoga & Budo Center και η Αλεξάνδρα Λιγνού Ε- RYT 200h & 500h Yoga Alliance (U.S.A.) σε συνεργασία, με τον Ανδρέα Προβελέγγιο (Professor of Physical and Health Education. Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center. Full teaching member of Yoga of  I.Y.T.A. since 1991. Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h ofY.A.I. (Indian) Ε- RYT 200h & 500h Yoga Alliance (U.S.A.). Founding member & Vice President of the Hellenic Yoga υπεύθυνο των προγραμμάτων και διευθυντή σπουδών, και με εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες  για την διδασκαλία των ASANA, Pranayama, και εξειδικευμένων εργαστηρίων ανατομίας, διατροφής, Ψυχολογίας κ. α. , το κέντρο Αρμονική Ζωή, τον Robert Najemy την International Yoga Teachers Association (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση), τον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I. αναγνωρισμένο απο την κυβέρνηση της Ινδίας ( πιστοποίηση και καταξίωση απο την πατρίδα της Γιόγκα), τον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance U.S.A. (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση) και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΟΓΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (επαγγελματικό κύρος στον Ελληνικό χώρο), οργανώνει και προσφέρει προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα στα αντικείμενα των Hatha Yoga &  Raja Yoga.

Απονομή διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος από την International Yoga Teachers Association για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις που ζητάει η  I. Y. T .A. (πρώτη προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την σχολή μας) , εγγραφή και αναγνώριση από τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος χωρίς άλλες προϋποθέσεις, εγγραφή και απονομή ειδικού διπλώματος από τον Y.A.I χωρίς άλλες προϋποθέσεις η εξετάσεις, εγγραφή ως RYT 200h στον Υ.Α. (U.S.A.) χωρίς άλλες εξετάσεις η προϋποθέσεις

Η Διδακτέα ύλη οργανώθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΟΓΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, της Ι.Υ.Τ.Α, του Yoga Alliance και των σχολών προπονητών αθλημάτων της Γ. Γ. Αθλητισμού. Τα αντικείμενα διδασκαλίας τα διδάσκουν εξειδικευμένοι επιστήμονες που είναι συγχρόνως όλοι τους και δάσκαλοι της Χάθα Γιόγκα. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας θα συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης.

 ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να ετοιμάσει δασκάλους Χάθα Γιόγκα, οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις της σωστής διδασκαλίας, ώστε η Χάθα Γιόγκα να διαδίδετε με τον σωστό τρόπο και να προστατεύεται από τη δυσφήμηση και την παραπληροφόρηση που την πλήττει, είτε από αυτούς που την διδάσκουν χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, είτε από αυτούς που την έχουν γνωρίσει μόνο από βιβλία και βιντεοκασέτες.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να βγάζει δασκάλους Χάθα Γιόγκα κατάλληλα εκπαιδευμένους και πληροφορημένους που θα εξυπηρετούν τον σκοπό και τους στόχους του προγράμματος

Να καθιερώσει την Χάθα Γιόγκα ως Επιστήμη, στα μάτια των εκπαιδευτών και των ασκούμενων, μιας και χιλιάδες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πια τα σημαντικότατα οφέλη της σε υλικό, ενεργειακό και νοητικό επίπεδο.

Να γίνει το πρόγραμμα ο πρόδρομος για να αναγνωρισθεί η Χάθα Γιόγκα από το κράτος ως μέσον Αγωγή Υγείας

Να γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους Έλληνες εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους και την διεθνή κοινότητα σε θέματα που αφορούν τις έρευνες, τις εξελίξεις και τις εφαρμογές της επιστήμης της Χάθα Γιόγκα.

Την ευαισθητοποίηση του κόσμου της άθλησης στην Χάθα Γιόγκα

Να δώσει κύρος στο λειτούργημα του δασκάλου της Χάθα Γιόγκα

Να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Υγείας και του Αθλητισμού τα τεράστια οφέλη της σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Να μεταδοθούν οι γνώσεις και οι πρακτικές της Χάθα Γιόγκα με τα ανάλογα οφέλη σε νοσοκομεία, φυλακές, κέντρα αποτοξίνωσης, σχολεία, ιδρύματα κ. α.

 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Με την μέθοδο Project

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 Ανδρέας Προβελέγγιος: Professor of Physical and Health Education. Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center. Full teaching member of Yoga of  I.Y.T.A. since 1991. Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h ofY.A.I. (Indian) Ε- RYT 200h & 500h Yoga Alliance (U.S.A.). Founding member & Vice President of the Hellenic Yoga Association.

Ειδικότερα με την Raja & Hatha Yoga ασχολείται απ το 1986 με πρώτο του δάσκαλο τον Robert Najemy..

Είναι ο διευθυντής σπουδών και επιστημονικός υπεύθυνος των προγραμμάτων του Yoga and Budo Center και ο κύριος εκπαιδευτής των δασκάλων της Χάθα Γιόγκα του κέντρου μας ..

Διδασκαλία της Χάθα και Ράτζα Γιόγκα από το 1990 (25 χρόνια με πάνω από 10.000 διδακτικές ώρες).. Πρώτη διεθνής πιστοποίηση από το 1991 .. Συνεργασία με Ινδία, Αυστραλία, Αμερική.. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος .. Εκπαίδευση δασκάλων Χάθα Γιόγκα από το 2005… Εκπαίδευση δασκάλων Ράτζα Γιόγκα .. Συμμέτοχη σχεδόν σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις για την Γιόγκα…. Special Workshop Hatha σε συνεργασία με το τμήμα φυσικής αγωγής & Αθλητισμού του CITY UNITY COLLEGE .. . Open Yoga Days.. Πανελλήνια Φεστιβάλ Γιόγκα .. Yoga Spring Fair στο μέγαρο μουσικής .. Σεμινάρια στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την North Academy of Fitness.. Εκπαίδευση στην Γιόγκα για πάνω από 15 χρόνια στο Hotel Porto Hydra.. Συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι Bodyinbalance .. Έχει προσφέρει της υπηρεσίες του και τις γνώσεις του για την Γιόγκα μεταξύ άλλων στο κέντρο Αρμονική Ζωή, στα γυμναστήρια Sagittarius στην Νέα Ιωνία , στο Energy στην Κηφισιά, στης Σακοράφας στο Μαρούσι, στο Αρμονία στα Μελίσσια, στο Άδωνης στην Κυψέλη, στο ξενοδοχείο Porto Hydra στην Πελοπόννησο, στον Γ. Μ. Σύλλογο Χείρων ο Κένταυρος στην Αθήνα και στην North Academy στην Θεσσαλονίκη, στον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αθηνών ο Διδάσκαλος Χείρων στην Κυψέλη, στην σχολή Ρωμανοφ στην Καλλιτεχνούπολη, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Yoga Word και της North Academy.

Οργάνωση μετεκπαιδευτικών Γιόγκα για παιδιά, για Τρίτη ηλικία, για Α.Μ.Ε.Α. , για εγκυμοσύνη κ.α... Επιμορφώσεις .. Και τόσα ονόματα , δάσκαλοι, συνεργάτες, μαθητές, φίλοι, να παρελαύνουν μέσα από τις συνεργασίες αυτά τα χρόνια.. Robert Najemy, Ελένη Κοσσυφίδου, Χρήστος Χαρικιόπουλος , Χρύσα Μπαμπαλή, Νατάσσα Ραντιλάκη, Αλεξάνδρα Λιγνού, Τίνα Ζυμαράκη, Τόλης Σαραντάρης, Χάρης Κουσουμβρής, Μαρία Στυλιανάκη, Κική Λιαρμακοπούλου, Λούση Κωνσταντινίδη, Αγγελική Σεληνίδου, Μαίρη Σούκουλη, Σοφία Νερομηλιώτη, Νάσια Χαρίση, Γιάννης Χριστάκης, Πάνος Σαμαράς, Μπέλα Βόγκα, Βαγγέλης Τερζίδης, Εσθηρ Ωρολογά, Ευαγγελία και Ειρήνη Μαργαριτίδου, Δέσποινα Ζαχαροπούλου, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Σοφία Ηλιάδη, Μελίνα Πολίτου, Σαράντης Ρεϊσης, Γαρουφαλλιά Βλαχάκη, Κατερίνα Γαλανάκη, Αντώνης Δημας, Ιωάννα Τσιρογιάννη, Ανδρονίκη Δούκα, Σοφία Λαδά, Τατιάνα Βαλσαμάκη, Σταύρος Κόττας, Βάσω Σακαρέλη, Βαρβάρα Μαρινάτου, Ελένη Στέφου, Στέλλα Μανωλά, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Σοφία Σαπρίκη, Ελένη Μαρκάκη, Μάνος Βαρδουλάκης, Φλορανς Λαλαν και τόσοι άλλοι ..

Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα.

Έχει αρθρογραφήσει για την Γιόγκα σε περιοδικά όπως τα Αρμονία, Ζένοφι, το Μονοπάτι των Πολεμικών Τεχνών, Kumite, Budo, Body Time,  και πρόσφατα στο Yoga Word.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κρέας η Υγεία» και πολλών εργασιών που σχετίζονται με την Γιόγκα όπως «Η Υποταγή στην διαφήμιση – Ψυχική Αυτοάμυνα», «Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και καταστάσεις επείγουσας βοήθειας», «Ο εκπαιδευτής της Γιόγκα και οι ορθοπεδικές παθήσεις», «Το άγχος πριν τον αγώνα και πώς να το ελέγξετε», «Πλήρης αναπνοή», «Τσάκρα – Τα κέντρα ενέργειας», «Ο Διαλογισμός στον δρόμο της Ράντζα Γιόγκα», «Γλωσσάριο Σανσκριτικής Ορολογίας», «Κινησιολογία», «Γυμνάστε σωστά κοιλιακούς και ραχιαίους» κ.α.             Αυτή την εποχή προσπαθεί να ολοκληρώσει δύο μεγάλες εργασίες – βιβλία «Το πλήρες βιβλίο των ASANA» και «Pranayama» των οποίων την συγγραφή έχει ξεκινήσει από το 2007.

Έχει εισηγηθεί κατά καιρούς θέματα που σχετίζονται με την Γιόγκα σε διάφορους χώρους όπως το σεμινάριο στην ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με θέμα «Αναπνευστική γυμναστική», την εισήγηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1999 με θέμα «Πλήρης αναπνοή και Αγωγή Υγείας», την διάλεξη για την Γιόγκα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το 2003, τις εισηγήσεις με θέμα «Τι είναι και τι δεν είναι η Γιόγκα» σε συνέδρια Fitness που οργάνωσαν τα περιοδικά Body Time & Kumite καθώς και η North Academy στην Θεσσαλονίκη, την εισήγηση για την Ιστορία της Γιόγκα και την θέση της στον Ινδουιστικό πολιτισμό στο πρώτο συνέδριο Γιόγκα στα πλαίσια του τριημέρου εναλλακτικής που οργάνωσε το περιοδικό Yoga Word το 2006.

Η μαθητεία του στην Γιόγκα άρχισε το 1986 κοντά στον Robert Najemy. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα που παρακολούθησε διήρκεσε εντατικά για τέσσερα χρόνια και περιλάμβανε όλη την θεωρία, την Φιλοσοφία και την πρακτική της Raja Yoga. Η ύλη διδάχτηκε μέσα σε ετήσια σεμινάρια εβδομαδιαίας παρακολούθησης, εντατικά πολύωρα Σαββατοκύριακα και καλοκαιρινές συναντήσεις – απομονώσεις διάρκειας από μία εβδομάδα έως και ένα μήνα.

Παρακολούθησε ανελλιπώς και κατ’ επανάληψη όλα τα παράπλευρα ετήσια και καλοκαιρινά σεμινάρια καθώς και τις ανοιχτές διαλέξεις του Robert Nagemy καθώς επίσης και τα εβδομαδιαία μαθήματα Χάθα Γιόγκα με την Σοφία Μαυρομάτη από την οποία διδάχτηκε επίσης και τις Θιβετιανές ασκήσεις μακροζωίας. Ήταν από τους λίγους που πληρώντας τις προϋποθέσεις που ζητούσε ο Robert Najemy παρακολούθησε τα προχωρημένα μαθήματα όπου διδάχτηκε προχωρημένη pranayama, τα προχωρημένα στάδια της Ναντι Σοντάνα, τα Μπάντας και τεχνικές αναδρομής σε προηγούμενες ζωές. Διετέλεσε τότε και για κάποιο χρονικό διάστημα συντονιστής και σύμβουλος υγείας στο κέντρο Αρμονική Ζωή. Έχει διδαχτεί επίσης κοντά στον Robert Najemy Shiatsu και τεχνική E. F. T.

Είναι κάτοχος του Master στο Ρείκι.

Παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως το 1995 το "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - θεωρία και πράξη", το 1999 τα "Διδακτική και φιλοσοφία της Φυσικής Αγωγής και ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ", "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατάρτιση και πληροφόρηση του κοινού με χρήση οπτικοακουστικών μέσων", σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό και το 2000 "Θεωρητική και βιωματική προσέγγιση της Αγωγής Υγείας - Σχεδιασμός και ανάπτυξη προγραμμάτων Αγωγής Υγείας - Διατροφή και Υγεία - Δυναμική Ομάδας - Δεξιότητες του ανθρώπου του 2000".

Έχει εκπονήσει στο σχολείο που υπηρετεί πολλά προγράμματα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως "ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ", " Η υποταγή στην διαφήμιση - Ψυχική Αυτοάμυνα", "Πρώτες Βοήθειες", "Τάξεις χωρίς κάπνισμα". Τον Απρίλιο του 2000 θα βραβευτεί με έπαινο από την Γ΄ Διεύθυνση Αθηνών για το πρόγραμμα του Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπόνησε στο σχολείο με τίτλο "50 πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να σώσουν τη Γη". Έχει επίσης βραβευτεί για το πρόγραμμα «Τάξεις χωρίς κάπνισμα» από την αντικαρκινική εταιρεία.

Έχει τελειώσει την σχολή Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» του Robert Najemy, της «ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» του Ψυχολόγου Θεοφάνη Μπούκα και της «ΑΥΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ» του Νευρολόγου – Ψυχίατρου Ξενάκη.

Υπήρξε αθλητής στον κλασσικό αθλητισμό όπου κατέκτησε 8 βαλκανικά μετάλλια (ένα χρυσό) και πολλές διεθνείς διακρίσεις με καλύτερες, την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρώπης Bruno Zauli το έτος 1983 και την όγδοη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Εφήβων το 1979. Πέτυχε πέντε πανελλήνια και ένα βαλκανικό ρεκόρ.

Το 2009 θα εισαχθεί το βιογραφικό του στο Ελληνικό βιβλίο WHO IS WHO για την προσφορά του στην Ελλάδα στο χώρο της Γιόγκα. 

 ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ

ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΡΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ 

Εξι εντατικα τριημερα 30 ωρών συν 20 ώρες homework σε κάθε πρόγραμμα

Καθε τριημερο 

Παρασκευη 15.00 - 22.00. Σαββατο 09.00 - 22.00 και Κυριακη 09.00 - 19.00

1. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

2. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 - ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

3. ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2019 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 200 ΩΡΕΣ

Φυσικά για έμπειρους μαθητές η ήδη δασκάλους στο αντικείμενο της Χάθα Γιόγκα που θέλουν να εμβαθύνουν και να πιστοποιηθούν.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Η ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ

 1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ)

 2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ)

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΕΣ ΑΤΟΜΟ, ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ  / ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ /  Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ /

 3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

(ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

ΓΙΑΤΙ Η ΓΙΟΓΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ / ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ.  / ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΟΙ ΕΞΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ / Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ / ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΣΧΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ.

 4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΚΑΡΜΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΜΠΑΚΤΙ ΓΙΟΓΚΑ/ ΤΖΝΙΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΥΑΜΑ (AHIMSA, SATYA, ASTYLAR, BRAHMACARYΑ, APARIGRAHA) / ΝΙ ΥΑΜΑ (SWARM, PRANIDHANA, SWADHYAYA, TAPAHA, SANTOSHA, SHAUCA) / ASANA ΓΕΝΙΚΑ / PRANAYAMA ΓΕΝΙΚΑ / PRATIYAHARA / ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (DΗARΑΝΑ, DYANA, SΗAMADI, ΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ).

 5η   ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΔΙΑΤΡΟΦΗ)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ  ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ / ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΆΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΙΤΕΣ, ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ) / Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ / ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ / Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Έχουμε δημιουργήσει τον δεκάλογο της σωστής διατροφής ο οποίος περιλαμβάνει πολλά μυστικά υγείας και μακροζωίας και πώς να τα συνδυάζουμε με τα sat karmas (dhauti, basti, neti, nauli, trataka, kapalabhati) και τέλος πώς να ετοιμάζουμε σωστά την τροφή και πώς να την τρώμε σωστά..)

 6η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ASANA ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΜΥΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ / ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ / ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ / ΟΙ 84 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 120 ΠΕΡΙΠΟΥ ASANAS ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ (Η διδασκαλία των asana γίνεται με παρουσίαση από power point της ίδιας της άσκησης αλλά και του ανατομικού της χάρτη , με προσωπική επίδειξη από τους δασκάλους, με περιγραφή πάνω σε ζωντανό μοντέλο, με την διδασκαλία της από κάθε σπουδαστή σε ομάδα 3- 4 συμμαθητών του και περιλαμβάνει επιγραμματικά: Τις κατηγορίες των στάσεων. Την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων. Κανόνες ασφαλείας. Αρχές ποιοτικής εκτέλεσης. Πως εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης. Αρχές ευθυγράμμισης. Και για κάθε άσκηση ξεχωριστά το σανσκριτικό της όνομα, την πλήρη περιγραφή της (καθώς και πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια), ποιοι μύες διατείνονται, ποιοι μύες βρίσκονται σε σύσπαση, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδραση της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό , ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό  σύστημα, ποιες αναπνοές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ποιες τεχνικές Pranayama μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), σε ποιο σημείο του μαθήματος (αρχή, μέση , τέλος), που θα συγκεντρώσουμε την σκέψη μας κ.α.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ - ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Σε αυτήν την θεματική ενότητα εμείς αναφερόμαστε γενικότερα στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων. Επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα μας είναι: Η μεθοδική της διδακτικής στην Χάθα Γιόγκα (Το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μάθημα, η οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, η αξιολόγηση του μαθήματος), βασικές αρχές διδασκαλίας (αρχή της ενεργητικής μάθησης, της διεπιστημονικότητας της διδασκαλίας, της καταλληλότητας, της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, της προσέγγιση στην ζωή, την αρχή της κατανόησης, της παραστατικότητας, την διαφοροποίηση και εξατομίκευση, την αρχή της ατομικής δράσης, της συνεχούς επανάληψης), την ανατροφοδότηση (εσωτερική και εξωτερική), μεθόδους (ολική, μερική η τμηματική, ολική – τμηματική – ολική), στυλ διδασκαλίας ( τα θετικά του  δημοκρατικού (μαθητοκεντρικού) στιλ διδασκαλίας σε σχέση με το αυταρχικό (δασκαλοκεντρικό) στιλ διδασκαλίας), αρχές καθορισμού του στόχου γα την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα.

 7η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(PRANAYAMA)

ΠΡΌΛΟΓΟΣ / Ο ΌΡΟΣ PRANAYAMA / PRANA & PRANAYAMA. / PRANAYAMA & HATHA YOGA / ΤΟ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ ΕΞΕΛΙΞΗΣ / Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ PRANAYAMA ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ RAJA YOGA. / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ /  ΟΙ ΣΤΆΣΕΙΣ (ASANA) ΤΗΣ PRANAYAMA/ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ PRANAYAMA / Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ PRANAYAMA / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΝΕΥΡΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ / ΣΤΡΕΣ – ΆΓΧΟΣ – ΔΙΈΓΕΡΣΗ/ ΠΡΑΝΑΜΆΓΙΑ ΚΌΣΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ

Η διδασκαλία μας εμπεριέχει μεταξύ των άλλων: Η φυσιολογία της μύτης σύμφωνα με την Γιόγκα, τι είναι η Prana, επιστημονικές έρευνες για την Prana και το Pranayama cosa,  οι πέντε μορφές της pranas στο σώμα – vayu(prana, apana, samana, vyana, udana), naddis ( ida, pingala και sushumna) , chakra και ενεργειακοί μεσημβρινοί, mudras (ΟΥΝΜΆΝΙ, ΑΚΆΣΙ, ΧΆΣΤΑ, ΜΠΡΆΧΜΑ, ΝΑΣΙΓΚΆΡΑ, ΜΠΑΪΡΆΒΑ, ΤΣΙΝΜΑΓΙΆ, ΝΑΜΑΣΤΈ, ΓΚΥΑΝ, ΤΣΙΝ, ΒΊΣΝΟΥ, ΑΓΚΟΤΣΆΡΑ, ΣΑΜΠΆΒΙ, ΚΈΤΣΑΡΙ, ΑΣΒΊΝΙ, ΒΑΖΡΌΛΙ, ΣΑΝΜΟΎΚΙ, ΜΠΟΎΤΣΑΡΙ, ΠΡΆΝΑ ΜΟΎΝΤΡΑ, ΜΆΧΑ ΜΟΎΝΤΡΑ κ.α. ), kundalini και bandha (mula, uddiyanna, jalandhara, maha). Ξεκινάμε με τις βασικές αναπνευστικές τεχνικές (διαφραγματική, κατώτερη θωρακική και ανώτερη θωρακική) και τις δυο κύριες που είναι η Ujjayi και η Kapalbhati… Στην συνέχεια  έχουμε την τεχνική για καλύτερη οξυγόνωση (πλήρης αναπνοή) και τις τεχνικές για τον έλεγχο του νευρικούς συστήματος και του άγχους (εδω διδασκόμαστε τις πράξεις της αναπνοής εισπνοή  - puraka , εσωτερικό κράτημα – antar kumbaka , εκπνοή - rechaka και εξωτερικό κράτημα – sunyak kumbaka). Αμέσως μετά διδασκόμαστε την Nadi Shodhana Pranayama σε 16 παραδοσιακά στάδια. Άλλες τεχνικές: shitali, brahmari, suria bheda, bastrika, plavini κ.α. 

 8η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ)

Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την Samkhya philosophy και τα Yoga Sūtras of Patañjaliμελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (DVAITA, VISISTA ADVAITA, ADVAITA), τα πέντε σώματα του ανθρώπου (.Annamaya kosha,  Pranamaya kosha,  Manomaya kosha,  Vijnanamaya kosha, Anandamaya kosha), τα kleshas, τις Samskaras, τους νόμους του Karma, του Darma και της αγάπης , την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα Gunas (sattva, rajas and tamas ), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι πνευματική προσπάθεια κ.α.

 9η  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ & ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ)

Περιλαμβάνει μια θεωρητική γνωριμία με το τι είναι: Συνειδητός και υποσυνείδητος νους, η ιεράρχηση των αναγκών σύμφωνα με την Ουμανιστική Ψυχολογία, η δύναμη της Θετικής σκέψης, οι νοητικές εικόνες η σκεπτομορφές, η βαθιά χαλάρωση, οι  αναστολές και πως δημιουργούνται, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, τεχνικές όπως ο πνευματικός μεταβολισμός και η θετική προβολή, η αποτελεσματική επικοινωνία δια μέσου του λόγου και του υποσυνειδήτου, η δύναμη της θέλησης και της αυτεπίγνωσης κ.α.  Μαθαίνουν πως να μπαίνουν και να οδηγούν στην βαθιά χαλάρωση με πέντε διαφορετικούς τρόπους.. Να κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις.. Να κάνουν αυτοανάλυση και να βοηθούν και τους άλλους να το κάνουν.. Να χρησιμοποιούν την βαθιά χαλάρωση για αυτοθεραπεία σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο..   

 10η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ / Ο ΛΟΓΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΕΓΩ ΜΗΝΥΜΑ / ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ / ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΘΕΛΗΣΗΣ / ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ / ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΗΜ 1: Η συμμετοχή στο τμήμα ανάλογα τις εγγραφές θα κυμαίνεται από 6 έως 10 άτομα

ΣΗΜ 2: Οι απόφοιτοι μας καταξιώνονται στον χώρο, βρίσκουν εύκολα εργασία ενώ έχουν μέχρι στιγμής 100% επιτυχία στις εξετάσεις τους για την διεθνή αναγνώριση  από την I.Y.T.A.

ΣΗΜ 3: Το Yoga & Budo διαθέτει ειδική άδεια για την διεξαγωγή σεμιναρίων στον χώρο του από την Πολεοδομία. Χρησιμοποιεί νομότυπα τους λογότυπους Hatha & Raja Yoga οι οποίοι είναι κατοχυρωμένοι ως εμπορικά σήματα στο Υπουργείο Εμπορίου από το 2004 με ημερομηνία λήξης προστασίας έως το 2020 και για τις κλάσεις 16, 25, 41, 44, 45

ΣΗΜ 4: Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης

ΣΗΜ 5: Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επί πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, στον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I (διεθνές δίπλωμα αναγνωρισμένης οργάνωσης απο την κυβέρνηση της Ινδίας) και βέβαια στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance ως RYT 200h.

 

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ HATHA & RAJA YOGA

MASTER 500 ΩΡΩΝ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ (πιστοποίηση 200ryt)

Πρώτος τρόπος

Να έχετε ολοκληρώσει εκπαίδευση δασκάλων Χάθα Γιόγκα 200 ωρών σε οποιαδήποτε σχολή στον κόσμο χωρίς πιστοποίηση Yoga Alliance International (Indianαλλά με πιστοποίηση  Yoga Alliance (U.S.A.) η I.YT.A

Αναβάθμιση απλή του διπλώματος σας χωρίς εξετάσεις ..

Έκδοση δηλαδή νέου πιστοποιητικού του Yoga and Budo Center με το logo του Yoga Alliance International (Indian)

Σημ: Φυσικά για τους απόφοιτους του Yoga and Budo Center με πιστοποίηση Y.A.I. δεν υπάρχει κανένα κόστος.

Δεύτερος τρόπος

Να έχετε ολοκληρώσει εκπαίδευση δασκάλων Χάθα Γιόγκα 200 ωρών σε οποιαδήποτε σχολή στον κόσμο αλλά χωρίς πιστοποίηση Yoga Alliance International (Indian) η Yoga Alliance (U.S.A.) η I.YT.A

Αναβάθμιση του διπλώματος σας (έκδοση νέου διπλώματος ) δίνοντας  εξετάσεις ένα μάθημα διδακτικής.

Έκδοση νέου πιστοποιητικού με το logo του Yoga Alliance International (Indian)

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ (αναβάθμιση σε 300ryt)

1.      Φυσικά έχετε ήδη πιστοποιημένη εκπαίδευση 200h πλέον από εμάς

2.      Παρακολουθείτε την παρακάτω θεματική ενότητα των 100 ωρών στο Yoga and Budo Center

Η Ψυχολογία στην Γιόγκα.. Μέσα και πέρα από το Matrix (60 ωρες)

Προσπάθεια διαχωρισμού συνειδητού και υποσυνειδήτου νου  (ένα μοντέλο κατανόησης) / Γνωριμία με την ετεροϋποβολη /  Η ιεράρχηση των αναγκών συμφωνά με την Ουμανιστικη Ψυχολογία /  Θετική σκέψη / Χαλάρωση: το όχημα που μας μεταφέρει στο υποσυνείδητο (μέθοδοι  και προχωρημένες εφαρμογές) / Νοητικές εικόνες η  σκεπτομορφές. / Το διάγραμμα της πορείας για την πραγματοποίηση των σκοπών μας  / Ο νομός της έλξης στο υποσυνείδητο και πως να τον ελέγξουμε / Αναστολές – οι αρνητικές δυνάμεις του υποσυνειδήτου και πως δημιουργούνται / Ψεύτικες ψυχοσωματικές καταστάσεις (άγχος – στρες – τρακ) / Αρνητικά συναισθήματα (πως δημιουργούνται και κυρίως πως τα αντιμετωπίζουμε) /  Αυτοανάλυση και αλλαγή πεποιθήσεων / Ξύπνημα των ανώτερων κέντρων συνειδητότητας (εξαγνισμός κινήτρων) / Πεποιθήσεις – το βαθύτερο εμπόδιο  / Θετική υποβολή / Πνευματικός μεταβολισμός / Αποτελεσματική επικοινωνία με  τα  περιβάλλοντα /  Η δύναμη της θέλησης / Αυτεπίγνωση / Αναπτύσσοντας την διαίσθηση και την ενόραση.

 Η Φιλοσοφία της Γιόγκα μέσα από τα Sutras του Πατάντζαλι (45 ωρες)

Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την Samkhya philosophy και τα Yoga Sūtras του Patañjali  μελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (DVAITA, VISISTA DVAITA, ADVAITA), τα πέντε σώματα του ανθρώπου – kosha, τα kleshas, τις Samskaras, τον κύκλο των Vrittis, τους νόμους του Karma, του Dharma και της αγάπης , την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα 3 Gunas (sattva, rajas & tamas ), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι πνευματική προσπάθεια κ.α.

 

 

ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ (αναβάθμιση σε 400ryt)

1        Φυσικά έχετε πλέον πιστοποιημένη εκπαίδευση 300h από το Yoga and Budo Center

 

2        Προσθέτετε 100 ώρες εκπαίδευσης σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα όπως:

- Γιόγκα και ορθοπεδικές παθήσεις, (15 ώρες) με την Σοφία Νερομηλιώτη.

- Γιόγκα και εγκυμοσύνη, (30 ώρες) με την Άννα Κονοβέση

- Γιόγκα και παιδιά, (30 ώρες) με την Σταυρούλα Καρτσακλή

- Partner Acro yoga, (7 ώρες) με τις Αλεξάνδρα Λιγνού και Αννα Γουβιανάκη

- Γιόγκα και τρίτη ηλικία, (15 ώρες) με τις Σοφία Νερομηλιώτη και Αναστασία Ραντιλάκη

- Γιόγκα, διατροφή, υγεία και άσκηση (15 ώρες) με την Άννα Γουβιανάκη

- Vinyasa (6 ώρες) με τις Αλεξάνδρα Λιγνού και Εσθης Ωρολογά

κ.α.

 Σημ: μετράνε και τα μετεκπαιδευτικά που έχετε κάνει σε οποιονδήποτε χώρο

 

 

ΤΕΤΑΡΤΟ ΒΗΜΑ (Master 500ryt)

1.      Φυσικά έχετε πιστοποιημένη εκπαίδευση πλέον 400h από το Yoga and Budo Center

2.     Προσθέτετε άλλες 100 ώρες μες τον εξής τρόπο (επιλέγοντας)

Προχωρημένες σπουδές πανω στις σωματικές ασκήσεις της Γιόγκα και την αναπνοή απο την  Raja Yoga (3ο σκαλοπάτι - asana & 4ο σκαλοπάτι - pranayama) καθώς και όλες οι πληροφορίες της επιστήμης της διδακτικής - μεθοδικής προσαρμοσμένες πανω στην διδασκαλιά ενός μαθήματος Χαθα και Ραντζα Γιόγκα. Φυσικά όλα δοσμένα απο επιστήμονες Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που είναι συγχρόνως και δάσκαλοι της Γιόγκα που θα συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση (τις οδηγίες του ιδρυτή της Ραντζα Γιόγκα του Πατάντζαλι) με την επιστήμη (σύγχρονες έρευνες στον χωρο της κινησιολογίας, της εργοφυσιολογία και της βιοιατρικής) .

Πλήρης ανάλυση όλων των προχωρημένων ASANA καθώς και των παραλλαγών τους.  Ανατομία μυοσκελετικού και ερειστικού συστήματος την ώρα της ASANA.

Η διδασκαλία των asana γίνεται με παρουσίαση από power point της ίδιας της άσκησης αλλά και του ανατομικού της χάρτη , με προσωπική επίδειξη από τους δασκάλους, με περιγραφή πάνω σε ζωντανό μοντέλο, με την διδασκαλία της από κάθε σπουδαστή σε ομάδα 3- 4 συμμαθητών του και περιλαμβάνει επιγραμματικά: Τις κατηγορίες των στάσεων. Την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων. Κανόνες ασφαλείας. Αρχές ποιοτικής εκτέλεσης. Πως εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης. Αρχές ευθυγράμμισης (Assisting and Adjusting). Για κάθε άσκηση ξεχωριστά το σανσκριτικό της όνομα, την πλήρη περιγραφή της (καθώς και πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια), ποιοι μύες διατείνονται, ποιοι μύες βρίσκονται σε σύσπαση, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδραση της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό , ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό. Ποια είναι τα πέντε κλειδιά με τα οποία ξεκλειδώνουμε το Pranamaya kosha (ενεργειακά περάσματα, μούντρες, μάντρας, τσάκρας και η ενεργειακή ψυχολογία – ανατομία τους, προχωρημένες αναπνευστικές τεχνικές  - pranayama). Πως μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), σε ποιο σημείο του μαθήματος (αρχή, μέση , τέλος), που θα συγκεντρώσουμε την σκέψη μας κ.α.

Ανατομία των koshas (των οχημάτων του Atman και η αλληλεπίδραση τους την ώρα των ασκήσεων)

Οι πέντε αποθήκες της Pranas στο σώμα μας (Vayus) και πως μπορούμε να μεταφέρουμε την Mahaprana σε αυτές μέσω των σωματικών ασκήσεων, αναπνοών και των Μούντρας.

Τα προχωρημένα στάδια της εναλλασσόμενης αναπνοής και ο συνδυασμός τους με τις «μυστικές»  τεχνικές των Bandhas για το ξύπνημα της Κουνταλίνη

Διδακτική των ασκήσεων και πλήρης ανατροφοδότηση στον τρόπο. Αναφερόμαστε εδώ γενικότερα στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων. Επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα μας είναι: Η μεθοδική της διδακτικής στην Χάθα Γιόγκα (Το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μάθημα, η οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, η αξιολόγηση του μαθήματος), βασικές αρχές διδασκαλίας (αρχή της ενεργητικής μάθησης, της διεπιστημονικότητας της διδασκαλίας, της καταλληλότητας, της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, της προσέγγιση στην ζωή, την αρχή της κατανόησης, της παραστατικότητας, την διαφοροποίηση και εξατομίκευση, την αρχή της ατομικής δράσης, της συνεχούς επανάληψης), την ανατροφοδότηση (εσωτερική και εξωτερική), μεθόδους (ολική, μερική η τμηματική, ολική – τμηματική – ολική), στυλ διδασκαλίας ( τα θετικά του  δημοκρατικού (μαθητοκεντρικού) στιλ διδασκαλίας σε σχέση με το αυταρχικό (δασκαλοκεντρικό) στιλ διδασκαλίας), αρχές καθορισμού του στόχου γα την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα.

Παρακολούθηση – μαθητεία κοντά σε προχωρημένους δασκάλους

Διδακτική σε τμήματα αρχαρίων και μεσαίων

 

3 Ειδικά για το επίπεδο master των 500 ωρών δίνεται στο τέλος και γραπτές εξετάσεις καθώς και εξετάσεις σε ένα μάθημα διδακτικής

Σημ: Ποια είναι η Yoga Alliance International

Η ΥΑΙ είναι μια οργάνωση γιόγκα παγκοσμίου φήμης που έχει αναγνωριστεί από την κυβέρνηση της Ινδίας.

Έχει ιδρυθεί από τον Swami Vidyananda και ο βασικός σκοπός της οργάνωσης ήταν να δημιουργηθούν τα ελάχιστα κριτήρια για τους δασκάλους γιόγκα και τις σχολές δασκάλων, καθώς και η υποστήριξη στη συνεχή εκπαίδευση στη γιόγκα.

 Είναι μια οργάνωση που είναι αφιερωμένη στη διάδοση και την υποστήριξη των αυθεντικών παραδόσεων της Γιόγκα ανά τον κόσμο.

 Από την ίδρυσή της έχει τονίσει τον αμοιβαίο σεβασμό, την ευαισθησία και την στήριξη των διαφορετικών συστημάτων και παραδόσεων στη γιόγκα.

 Τα πρότυπά της έχουν ως στόχο να ρυθμίσουν τη βιομηχανία της Γιόγκα και να υποστηρίξουν την ακεραιότητα των δασκάλων της γιόγκα και των σχολών που εκπαιδεύουν δασκάλους.

 Παρέχει παγκόσμια αναγνώριση των σχολών και των δασκάλων που έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, εκπαίδευση και εμπειρία.

Ιδρυτής και πρόεδρος της Yoga Alliance International (YAI) είναι ο Grand Master στη Hatha Yoga, Swami Vidyananda

Ο Swami Vidyananda έχει εκπαιδευτεί με τον παραδοσιακό Ινδικό γιόγκικο τρόπο, μέσω της μαθητείας του κοντά σε μάστερ γιόγκα της Ινδίας και ανώνυμους ασκητές στα Ιμαλάϊα.

Γεννήθηκε στο βαθιά πνευματικό περιβάλλον της Datiya, μια περιοχή στη Madhya Pradesh, στην Ινδία, που αναγνωρίζεται ως ένα από τα 17 ιερά κέντρα της Τάντρα στην Ινδία.

Ο πρώτος του γκουρού ήταν ο πατέρας του, Sri Harihar Goswami, ένας αξιοσέβαστος και αφιερωμένος γιόγκι, ιδρυτής της Yoga Mandir of Datiya. Αργότερα σπούδασε Κουνταλίνι Γιόγκα δίπλα στον Paramhansa Swami Satyanand, τον διάσημο ιδρυτή της Bihar School of Yoga. Αργότερα μαθήτευσε δίπλα στον Swami Rama, τον αείμνηστο ιδρυτή του Ινστιτούτου των Ιμαλάϊων. Στα Ιμαλάϊα ο σουάμι διδάχθηκε απόκρυφες τεχνικές διαλογισμού δίπλα σε Θιβετάνους μάστερ.

Ανάμεσα στα βραβεία και τίτλους που έχει λάβει είναι και το ανώτατο βραβείο Bhaskar Award, από την  Bharat Nirman. 

Είναι επίσης ο επίτιμος πρόεδρος του παγκόσμιου συμβουλίου Γιόγκα της διεθνούς Ομοσπονδίας Γιόγκα (World Yoga Council of the International Yoga Federation), ο οργανισμός που παρέχει τα πρότυπα και την αναγνώριση για του επαγγελματίες δασκάλους γιόγκα διεθνώς.

Το Yoga and Budo Center είναι αναγνωρισμένο από την Y.A.I. έχει δικαίωμα να πιστοποιεί δασκάλους 100 – 300 – 500 ωρών με την έγκριση της Y.A.I. ενώ ο διευθυντής σπουδών και επιστημονικός υπεύθυνος του Yoga and Budo Center Ανδρέας Προβελέγγιος είναι πιστοποιημένος δάσκαλος από την Y.A.I. στο επίπεδο του master (Master Transformational and Hatha Yoga & Meditation TeacherMaster Level 500h of  Y.A.I. (Indian).

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ level 2nd 300RYT - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ & ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ

Yoga and Budo Center

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 1

Arts and Evolution

Η  ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ

Teacher training RYT100 ωρών

Σε όσους έχουν πιστοποίηση RYT200 ωρών θα γίνει αναβάθμιση σε RYT300 ωρών με πιστοποίηση  από το Y.A.I αναγνωρισμένο απο την κυβέρνηση της Ινδίας.

Το Yoga & Budo Center σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Y.A.I. που είναι αναγνωρισμένος από την κυβέρνηση της Ινδίας και με εκπαιδευτές τους Ανδρέα Προβελέγγιο και Αλεξάνδρα Λιγνού  δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα παρόμοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην απονομή διπλώματος – βεβαίωσης διδακτικής επάρκειας 100h από την Υ.Α.Ι. σε πολύ εξειδικευμένα αντικείμενα που αφορούν την διδασκαλία της Χάθα και Ράντζα Γιόγκα.

Η ΥΛΗ

1.ΤΑ ΕΞΙ ΚΛΑΣΣΙΚΑ Ή  ΒΕΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ. (ΤΑ DHARSANAS). / Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΚΑΡΜΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΜΠΑΚΤΙ ΓΙΟΓΚΑ/ ΤΖΝΙΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΥΑΜΑ (AHIMSA, SATYA, ASTEYA, BRAHMACHARYΑ, APARIGRAHA) / ΝΙ ΥΑΜΑ (ΙSWARΑ PRANIDHANA, SWADHYAYA, TAPAS, SANTOSHA, SHAUCA) / ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (DΗARΑΝΑ, DYANA, SΗAMADI, ΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ).

2. ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ  PRANAYAMA

3.Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ. Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την Samkhya philosophy και τα Yoga Sūtras of Patañjaliμελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (DVAITA, VISISTA ADVAITA, ADVAITA), τα πέντε σώματα του ανθρώπου (.Annamaya kosha,  Pranamaya kosha,  Manomaya kosha,  Vijnanamaya kosha, Anandamaya kosha), τα kleshas, τις Samskaras, τους νόμους του Karma, του Darma και της αγάπης , την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα Gunas (sattva, rajas and tamas ), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι πνευματική προσπάθεια κ.α.

4.Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ. ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ & ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ (+ Yoga Nidra). Περιλαμβάνει μια θεωρητική γνωριμία με το τι είναι: Συνειδητός και υποσυνείδητος νους, η ιεράρχηση των αναγκών σύμφωνα με την Ουμανιστική Ψυχολογία, η δύναμη της Θετικής σκέψης, οι νοητικές εικόνες η σκεπτομορφές, η βαθιά χαλάρωση, οι  αναστολές και πως δημιουργούνται, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, τεχνικές όπως ο πνευματικός μεταβολισμός και η θετική προβολή, η αποτελεσματική επικοινωνία δια μέσου του λόγου και του υποσυνειδήτου, η δύναμη της θέλησης και της αυτεπίγνωσης κ.α.  Μαθαίνουν πως να μπαίνουν και να οδηγούν στην βαθιά χαλάρωση με πέντε διαφορετικούς τρόπους.. Να κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις.. Να κάνουν αυτοανάλυση και να βοηθούν και τους άλλους να το κάνουν.. Να χρησιμοποιούν την βαθιά χαλάρωση για αυτοθεραπεία σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο.. 

Τεχνικές στην βαθιά χαλάρωση οπως: Πώς να πραγματοποιούμε τους σκοπούς μας, αυτοθεραπεία, ψυχική αυτοάμυνα, πνευματικός μεταβολισμός, κάθαρση του υποσυνειδήτου, επαφή με τον ανώτερο εαυτό μας, αναδρομές στην παιδική ηλικία και προηγούμενες ζωές, παραινέσεις και αυθυποβολή, αλλάζοντας το σκεπτομορφικό πεδίο της ανθρωπότητας,, αγάπη και γνώση κ.α.

5.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ / Ο ΛΟΓΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΕΓΩ ΜΗΝΥΜΑ / ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ / ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΘΕΛΗΣΗΣ / ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ / ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ

 ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ανδρέας Προβελέγγιος: Professor of Physical and Health Education, Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I.. Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center , Yoga & Budo Center Hatha Yoga training instructor. Full teaching member of Yoga of  I.Y.T.A. since 1991, Ε - RYT 500h Yoga Alliance, Founding member & former President of the Hellenic Yoga Association

Διδάσκει παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα, Ρατζα Γιόγκα και Διαλογισμό απο το 1990 (πάνω απο 25 χρόνια και 10.000 διδακτικές ώρες)..

Την περίοδο 2007 – 2009 υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα.

Η μαθητεία του στην Γιόγκα άρχισε το 1986 κοντά στον Robert Najemy. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα που παρακολούθησε διήρκεσε εντατικά για τέσσερα χρόνια και περιλάμβανε όλη την θεωρία, την Φιλοσοφία και την πρακτική της Raja Yoga. Η ύλη διδάχτηκε μέσα σε ετήσια σεμινάρια εβδομαδιαίας παρακολούθησης, εντατικά πολύωρα Σαββατοκύριακα και καλοκαιρινές συναντήσεις – απομονώσεις   διάρκειας από μία εβδομάδα έως και ένα μήνα.

Παρακολούθησε ανελλιπώς και κατ’ επανάληψη όλα τα παράπλευρα ετήσια και καλοκαιρινά σεμινάρια καθώς και τις ανοιχτές διαλέξεις του Robert Nagemy καθώς επίσης και τα εβδομαδιαία μαθήματα Χάθα Γιόγκα με την Σοφία Μαυρομάτη από την οποία διδάχτηκε επίσης και τις Θιβετιανές ασκήσεις μακροζωίας. Ήταν από τους λίγους που πληρώντας τις προϋποθέσεις που ζητούσε ο Robert Najemy παρακολούθησε τα προχωρημένα μαθήματα όπου διδάχτηκε προχωρημένη pranayama, τα προχωρημένα στάδια της Ναντι Σοντάνα, τα Μπάντας και τεχνικές αναδρομής σε προηγούμενες ζωές. Διετέλεσε τότε και για κάποιο χρονικό διάστημα συντονιστής και σύμβουλος υγείας στο κέντρο Αρμονική Ζωή. Έχει διδαχτεί επίσης κοντά στον Robert Najemy Shiatsu και τεχνική E. F. T.

Είναι κάτοχος του Master στο Ρείκι.

Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» του Robert Najemy, της «ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» του Ψυχολόγου Θεοφάνη Μπούκα και της «ΑΥΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ» του Νευρολόγου – Ψυχίατρου Ξενάκη.

Υπήρξε αθλητής στον κλασσικό αθλητισμό όπου κατέκτησε 8 βαλκανικά μετάλλια (ένα χρυσό) και πολλές διεθνείς διακρίσεις με καλύτερες, την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρώπης Bruno Zauli το έτος 1983 και την όγδοη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Εφήβων το 1979. Πέτυχε πέντε πανελλήνια και ένα βαλκανικό ρεκόρ.

Το 2009 θα εισαχθεί το βιογραφικό του στο Ελληνικό βιβλίο  WHO IS WHO για την προσφορά του στην Ελλάδα στο χώρο της Γιόγκα. 

Αλεξάνδρα Λιγνού: Διευθύντρια σπουδών και ιδιοκτήτρια του κέντρου επιμόρφωσης.. Yoga Alliance E - RYT 200 ωρών και RYT 500 ωρών U.S.A. Απόφοιτος Ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο (Bachelor of Arts) και δασκάλα της Χάθα Γιόγκα (με διεθνή πιστοποίηση από την I.Y.T.A. και εξειδίκευση στην Hatha & Prenatal Yoga) .Απόφοιτος σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα 500 ωρών, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά, στην Γιόγκα για εγκύους και στις Θιβετάνικες ασκήσεις μακροζωίας. Είναι κάτοχος του PROFICIENCYστην Αγγλική Γλώσσα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤΗ  ανεξάρτητη υπο-ενότητα: Η Ψυχολογία στην Γιόγκα μέσα και πέρα από το Matrix. 48 ΩΡΕΣ (τρια Σαββατοκυριακα Χ 16 ωρες). Προσπάθεια διαχωρισμού συνειδητού και υποσυνειδήτου νου (ένα μοντέλο κατανόησης) / Γνωριμία με την ετεροϋποβολη / Η ιεράρχηση των αναγκών συμφωνά με την Ουμανιστική Ψυχολογία / Θετική σκέψη / Χαλάρωση: το όχημα που μας μεταφέρει στο υποσυνείδητο (μέθοδοι και προχωρημένες εφαρμογές) / Νοητικές εικόνες ή σκεπτομορφές. / Το διάγραμμα της πορείας για την πραγματοποίηση των σκοπών μας / Ο νομός της έλξης στο υποσυνείδητο και πως να τον ελέγξουμε / Αναστολές – οι αρνητικές δυνάμεις του υποσυνειδήτου και πως δημιουργούνται / Ψεύτικες ψυχοσωματικές καταστάσεις (άγχος – στρες – τρακ) / Αρνητικά συναισθήματα (πως δημιουργούνται και κυρίως πως τα αντιμετωπίζουμε) / Αυτοανάλυση και αλλαγή πεποιθήσεων / Ξύπνημα των ανώτερων κέντρων συνειδητότητας (εξαγνισμός κινήτρων) / Πεποιθήσεις – το βαθύτερο εμπόδιο / Θετική υποβολή / Πνευματικός μεταβολισμός / Αποτελεσματική επικοινωνία με τα περιβάλλοντα / Η δύναμη της θέλησης / Αυτεπίγνωση / Αναπτύσσοντας την διαίσθηση και την ενόραση.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

1.   1 & 2 Φεβρουαρίου 2020

2. 15 & 16 Φεβρουαρίου 2020

3.    29 Φεβρουαρίου & 1 Μαρτίου 2020

ΔΕΥΤΕΡΗ ανεξάρτητη υπο-ενότητα /  32 ΩΡΕΣ (Δυο Σαββατοκυριακα Χ 16 ώρες) : Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την φιλοσοφία της Samkhya και τα Yoga Sutras του Patanjali μελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (Dvaita, Visista Advaita & Advaita), τα πέντε σώματα του ανθρώπου Koshas, τα Kleshas, τις Samskaras, τον κύκλο των Vrittis, τους νόμους του Karma, του Dharma και της αγάπης, την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα 3 Gunas (sattva, rajas & tamas), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι η πνευματική προσπάθεια κ.α.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

1.  14 & 15 Μαρτίου 2020

2.  21 & 22 Μαρτίου 2020

 

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2020

YOGA AND BUDO CENTER

Κέντρο Δια Βιου Μάθησης 1

(Ο πρώτος επαγγελματικός χώρος για την εκπαίδευση στη Γιόγκα στην Ελλάδα αναγνωρισμένος απο τον ΕΟΠΠΕΠ)

& με όλες τις σημαντικότερες παγκόσμιες πιστοποιήσεις

Σχολή δασκάλων Χαθα Γιόγκα 200RYT

Θεσσαλονίκη 2020

Hatha Yoga One Year Participation / Hatha Yoga full Instructor Certificate

 

Το Yoga & Budo Center και η Αλεξάνδρα Λιγνού (Ε- RYT 500h Yoga Alliance (U.S.A.) & απόφοιτος Ψυχολογίας του Αμερικάνικου κολεγίου) σε συνεργασία, με τον Ανδρέα Προβελέγγιο (Professor of Physical and Health Education. Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center. Full teaching member of Yoga of  I.Y.T.A. since 1991, Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I. (Indian) Ε- RYT 500h Yoga Alliance (U.S.A.). Founding member & Vice President of the Hellenic Yoga. Αντιπρόεδρο της υπό σύσταση Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιόγκα , υπεύθυνο των προγραμμάτων και διευθυντή σπουδών του Y & B) και με εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες  (όπως η Αναστασία Ραντιλάκη e-ryt 500h Y.A. & Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, την Αννα Γουβιανακη e-ryt 500h Y.A., Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Διατροφολόγο , την Σοφια Νερομηλιώτη e-ryt 200h και Φυσικοθεραπευτρια, την Σταυρούλα Καρτσακλη e-ryt 200h και Παιδαγωγό προσχολικής ηλικίας και την Σωσω e-ryt 200h και Γιατρός παθολογοανατόμος) ,το κέντρο Αρμονική Ζωή, τον Robert Najemy την International Yoga Teachers Association (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση), τον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I. αναγνωρισμένο απο την κυβέρνηση της Ινδίας ( πιστοποίηση και καταξίωση απο την πατρίδα της Γιόγκα), τον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance U.S.A. (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση) και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ (επαγγελματικό κύρος στον Ελληνικό χώρο), οργανώνει και προσφέρει προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα στα αντικείμενα των Hatha Yoga &  Raja Yoga.

Απονομή διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος από την International Yoga Teachers Association για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις που ζητάει η  I. Y. T .A. (πρώτη προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την σχολή μας) , εγγραφή και αναγνώριση από τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑχωρίς άλλες προϋποθέσεις, εγγραφή και απονομή ειδικού διπλώματος από τον Y.A.I χωρίς άλλες προϋποθέσεις η εξετάσεις, εγγραφή ως RYT 200h στον Υ.Α. (U.S.A.) χωρίς άλλες εξετάσεις η προϋποθέσεις

Η Διδακτέα ύλη οργανώθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΟΓΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ & του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ , της Ι.Υ.Τ.Α, του Yoga Alliance και των σχολών προπονητών αθλημάτων της Γ. Γ. Αθλητισμού.

   ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να ετοιμάσει δασκάλους Χάθα Γιόγκα, οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις της σωστής διδασκαλίας, ώστε η Χάθα Γιόγκα να διαδίδετε με τον σωστό τρόπο και να προστατεύεται από τη δυσφήμηση και την παραπληροφόρηση που την πλήττει, είτε από αυτούς που την διδάσκουν χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, είτε από αυτούς που την έχουν γνωρίσει μόνο από βιβλία και βιντεοκασέτες.

 ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να βγάζει δασκάλους Χάθα Γιόγκα κατάλληλα εκπαιδευμένους και πληροφορημένους που θα εξυπηρετούν τον σκοπό και τους στόχους του προγράμματος

Να καθιερώσει την Χάθα Γιόγκα ως Επιστήμη, στα μάτια των εκπαιδευτών και των ασκούμενων, μιας και χιλιάδες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πια τα σημαντικότατα οφέλη της σε υλικό, ενεργειακό και νοητικό επίπεδο.

Να γίνει το πρόγραμμα ο πρόδρομος για να αναγνωρισθεί η Χάθα Γιόγκα από το κράτος ως μέσον Αγωγή Υγείας και να εισαχθεί και ως μάθημα στα Τ.Ε.Φ.Α.Α

Να γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους Έλληνες εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους και την διεθνή κοινότητα σε θέματα που αφορούν τις έρευνες, τις εξελίξεις και τις εφαρμογές της επιστήμης της Χάθα Γιόγκα.

Την ευαισθητοποίηση του κόσμου της άθλησης στην Χάθα Γιόγκα

Να δώσει κύρος στο λειτούργημα του δασκάλου της Χάθα Γιόγκα

Να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Υγείας και του Αθλητισμού τα τεράστια οφέλη της σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Να μεταδοθούν οι γνώσεις και οι πρακτικές της Χάθα Γιόγκα με τα ανάλογα οφέλη σε νοσοκομεία, φυλακές, κέντρα αποτοξίνωσης, σχολεία, ιδρύματα κ. α.

 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Με την μέθοδο Project

 

  ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΤΑ ΜΗΝΩΝ / Yoga Alliance RYT 200

 

Εξι εντατικα τριημερα 30 ωρών συν 20 ώρες homework

Καθε τριημερο περιλαμβανει εκπαίδευση 30 ωρών. 

Παρασκευη 15.00 - 22.00. Σαββατο 09.00 - 22.00 και Κυριακη 09.00 - 19.00

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

1ο τριήμερο:

2ο τριήμερο:

3ο τριήμερο:

4ο τριήμερο:

5o τριήμερο:

6ο τριήμερο:

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ανδρέας Προβελέγγιος: Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center. / Professor of Physical and Health Education.  / Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of  Y.A.I.(Indian) / Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991./ Ε- RYT 500h Yoga Alliance (U.S.A.). / Founding member of the Hellenic Yoga Association. / Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα/ Αντ/δρος της υπό σύσταση Ομοσπονδίας Γιόγκα Ελλάδος 

Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ΑΡΙΣΤΑ  ...

Διδάσκει  παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα, Ρατζα Γιόγκα και Διαλογισμό απο το 1990 (πάνω απο 25 χρόνια και 10.000 διδακτικές ώρες)..

Ειδικότερα με την Raja & Hatha Yoga ασχολείται απ το 1986 με πρώτο του δάσκαλο τον Robert Najemy..

Έχει προσφέρει της υπηρεσίες του και τις γνώσεις του για την Γιόγκα σε πάνω από 5000 διδακτικές ώρες:  μεταξύ άλλων στο κέντρο Αρμονική Ζωή, στα γυμναστήρια Sagittarius στην Νέα Ιωνία , στο Energy στην Κηφισιά, στης Σακοράφας στο Μαρούσι, στο Αρμονία στα Μελίσσια, στο Άδωνης στην Κυψέλη, στο ξενοδοχείο Porto Hydra στην Πελοπόννησο, στον Γ. Μ. Σύλλογο Χείρων ο Κένταυρος στην Αθήνα και στην North Academy στην  Θεσσαλονίκη, στον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αθηνών ο Διδάσκαλος Χείρων στην Κυψέλη, στην σχολή Ρωμανοφ στην Καλλιτεχνούπολη, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Yoga Word και της North Academy.

Την περίοδο 2007 – 2009 υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα.

Έχει αναγνωρισθεί κατόπιν ειδικών εξετάσεων ως Full Teaching Member της International Yoga Teachers Association από το 1990.

Έχει δώσει κατά καιρούς σειρά διαλέξεων για την Γιόγκα σε όλους τους χώρους που πρόσφερε τις υπηρεσίες του με θέματα όπως  «Τι είναι και τι δεν είναι  η Γιόγκα», «Σωστή Αναπνοή»,  «Γιόγκα ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης», «Διαλογισμός» κ.α.

Έχει αρθρογραφήσει για την Γιόγκα σε περιοδικά όπως τα Αρμονία, Ζένοφι, το Μονοπάτι των Πολεμικών Τεχνών, Kumite, Budo, Body Time,  και πρόσφατα στο Yoga Word.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κρέας η Υγεία» και πολλών εργασιών που σχετίζονται με την Γιόγκα όπως «Η Υποταγή στην διαφήμιση – Ψυχική Αυτοάμυνα», «Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και καταστάσεις επείγουσας βοήθειας», «Ο εκπαιδευτής της Γιόγκα και οι ορθοπεδικές παθήσεις», «Το άγχος πριν τον αγώνα και πώς να το ελέγξετε», «Πλήρης αναπνοή», «Τσάκρα – Τα κέντρα ενέργειας», «Ο Διαλογισμός στον δρόμο της Ράντζα Γιόγκα», «Γλωσσάριο Σανσκριτικής Ορολογίας», «Κινησιολογία», «Γυμνάστε σωστά κοιλιακούς και ραχιαίους» κ.α.             Αυτή την εποχή προσπαθεί να ολοκληρώσει δύο μεγάλες εργασίες – βιβλία «Το πλήρες βιβλίο των ASANA» και «Pranayama» των οποίων την συγγραφή έχει ξεκινήσει από το 2007.

Έχει εισηγηθεί κατά καιρούς θέματα που σχετίζονται με την Γιόγκα σε διάφορους χώρους όπως το σεμινάριο στην ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με θέμα «Αναπνευστική γυμναστική», την εισήγηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1999 με θέμα «Πλήρης αναπνοή και Αγωγή Υγείας», την διάλεξη για την Γιόγκα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το 2003, τις εισηγήσεις με θέμα «Τι είναι και τι δεν είναι η Γιόγκα» σε συνέδρια Fitness που οργάνωσαν τα περιοδικά Body Time & Kumite καθώς και η North Academy στην Θεσσαλονίκη, την εισήγηση για την Ιστορία της Γιόγκα και την θέση της στον Ινδουιστικό πολιτισμό στο πρώτο συνέδριο Γιόγκα στα πλαίσια του τριημέρου εναλλακτικής που οργάνωσε το περιοδικό Yoga Word το 2006.

Η μαθητεία του στην Γιόγκα άρχισε το 1986 κοντά στον Robert Najemy. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα που παρακολούθησε διήρκεσε εντατικά για τέσσερα χρόνια και περιλάμβανε όλη την θεωρία, την Φιλοσοφία και την πρακτική της Raja Yoga. Η ύλη διδάχτηκε μέσα σε ετήσια σεμινάρια εβδομαδιαίας παρακολούθησης, εντατικά πολύωρα Σαββατοκύριακα και καλοκαιρινές συναντήσεις – απομονώσεις   διάρκειας από μία εβδομάδα έως και ένα μήνα.

Παρακολούθησε ανελλιπώς και κατ’ επανάληψη όλα τα παράπλευρα ετήσια και καλοκαιρινά σεμινάρια καθώς και τις ανοιχτές διαλέξεις του Robert Nagemy καθώς επίσης και τα εβδομαδιαία μαθήματα Χάθα Γιόγκα με την Σοφία Μαυρομάτη από την οποία διδάχτηκε επίσης και τις Θιβετιανές ασκήσεις μακροζωίας. Ήταν από τους λίγους που πληρώντας τις προϋποθέσεις που ζητούσε ο Robert Najemy παρακολούθησε τα προχωρημένα μαθήματα όπου διδάχτηκε προχωρημένη pranayama, τα προχωρημένα στάδια της Ναντι Σοντάνα, τα Μπάντας και τεχνικές αναδρομής σε προηγούμενες ζωές. Διετέλεσε τότε και για κάποιο χρονικό διάστημα συντονιστής και σύμβουλος υγείας στο κέντρο Αρμονική Ζωή. Έχει διδαχτεί επίσης κοντά στον Robert Najemy Shiatsu και τεχνική E. F. T.

Είναι κάτοχος του Master στο Ρείκι.

Έχει τελειώσει την σχολή Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» του Robert Najemy, της «ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» του Ψυχολόγου Θεοφάνη Μπούκα και της «ΑΥΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ» του Νευρολόγου – Ψυχίατρου Ξενάκη.

Υπήρξε αθλητής στον κλασσικό αθλητισμό όπου κατέκτησε 8 βαλκανικά μετάλλια (ένα χρυσό) και πολλές διεθνείς διακρίσεις με καλύτερες, την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρώπης Bruno Zauli το έτος 1983 και την όγδοη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Εφήβων το 1979. Πέτυχε πέντε πανελλήνια και ένα βαλκανικό ρεκόρ.

Το 2009 θα εισαχθεί το βιογραφικό του στο Ελληνικό βιβλίο  WHO IS WHO για την προσφορά του στην Ελλάδα στο χώρο της Γιόγκα. 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ 

Αναστασία Ραντιλάκη  : Yoga Alliance E –RYT 500 ωρών  . Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην Γιόγκα και αθλητισμός και Γιόγκα και τρίτη ηλικία.

Αλεξένδρα Λιγνού:  Yoga Alliance E –RYT 500 ωρών  . Ψυχολόγος.. Διευθύντρια της σχολής..

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Η ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ

 1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ / «ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ» / ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΑΚΙ / ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ  / ΠΡΟΛΟΓΟΣ / ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ» ΜΑΣ / ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  / ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ  / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΟΜΑΔΩΝ (ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ)  / ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑ»

 2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ)

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΕΣ ΑΤΟΜΟ, ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ  / ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ / ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ / ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ / Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ / ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, ΒΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ / ΠΛΗΡΕΣ ΤΣΕΚ ΑΠ / ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΥΠΟΤΑΣΗ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ,  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ  -  ΑΠΕΚΚΡΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / «ΛΕΞΕΙΣ» ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

 3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

(ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ.  / ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΟΙ ΕΞΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ / Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ / ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΣΧΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ.

ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΙΔΡΥΤΗ / ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ/ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. / ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ/ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ / ΟΙ «ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ / ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΑΙΡΕΣΕΙΣ.

ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.. / ΖΕΝ-ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ / ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ /  Ο ΤΑΟΪΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ / Η ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ

 4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΤΑ ΕΞΙ ΚΛΑΣΣΙΚΑ Ή  ΒΕΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ. (ΤΑ DARSANAS). / Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΚΑΡΜΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΜΠΑΚΤΙ ΓΙΟΓΚΑ/ ΤΖΝΙΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΥΑΜΑ (AHIMSA, SATYA, ASTYLAR, BRAHMACARYΑ, APARIGRAHA) / ΝΙ ΥΑΜΑ (SWARM, PRANIDHANA, SWADHYAYA, TAPAHA, SANTOSHA, SHAUCA) / ASANA ΓΕΝΙΚΑ / PRANAYAMA ΓΕΝΙΚΑ / PRATIYAHARA / ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (DΗARΑΝΑ, DYANA, SΗAMADI, ΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ).

 5η   ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΔΙΑΤΡΟΦΗ)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ  ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ / ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΆΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΙΤΕΣ, ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ) / Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ / ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ / Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Έχουμε δημιουργήσει τον δεκάλογο της σωστής διατροφής ο οποίος περιλαμβάνει πολλά μυστικά υγείας και μακροζωίας τον οποίον προτείνουμε – διδάσκουμε στους σπουδαστές. Επιγραμματικά τα σπουδαιότερα: Σωστή λήψη θερμίδων, τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής και μια σύγκριση με την Μεσογειακή διατροφή, τι μας προτείνει η Γιόγκα (τροφές Rajas, Tamas και Sattwas), πώς να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά από την τροφή και τι τροφές πρέπει να αποφεύγουμε, περί νηστείας και πώς να την συνδυάζουμε με τα sat karmas (dhauti, basti, neti, nauli, trataka, kapalabhati) και τέλος πώς να ετοιμάζουμε σωστά την τροφή και πώς να την τρώμε σωστά..)

 6η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ASANA ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΜΥΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ / ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ / ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ / ΟΙ 84 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 120 ΠΕΡΙΠΟΥ ASANAS ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ (Η διδασκαλία των asana γίνεται με παρουσίαση από power point της ίδιας της άσκησης αλλά και του ανατομικού της χάρτη , με προσωπική επίδειξη από τους δασκάλους, με περιγραφή πάνω σε ζωντανό μοντέλο, με την διδασκαλία της από κάθε σπουδαστή σε ομάδα 3- 4 συμμαθητών του και περιλαμβάνει επιγραμματικά: Τις κατηγορίες των στάσεων. Την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων. Κανόνες ασφαλείας. Αρχές ποιοτικής εκτέλεσης. Πως εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης. Αρχές ευθυγράμμισης. Και για κάθε άσκηση ξεχωριστά το σανσκριτικό της όνομα, την πλήρη περιγραφή της (καθώς και πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια), ποιοι μύες διατείνονται, ποιοι μύες βρίσκονται σε σύσπαση, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδραση της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό , ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό  σύστημα, ποιες αναπνοές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ποιες τεχνικές Pranayama μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), σε ποιο σημείο του μαθήματος (αρχή, μέση , τέλος), που θα συγκεντρώσουμε την σκέψη μας κ.α.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ - ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Σε αυτήν την θεματική ενότητα εμείς αναφερόμαστε γενικότερα στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων. Επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα μας είναι: Η μεθοδική της διδακτικής στην Χάθα Γιόγκα (Το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μάθημα, η οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, η αξιολόγηση του μαθήματος), βασικές αρχές διδασκαλίας (αρχή της ενεργητικής μάθησης, της διεπιστημονικότητας της διδασκαλίας, της καταλληλότητας, της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, της προσέγγιση στην ζωή, την αρχή της κατανόησης, της παραστατικότητας, την διαφοροποίηση και εξατομίκευση, την αρχή της ατομικής δράσης, της συνεχούς επανάληψης), την ανατροφοδότηση (εσωτερική και εξωτερική), μεθόδους (ολική, μερική η τμηματική, ολική – τμηματική – ολική), στυλ διδασκαλίας ( τα θετικά του  δημοκρατικού (μαθητοκεντρικού) στιλ διδασκαλίας σε σχέση με το αυταρχικό (δασκαλοκεντρικό) στιλ διδασκαλίας), αρχές καθορισμού του στόχου γα την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα.

 7η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(PRANAYAMA)

ΠΡΌΛΟΓΟΣ / Ο ΌΡΟΣ PRANAYAMA / PRANA & PRANAYAMA. / PRANAYAMA & HATHA YOGA / ΤΟ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ ΕΞΕΛΙΞΗΣ / Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ PRANAYAMA ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ RAJA YOGA. / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ /  ΟΙ ΣΤΆΣΕΙΣ (ASANA) ΤΗΣ PRANAYAMA  / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ PRANAYAMA / Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ PRANAYAMA / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΝΕΥΡΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ / ΣΤΡΕΣ – ΆΓΧΟΣ – ΔΙΈΓΕΡΣΗ/ ΠΡΑΝΑΜΆΓΙΑ ΚΌΣΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ

Η διδασκαλία μας εμπεριέχει μεταξύ των άλλων: Η φυσιολογία της μύτης σύμφωνα με την Γιόγκα, τι είναι η Prana, επιστημονικές έρευνες για την Prana και το Pranayama cosa,  οι πέντε μορφές της pranas στο σώμα – vayu  (prana, apana, samana, vyana, udana), naddis ( ida, pingala και sushumna) , chakra και ενεργειακοί μεσημβρινοί, mudras (ΟΥΝΜΆΝΙ, ΑΚΆΣΙ, ΧΆΣΤΑ, ΜΠΡΆΧΜΑ, ΝΑΣΙΓΚΆΡΑ, ΜΠΑΪΡΆΒΑ, ΤΣΙΝΜΑΓΙΆ, ΝΑΜΑΣΤΈ, ΓΚΥΑΝ, ΤΣΙΝ, ΒΊΣΝΟΥ, ΑΓΚΟΤΣΆΡΑ, ΣΑΜΠΆΒΙ, ΚΈΤΣΑΡΙ, ΑΣΒΊΝΙ, ΒΑΖΡΌΛΙ, ΣΑΝΜΟΎΚΙ, ΜΠΟΎΤΣΑΡΙ, ΠΡΆΝΑ ΜΟΎΝΤΡΑ, ΜΆΧΑ ΜΟΎΝΤΡΑ κ.α. ), kundalini και bandha (mula, uddiyanna, jalandhara, maha). Ξεκινάμε με τις βασικές αναπνευστικές τεχνικές (διαφραγματική, κατώτερη θωρακική και ανώτερη θωρακική) και τις δυο κύριες που είναι η Ujjayi και η Kapalbhati… Στην συνέχεια  έχουμε την τεχνική για καλύτερη οξυγόνωση (πλήρης αναπνοή) και τις τεχνικές για τον έλεγχο του νευρικούς συστήματος και του άγχους (εδω διδασκόμαστε τις πράξεις της αναπνοής εισπνοή  - puraka , εσωτερικό κράτημα – antar kumbaka , εκπνοή - rechaka και εξωτερικό κράτημα – sunyak kumbaka). Αμέσως μετά διδασκόμαστε την Nadi Shodhana Pranayama σε 16 παραδοσιακά στάδια. Άλλες τεχνικές: shitali, brahmari, suria bheda, bastrika, plavini κ.α. 

 8η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ)

Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την Samkhya philosophy και τα Yoga Sūtras of Patañjali  μελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (DVAITA, VISISTA ADVAITA, ADVAITA), τα πέντε σώματα του ανθρώπου (.Annamaya kosha,  Pranamaya kosha,  Manomaya kosha,  Vijnanamaya kosha, Anandamaya kosha), τα kleshas, τις Samskaras, τους νόμους του Karma, του Darma και της αγάπης , την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα Gunas (sattva, rajas and tamas ), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι πνευματική προσπάθεια κ.α.

 9η  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ & ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ)

Περιλαμβάνει μια θεωρητική γνωριμία με το τι είναι: Συνειδητός και υποσυνείδητος νους, η ιεράρχηση των αναγκών σύμφωνα με την Ουμανιστική Ψυχολογία, η δύναμη της Θετικής σκέψης, οι νοητικές εικόνες η σκεπτομορφές, η βαθιά χαλάρωση, οι  αναστολές και πως δημιουργούνται, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, τεχνικές όπως ο πνευματικός μεταβολισμός και η θετική προβολή, η αποτελεσματική επικοινωνία δια μέσου του λόγου και του υποσυνειδήτου, η δύναμη της θέλησης και της αυτεπίγνωσης κ.α.  Μαθαίνουν πως να μπαίνουν και να οδηγούν στην βαθιά χαλάρωση με πέντε διαφορετικούς τρόπους.. Να κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις.. Να κάνουν αυτοανάλυση και να βοηθούν και τους άλλους να το κάνουν.. Να χρησιμοποιούν την βαθιά χαλάρωση για αυτοθεραπεία σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο..   

 10η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ / Ο ΛΟΓΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΕΓΩ ΜΗΝΥΜΑ / ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ / ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΘΕΛΗΣΗΣ / ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ / ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ

 11η  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ  ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΟΓΚΑ ( ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ  /  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ (ΚΡΙΓΙΑ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ) /  PRANAYAMA / ΣΙΩΠΗ / TAI CHI – CHI  KONG & Διαλογισμός / ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗΣ /  Ελεύθερη προσέλευση στην κύρια αίθουσα για προσωπική άσκηση /  Ελεύθερος χρόνος για τους ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ / ΜΑΘΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ROBERT NAGEMY  / ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ /  ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΗΜ 1: Η συμμετοχή στο τμήμα ανάλογα τις εγγραφές θα κυμαίνεται από 6 έως 16 άτομα

ΣΗΜ 2: Οι απόφοιτοι μας καταξιώνονται στον χώρο, βρίσκουν εύκολα εργασία ενώ έχουν μέχρι στιγμής 100% επιτυχία στις εξετάσεις τους για την διεθνή αναγνώριση  από την I.Y.T.A.

ΣΗΜ 3: Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης

ΣΗΜ 4:  Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επί πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, στον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χαθα Γιόγκα, στον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I (διεθνές δίπλωμα από οργάνωση αναγνωρισμένη από την κυβέρνηση της Ινδίας ) και βέβαια στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance ως RYT 200h.

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ RAJA YOGA (Οκτωβριος 2015 - Ιούλιος 2016)

Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga
Advanced Hatha  & Raja YogaTeacher Training RYT 300 Y.A.
«Διδάσκεις και μαθαίνεις & Μαθαίνεις και διδάσκεις».

Για πρώτη φορά δυο σημαντικές σχόλες στο χώρο εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα στην Ελλάδα, το Yoga House και το Yoga & Budo center, ενώνουν τη γνώση και την εμπειρία τους για να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα ανώτερης εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα. Το πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν ολοκληρώσει εκπαίδευση 200 ωρών σε σχόλες αναγνωρισμένου κύρους από το Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος και τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς (όπως Yoga Alliance, IYTA, κ.α.)

Γιατί την ονομάζουμε «Ανώτερη»;

Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση στην Γιόγκα δεν μπορεί να είναι απλώς μια αντανάκλαση της φυσικής ικανότητας στις asanas. Το πιο σημαντικό, για έναν  εξελιγμένο ασκούμενο ή δάσκαλο είναι να έχει μια βαθύτερη γνώση και κατανόηση όλων των πτυχών της Γιόγκα, όπως και μια ιδιαίτερη ικανότητα στο να την διδάσκει και να επικοινωνεί το βάθος της πρακτικής της στους άλλους και σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε και το ίδιο το όνομα που έδωσε η Ινδική παράδοση στη Γιόγκα του Πατάντζαλι, στην Γιόγκα που θα διδαχθείτε,  αυτό ακριβώς σημαίνει, Raja yoga  = o Ανώτατος Γιόγκα.

Το Advanced Yoga Teacher Training 300 ωρών θα σας βοηθήσει να εξελίξετε την πρακτική και τη διδασκαλία σε ένα ανώτερο επίπεδο. Η Ανώτερη εκπαίδευση προσφέρει γνώσεις και εργαλεία που σας διαμορφώνουν σε πιο ολοκληρωμένους ασκούμενους αλλά και πιο ικανούς δάσκαλους. Με βάση τη θεμελιώδη γνώση που αποκτήσατε από την εκπαίδευση 200 ωρών και την πιθανή διδακτική σας εμπειρία, οι πεπειραμένοι εκπαιδευτές δασκάλων του προγράμματος θα σας υποστηρίξουν  να εμβαθύνετε σε θέματα φιλοσοφίας, ανατομίας και φυσιολογίας, εξειδικευμένης πρακτικής και ειδικής εκπαίδευσης που θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια πολύπλευρη, ολοκληρωμένη και ανώτερη διδασκαλία. Ακόμα, η εκπαίδευση εστιάζει σε μια βαθύτερη κατανόηση των θεραπευτικών πτυχών της γιόγκα, ώστε να εντρυφήσετε στην ολιστική τέχνη της διδασκαλίας.

Ποιοι διδάσκουν:

 • Χρήστος Χαρικιόπουλος: Lead Trainer for RYS 200, RYS 300 Y.A. / Experienced Registered Yoga Teacher E-RYT 500 Y.A. / Yogacharya & Founder of Yoga House / Partner with Yoga & Budo Center
  http://www.yogahouse.gr/school/teachers/christos-charikiopoulos/
 • Ανδρέας Προβελέγγιος: Professor of Physical and Health Education / Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991 / Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h ofY.A.I. / Founding member & former President of the Hellenic Yoga Association / Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center / Yoga & Budo Center Hatha & RajaYoga training instructor / R.Y.T. 200h of Yoga Alliance / Reiki Master Teacher / Περισσότερα στο βιογραφικό του εδώ στο site  
 • Χρυσή Μπαμπαλή: Professor of Physical Education / Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h ofY.A.I. / Certified in ‘’Yoga for the Special Child’’ at The Special Yoga Center in London / Certified in Pranic Healing, in Theta Healing Basic & in the Bowen Technique / Usui Reiki Master Teacher / Yoga & Budo Center Hatha Yoga training instructor / R.Y.T. 200h of Yoga Alliance
 • Σοφία Νερομηλιώτη: Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις»  από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center ) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες  / R.Y.T. 200h of Yoga Alliance
 • Στέφανος Καρανάσιος: MSc, MMACP. Φυσικοθεραπευτής.. Εξειδ. Χειροθεραπευτής, MSc in Advanced Manipulative Physiotherapy, University of Birmingham, Εκπαιδευτής Χειροθεραπείας - Manual Therapy Instructor (Hellenic OMT Diploma).

 

Για τη συμμετοχή σας σε αυτή την εκπαίδευση, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 προγράμματα

 

ΠΡΩΤΟ: Εντατική Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga
Διάρκεια: Από 18 Ιουλίου έως 18 Οκτώβριου 2015
Αποτελείται από 6 εντατικά Σαββατοκύριακα, 15μερο
yoga retreat στο Ελατοχώρι Πιερίας, 30 ώρες πρακτικής εξάσκησης και γραπτές εργασίες.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ: Ετήσια Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga
Διάρκεια: Από 24 Οκτωβρίου 2015 έως και τον Ιούλιο 2016
Αποτελείται από 20 Σαββατοκύριακα (Σάββατο 15.00 - 21.00 & Κυριακή 09.00 - 15.00), 30 ώρες πρακτικής εξάσκησης και γραπτές εργασίες.

Οκτώβριος 2015

24 & 25 Οκτωβρίου  στο Yoga House

Νοέμβριος 2015

7 & 8 Νοεμβρίου στο Yoga House

21 & 22 Νοεμβρίου  στο Y & B  

Δεκέμβριος 2015

5 & 6 Δεκεμβρίου στο Yoga House

19 & 20 Δεκεμβρίου  στο Y & B

Ιανουάριος 2016

16 & 17 Ιανουαρίου στο Y & B

30 & 31 Ιανουαρίου στο Yoga House

Φεβρουάριος 2016

13 & 14 Φεβρουαρίου  στο Y & B  

27 & 28 Φεβρουαρίου στο Yoga House

Μάρτιος 2016

12 & 13 Μαρτίου  στο Y & B  

26 & 27 Μαρτίου στο Yoga House

Απρίλιος 2016

2 & 3 Απριλίου  στο Y & B  

23 & 24 Απριλίου στο Yoga House

Μάιος 2016

7 & 8 Μαΐου  στο Y & B  

21 & 22 Μαΐου στο Yoga House

Ιούνιος 2016

11 &  12 Ιουνίου  στο Y & B  

25 & 26 Ιουνίου στο Yoga House

Ιουλιος 2016

36 ώρες

ΚΟΣΤΟΣ:

Το συνολικό κόστος της Ανώτερης Εκπαίδευσης Δάσκαλων Yoga είναι 2600€ για το εντατικό και 2200€ για το ετήσιο πρόγραμμα αντίστοιχα.

Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται: η εγγραφή, όλα τα δίδακτρα, το οπτικοακουστικό υλικό της εκπαίδευσης, οι εξετάσεις, η διαμονή & διατροφή στο Yoga retreat για το εντατικό πρόγραμμα. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης και ο ΦΠΑ. Επίσης σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης του ετησίου προγράμματος προσφέρονται 40+40 συμμέτοχες στα εβδομαδιαία προγράμματα των δυο σχολών χωρίς επιπλέον κόστος.

Η πιστοποίηση των σπουδών λαμβάνεται μόνο αφού οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει όλες τις ενότητες με επιτυχία και έχουν εξοφλήσει πλήρως τα δίδακτρα. Για όλους τους σπουδαστές μας προσφέρουμε μειωμένες τιμές για τη παρακολούθηση όλων των υπολοίπων μαθημάτων στις σχολές μας.

Το Advanced Yoga Teacher Training 300 ωρών είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης δασκάλων Yoga Alliance © και του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος.

 Μετά την  επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

 • Advanced Hatha Yoga & Raja Teacher Training  300hrs
 • Yoga Alliance RYT 300

Με το παραπάνω δίπλωμα και πιστοποίηση οι απόφοιτοι μας που έχουν προηγούμενη αναγνώριση 200 ωρών (RYT 200 Y.A.) θα μπορούν να αναβαθμίσουν την εγγραφή τους σαν δάσκαλοι 500 ωρών στον οργανισμό Yoga Alliance (RYT 500). Θα  είναι δηλαδή, αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο για την ικανότητα τους να διδάξουν τάξεις yoga και πιο συγκεκριμένα στα συστήματα της Hatha & Raja yoga σε αρχάριους, μέσους και προχωρημένους μαθητές.

 Η συμμετοχή στα προγράμματα κυμαίνεται από 6 έως 21 άτομα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί νομότυπα τους λογότυπους Hatha & Raja Yoga οι οποίοι είναι κατοχυρωμένοι ως εμπορικά σήματα από το 2004 με ημερομηνία λήξης προστασίας έως το 2020.

 

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ

1.      Τεχνική διδασκαλία και πρακτική
- Ψυχοκίνηση 
- Ασάνες 
- Πραναγιάμα 
- Bandhas & Nadi Shodan
- Yoga Nidra
- Vinyasa Kriyas
- Mudras
- Satkarmas - Kriyas

2.      Yoga Therapy & Ορθοπεδικές παθήσεις 
- Αυχένας, Ώμοι, Σπονδυλική στήλη (σκολίωση, κύφωση, οσφυαλγία. κ.α.), ισχία, γόνατα.
- Χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, κυκλοφορικό (π.χ. υψηλή πίεση), προβλήματα πέψης, ενδοκρινικό (π.χ. υπολειτουργία θυρεοειδούς), νευρικό (π.χ. διαχείριση του άγχους), ενίσχυση ανοσοποιητικού.

3.      Μεθοδολογία διδασκαλίας
- Επιστήμη της διδακτικής 
- Αγωγή Υγείας 
- Adjustments – Assist
- Partner Yoga

4.      Ανατομία, Φυσιολογία & Ενεργειακή ανατομία
- Αρχές Κινησιολογίας 
- Chakras & Asanas

5.      Διατροφή & σχέση με το περιβάλλον 

6.      Φιλοσοφία
- Φιλοσοφία της Γιόγκα 
- Yoga & θρησκεία 
- Τι είναι Hatha yoga
- Γιόγκα Σούτρες 
- Μυθολογία των Ασάνας 

7.      Διδακτική εξάσκηση

8.      Γενικά: 3 ώρες
Ερωτηματολόγιο αυτό-αξιολόγησης 
 

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί αναλυτικά όλο το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής ύλης ..

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων από τώρα στο 6944567580 στον Ανδρέα Προβελέγγιο ..

ΕΤΗΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ TRANSFORMATIONAL YOGA 100 ΩΡΩΝ

Yoga and Budo Center

Arts and Evolution

Transformational yoga

Teacher training RYT100 ωρών

Μονο για προχωρημένους. Σε όσους εχουν πιστοποίηση RYT200 ωρών θα γίνει αναβάθμιση σε RYT300 ωρών με πιστοποίηση απο το Y.A.I αναγνωρισμένο απο την κυβέρνηση της Ινδίας.

             Το Yoga & Budo Center σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Y.A.I. που είναι αναγνωρισμένος από την κυβέρνηση της Ινδίας  δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην απονομή διπλώματος – βεβαίωσης διδακτικής επάρκειας 100h από την Υ.Α.Ι. και αφορά την διδασκαλία ενός πανάρχαιου συστήματος αγωγής υγείας, κάθαρσης και αυτοθεραπείας που μας έρχεται από την μακρινή Ινδία, της Transformational Yoga.

        H Transformational yoga είναι μια ολοκληρωτική προσέγγιση στην φυσική υγεία, συναισθηματική ισορροπία, στην νοητική και πνευματική διαύγεια. Δίνει τα «εργαλεία» που χρειάζεται κάποιος, προκειμένου να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά του. Εστιάζοντας σε βάθος στις ασάνες, στα τσάκρας, στα μάντρας, στη pranayama και το διαλογισμό, δίνει τη γνώση που χρειάζεται κάποιος για να εξαγνίσει το σώμα, να σταθεροποιήσει τα συναισθήματα, να εστιάσει στο νου, για να αυξήσει την πνευματική του ευεξία και ευημερία. Είναι πραγματικά ένας σύγχρονος Avatar, των παραδοσιακών τεχνικών της γιόγκα.  Πηγαίνει πολύ πιο μακριά και βαθιά από την φυσική εξάσκηση.  Καλύπτει τις φυσικές, συναισθηματικές, νοητικές και πνευματικές όψεις της υγείας.  Λειτουργεί σε ένα βαθύτερο επίπεδο για να διεγείρει την ενέργεια Κουνταλίνι, να την ξυπνήσει ώστε να ανέβει μέσω των τσάκρας και να καθαρίσει και να ξυπνήσει το αγνό σώμα. Συνδυάζει τεχνικές από πολλά συστήματα της γιόγκα για να επιφέρει ταχεία μεταμόρφωση, και αφύπνιση στα πέντε σώματα και τα εφτά τσάκρας, προκειμένου ο μαθητής να βιώσει ένα συνεχές επίπεδο φυσικής υγείας και ζωτικότητας, συναισθηματική ισορροπία, ανώτερη νοητική καθοδήγηση, αγάπη χωρίς όρους και όρια, πίστη, πνευματική ευδαιμονία και συνειδητότητα. Παρέχει τη μεθοδολογία για εξαιρετικά γρήγορη  και πολυδιάστατη αυτοκάθαρση που είναι και ο κορμός της θεωρίας που στηρίζει την πρακτική. Σε αυτούς που κάνουν πρακτική στη γιόγκα κάποια από αυτά θα είναι γνωστά και κάποια θα είναι καινούργια.Εν συντομία επιτρέπει την απευθείας σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό, φέρνοντας την αληθινή σοφία και διαφώτιση.  Η πρακτική είναι απλή και μπορεί να την ακολουθήσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας με οποιοδήποτε  σωματότυπο. Είναι πολύ σημαντικό ότι κατά τη διαδικασία ο μαθητής επικεντρώνεται στον εσώτερο εαυτό και μετά την κάθαρση ακολουθούν τα οφέλη και στην εξωτερική ζωή του. Αυτή είναι η ανάπτυξη της πραγματικής εσωτερικής σοφίας που προστίθεται στον προσωπικό μαγνητισμό της προσωπικότητας του μαθητή.  Για τους περισσότερους ανθρώπους, η πρακτική παίρνει από 10 μέχρι 40 μέρες για να ολοκληρωθεί και εξαρτάται από τον κάθε μαθητή και το επίπεδο ετοιμότητάς του.  Τα λόγια βέβαια είναι μόνο το σημείο εκκίνησης.  Έπειτα είναι στο χέρι του κάθε μαθητή να το κάνει να συμβεί και θα χρειαστεί, πειθαρχία, χρόνο, συγκέντρωση και σκληρή προσωπική δουλειά! 

         Τα κεφάλαια που πραγματεύεται με ειδίκευση η  Transformational yoga είναι: Θεωρία της  Transformational yoga, Βασική ανατομία της Transformational yoga (Τσάκρας, Τα πέντε σώματα, Οι πέντε πράνας, Νάντις, Para & Apara bodies), Νους και διαλογισμός,  Μπάντας και γιόγκα νίντρα, Τα τρία επίπεδα έντασης, πώς να μετασχηματίσετε τις κακές συνήθειες (του φυσικού σώματος, του πρανικού σώματος, του νοητικού σώματος, του ψυχικού σώματος, Μάντρας (επίκλησης,  των τσάκρας,  για τα 5 στοιχεία της Φύσης  ) , Πραναγιάμα,  Άσανα και  Διαλογισμός.

         Η ΥΑΙ είναι μια οργάνωση γιόγκα παγκοσμίου φήμης που έχει αναγνωριστεί από την κυβέρνηση της Ινδίας.  Έχει ιδρυθεί από τον Swami Vidyanand και ο βασικός σκοπός της οργάνωσης ήταν να δημιουργηθούν τα ελάχιστα κριτήρια για τους δασκάλους γιόγκα και τις σχολές δασκάλων, καθώς και η υποστήριξη στη συνεχή εκπαίδευση στη γιόγκα.  Είναι μια οργάνωση που είναι αφιερωμένη στη διάδοση και την υποστήριξη των αυθεντικών παραδόσεων της Γιόγκα ανά τον κόσμο.  Από την ίδρυσή της έχει τονίσει τον αμοιβαίο σεβασμό, την ευαισθησία και την στήριξη των διαφορετικών συστημάτων και παραδόσεων στη γιόγκα.  Τα πρότυπά της έχουν ως στόχο να ρυθμίσουν τη βιομηχανία της Γιόγκα και να υποστηρίξουν την ακεραιότητα των δασκάλων της γιόγκα και των σχολών που εκπαιδεύουν δασκάλους.  Παρέχει παγκόσμια αναγνώριση των σχολών και των δασκάλων που έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, εκπαίδευση και εμπειρία.  

       Ο Swami Vidyanand έχει εκπαιδευτεί με τον παραδοσιακό Ινδικό γιόγκικο τρόπο, μέσω της μαθητείας του κοντά σε φωτισμένους μάστερ γιόγκα της Ινδίας και ανώνυμους ασκητές στα Ιμαλάϊα.  Έχοντας πίσω του μια μακρά σειρά  διάσημων Bhakti γιόγκι, γεννήθηκε στο βαθιά πνευματικό περιβάλλον της Datiya, μια περιοχή στη Madhya Pradesh, στην Ινδία, που αναγνωρίζεται ως ένα από τα 17 ιερά κέντρα της Τάντρα στην Ινδία.  Ο πρώτος του γκουρού ήταν ο πατέρας του, Sri Harihar Goswami, ένας αξιοσέβαστος και αφιερωμένος γιόγκι, ιδρυτής της  Yoga Mandir of Datiya.  Αργότερα σπούδασε Κουνταλίνι Γιόγκα δίπλα στον Paramhansa Swami Satyanand, τον διάσημο ιδρυτή της Bihar School of Yoga.  Αργότερα μαθήτευσε δίπλα στον  Swami Rama, τον αείμνηστο ιδρυτή του Ινστιτούτου των Ιμαλάϊων.  Στα Ιμαλάϊα ο σουάμι διδάχθηκε απόκρυφες τεχνικές διαλογισμού δίπλα σε Θιβετάνους μάστερ.  

        Οι τεχνικές του είναι ευρέως αναγνωρισμένες στην Ινδία, στοιχείο που προκύπτει από τον σεβασμό και την αναγνώριση που έχει λάβει από πολιτιστικούς φορείς της Ινδίας, όπως την διάσημη Bharat Nirman μια οργάνωση που αναγνωρίζει μεμονωμένες ατομικές προσπάθειες για την προώθηση της αρχαίας Ινδικής σοφίας, συστημάτων και τεχνικών γιόγκα.  Ανάμεσα στα βραβεία και τίτλους που έχει λάβει είναι και το ανώτατο βραβείο Bhaskar Award, από την  Bharat Nirman.  Είναι επίσης ο επίτιμος πρόεδρος του παγκόσμιου συμβουλίου Γιόγκα της διεθνούς Ομοσπονδίας Γιόγκα (World Yoga Council of the International Yoga Federation), ο οργανισμός που παρέχει τα πρότυπα και την αναγνώριση για του επαγγελματίες δασκάλους γιόγκα διεθνώς.  Στο Hong Kong, ο σουάμι δίδαξε Transformational Yoga, στο κέντρο Συμπεριφοριστικής Υγείας του πανεπιστημίου του  Hong Kong. 

     Ο Swami Vidyanand είναι διάσημος yoga master και ο ιδρυτής της Transformational Yoga.  Το σύστημά του είναι εμπνευσμένο από την Γιόγκα της ολοκλήρωσης(Integral Yoga) του Sri Aurobindo και της Μητέρας(The Mother), και το ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη γιόγκα στο Άσραμ του Sri Aurobindo στο Δελχί που διήρκησε μια δεκαετία.  Είναι επίσης η πνευματική κεφαλή της SriMa International School της Transformational Yoga και ο ιδρυτής πρόεδρος της Yoga Alliance International(YAI),Yoga Alliance of India, Yoga Alliance Europe, Yoga Alliance of Africa και είναι Grand Master στη Hatha Yoga,Kundalini Yoga, στο διαλογισμό, στην Transformational Yoga και στη θεραπευτική γιόγκα. 

 

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ (Ιανουάριος 2020 - Ιούνιος 2020)

 

Το Yoga & Budo Center (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ) σε συνεργασία με τον Ανδρέα Προβελέγγιο Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I. (INDIAN) και Yoga Alliance E–RYT 500h (Επιστημονικό  υπεύθυνο των προγραμμάτων, διευθυντή σπουδών και εκπαιδευτή σε Κινησιολογία, Φιλοσοφία, Pranayama, Διδακτική, Διαλογισμό, κ.α), την Αναστασία Ραντιλάκη Yoga Alliance E–RYT 500h Yoga Alliance U.S.A (Asana, Pranayama, Διδακτική,)  και εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες όπως ανατομίας (Σοφία Νερωμηλιώτη), διατροφής (Αννα Γιουβανακη), Ψυχολογίας (Αλεξάνδρα Λιγνού E–RYT 500 ωρών Yoga Alliance U.S.A ) κ. α. , το κέντρο Αρμονική Ζωή, τον Robert Najemy την International Yoga Teachers Association (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση), τον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I. αναγνωρισμένο απο την κυβέρνηση της Ινδίας ( πιστοποίηση και καταξίωση απο την πατρίδα της Γιόγκα), τον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance U.S.A. (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση) και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΧΑΘΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (επαγγελματικό κύρος στον Ελληνικό χώρο), οργανώνει και προσφέρει δύο συνεχόμενα και συγχρόνως ανεξάρτητα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα στα αντικείμενα των Hatha Yoga & Raja Yoga. 

 

ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ (Ανάπτυξη προγραμμάτων)

Θα ολοκληρώνεται με την απονομή «Βεβαιώσεων παρακολούθησης» χωρίς εξετάσεις, σε όσους παρακολουθούν με επιτυχία ένα από τα  προγράμματα (παρακολούθηση με μέγιστο 20% απουσίες επί των ωρών διδασκαλίας).

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ (Εξετάσεις για την βεβαίωση διδακτικής επάρκειας)

Θα απονέμεται "Πιστοποιητικό Διδακτικής Επάρκειας" σε όσους περνούν με επιτυχία τις εξετάσεις στο τέλος ενός διδακτικού κύκλου.

Οι εξετάσεις θα είναι:

α) Γραπτές και προφορικές πάνω σε όλη την ύλη που θα διδαχτεί στο σεμινάριο με 60% επιτυχία. (Περιλαμβάνουν και την ύλη (τα βασικά) στους τομείς Διδακτικής, Αθλητιατρικής, Βιολογίας της Άσκησης και Θεωρητικών Επιστημών που διδάσκονται στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού)

β) Διδακτική ενός μαθήματος και αξιολόγηση του από επιτροπή δύο δασκάλων κατόχων  πιστοποιητικού διδακτικής επάρκειας.

ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ (Διεθνής αναγνώριση και καταξίωση)

Απονομή διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος από την International Yoga Teachers Association για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις που ζητάει η  I. Y.  T .A. (πρώτη προυπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την σχολή μας) , εγγραφή και αναγνώριση απο τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος και τον Συλλογο Ελληνων Επιστημόνων Εκπαιδευτων Χαθα Γιόγκα χωρίς άλλες προυποθέσεις, εγγραφη και απονομη ειδικού διπλώματος απο τον Y.A.I χωρίς άλλες προυποθέσεις η εξετάσεις, εγγραφή ως RYT 200h στον Υ.Α. (U.S.A.) χωρίς άλλες εξετάσεις η προυποθέσεις

 

Η Διδακτέα ύλη οργανώθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΟΓΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, του Συλλογου Ελληνων Εκπαιδευτων Χαθα Γιόγκα, της Ι.Υ.Τ.Α, του Yoga Alliance και των σχολών προπονητών αθλημάτων της Γ. Γ. Αθλητισμού. Τα αντικείμενα διδασκαλίας τα διδάσκουν εξειδικευμένοι επιστήμονες που είναι συγχρόνως όλοι τους και δάσκαλοι της Χάθα Γιόγκα. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας θα συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης.

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να ετοιμάσει δασκάλους Χάθα Γιόγκα, οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις της σωστής διδασκαλίας, ώστε η Χάθα Γιόγκα να διαδίδετε με τον σωστό τρόπο και να προστατεύεται από τη δυσφήμηση και την παραπληροφόρηση που την πλήττει, είτε από αυτούς που την διδάσκουν χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, είτε από αυτούς που την έχουν γνωρίσει μόνο από βιβλία και βιντεοκασέτες.

 

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να βγάζει δασκάλους Χάθα Γιόγκα κατάλληλα εκπαιδευμένους και πληροφορημένους που θα εξυπηρετούν τον σκοπό και τους στόχους του προγράμματος

Να καθιερώσει την Χάθα Γιόγκα ως Επιστήμη, στα μάτια των εκπαιδευτών και των ασκούμενων, μιας και χιλιάδες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πια τα σημαντικότατα οφέλη της σε υλικό, ενεργειακό και νοητικό επίπεδο.

Να γίνει το πρόγραμμα ο πρόδρομος για να αναγνωρισθεί η Χάθα Γιόγκα από το κράτος ως μέσον Αγωγή Υγείας και να εισαχθεί και ως μάθημα στα Τ.Ε.Φ.Α.Α

Να γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους Έλληνες εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους και την διεθνή κοινότητα σε θέματα που αφορούν τις έρευνες, τις εξελίξεις και τις εφαρμογές της επιστήμης της Χάθα Γιόγκα.

Την ευαισθητοποίηση του κόσμου της άθλησης στην Χάθα Γιόγκα

Να δώσει κύρος στο λειτούργημα του δασκάλου της Χάθα Γιόγκα

Να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Υγείας και του Αθλητισμού τα τεράστια οφέλη της σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Να μεταδοθούν οι γνώσεις και οι πρακτικές της Χάθα Γιόγκα με τα ανάλογα οφέλη σε νοσοκομεία, φυλακές, κέντρα αποτοξίνωσης, σχολεία, ιδρύματα κ. α.

 

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Με την μέθοδο Project

 

 ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ – 200 + 100 ΩΡΕΣ / Yoga Alliance RYT 200

 

 α)  11 ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  2020

Κάθε Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει 15 ώρες μαθημάτων.

Το Σάββατο 14.00 – 22.00 και την Κυριακή 08.00 – 15.00.

Σύνολο λοιπόν 11 Σαββατοκύριακα Χ 15 ώρες =  165  ώρες

 β) ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το Σαββατοκύριακο αυτό περιλαμβάνει διαμονή με διανυκτέρευση στην Μυρινούντα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σιωπή και νηστεία 24 ωρών, συνεχόμενους κύκλους Asana, Pranayama & Διαλογισμού, Κρίγια θεωρία και πρακτική, Φιλοσοφία με τον Ρόμπερτ Νατζεμυ.

Συνολικά εμπεριέχει 20 διδακτικές ώρες.

 γ) ΔΥΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)

ε) 15 ωρες homework

Η παρακολούθηση κατά την διάρκεια της σχολής για δύο φορές την εβδομάδα μαθημάτων Χάθα Γιόγκα θα γίνεται σε μια σχολή Χάθα Γιόγκα η κοντά μας η σε έναν δάσκαλο της δική σας προτίμησης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Ιανουάριος 2020

 1.  25 - 26 Ιανουαρίου

Φεβρουάριος 2020

2. 8 - 9 Φεβρουαρίου

3.    22 - 23 Φεβρουαρίου

Μάρτιος 2020

4.   7 - 8 Μαρτίου

5.   28 - 29 Μαρτίου

Απρίλιος 2020

6.   4 -  5 Απριλίου

7. 25 - 26 Απριλίου

Μάιος 2020

8.  9 - 10 Μαίου

9.  23 - 24 Μαίου

10. 30 - 31 Μαίου

Ιούνιος 2020

11.    6 .- 7 Ιουνίου

12. ΜΥΡΙΝΟΥΝΤΑ

 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ανδρέας Προβελέγγιος: Professor of Physical and Health Education, Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I.. Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center , Yoga & Budo Center Hatha Yoga training instructor. Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991, Ε- RYT 500h Yoga Alliance, Founding member & former President of the Hellenic Yoga Association. Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χαθα Γιόγκα.

Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ΑΡΙΣΤΑ απο το 1983 ...

Διδάσκει  παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα, Ρατζα Γιόγκα και Διαλογισμό απο το 1990 (πάνω απο 25 χρόνια και 10.000 διδακτικές ώρες)..

Ειδικότερα με την Raja & Hatha Yoga ασχολείται απ το 1986 με πρώτο του δάσκαλο τον Robert Najemy..

Έχει προσφέρει της υπηρεσίες του και τις γνώσεις του για την Γιόγκα σε πάνω από 10000 διδακτικές ώρες:  μεταξύ άλλων στο κέντρο Αρμονική Ζωή, στα γυμναστήρια Sagittarius στην Νέα Ιωνία , στο Energy στην Κηφισιά, στης Σακοράφας στο Μαρούσι, στο Αρμονία στα Μελίσσια, στο Άδωνης στην Κυψέλη, στο ξενοδοχείο Porto Hydra στην Πελοπόννησο, στον Γ. Μ. Σύλλογο Χείρων ο Κένταυρος στην Αθήνα και στην North Academy στην  Θεσσαλονίκη, στον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αθηνών ο Διδάσκαλος Χείρων στην Κυψέλη, στην σχολή Ρωμανοφ στην Καλλιτεχνούπολη, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Yoga Word και της North Academy.

Την περίοδο 2007 – 2009 υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα.

Έχει αναγνωρισθεί κατόπιν ειδικών εξετάσεων ως Full Teaching Member της International Yoga Teachers Association από το 1990.

Έχει δώσει κατά καιρούς σειρά διαλέξεων για την Γιόγκα σε όλους τους χώρους που πρόσφερε τις υπηρεσίες του με θέματα όπως  «Τι είναι και τι δεν είναι  η Γιόγκα», «Σωστή Αναπνοή»,  «Γιόγκα ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης», «Διαλογισμός» κ.α.

Έχει αρθρογραφήσει για την Γιόγκα σε περιοδικά όπως τα Αρμονία, Ζένοφι, το Μονοπάτι των Πολεμικών Τεχνών, Kumite, Budo, Body Time,  και πρόσφατα στο Yoga Word.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κρέας η Υγεία» και πολλών εργασιών που σχετίζονται με την Γιόγκα όπως «Η Υποταγή στην διαφήμιση – Ψυχική Αυτοάμυνα», «Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και καταστάσεις επείγουσας βοήθειας», «Ο εκπαιδευτής της Γιόγκα και οι ορθοπεδικές παθήσεις», «Το άγχος πριν τον αγώνα και πώς να το ελέγξετε», «Πλήρης αναπνοή», «Τσάκρα – Τα κέντρα ενέργειας», «Ο Διαλογισμός στον δρόμο της Ράντζα Γιόγκα», «Γλωσσάριο Σανσκριτικής Ορολογίας», «Κινησιολογία», «Γυμνάστε σωστά κοιλιακούς και ραχιαίους» κ.α.             Αυτή την εποχή προσπαθεί να ολοκληρώσει δύο μεγάλες εργασίες – βιβλία «Το πλήρες βιβλίο των ASANA» και «Pranayama» των οποίων την συγγραφή έχει ξεκινήσει από το 2007.

Έχει εισηγηθεί κατά καιρούς θέματα που σχετίζονται με την Γιόγκα σε διάφορους χώρους όπως το σεμινάριο στην ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με θέμα «Αναπνευστική γυμναστική», την εισήγηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1999 με θέμα «Πλήρης αναπνοή και Αγωγή Υγείας», την διάλεξη για την Γιόγκα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το 2003, τις εισηγήσεις με θέμα «Τι είναι και τι δεν είναι η Γιόγκα» σε συνέδρια Fitness που οργάνωσαν τα περιοδικά Body Time & Kumite καθώς και η North Academy στην Θεσσαλονίκη, την εισήγηση για την Ιστορία της Γιόγκα και την θέση της στον Ινδουιστικό πολιτισμό στο πρώτο συνέδριο Γιόγκα στα πλαίσια του τριημέρου εναλλακτικής που οργάνωσε το περιοδικό Yoga Word το 2006.

Η μαθητεία του στην Γιόγκα άρχισε το 1986 κοντά στον Robert Najemy. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα που παρακολούθησε διήρκεσε εντατικά για τέσσερα χρόνια και περιλάμβανε όλη την θεωρία, την Φιλοσοφία και την πρακτική της Raja Yoga. Η ύλη διδάχτηκε μέσα σε ετήσια σεμινάρια εβδομαδιαίας παρακολούθησης, εντατικά πολύωρα Σαββατοκύριακα και καλοκαιρινές συναντήσεις – απομονώσεις   διάρκειας από μία εβδομάδα έως και ένα μήνα.

Παρακολούθησε ανελλιπώς και κατ’ επανάληψη όλα τα παράπλευρα ετήσια και καλοκαιρινά σεμινάρια καθώς και τις ανοιχτές διαλέξεις του Robert Nagemy καθώς επίσης και τα εβδομαδιαία μαθήματα Χάθα Γιόγκα με την Σοφία Μαυρομάτη από την οποία διδάχτηκε επίσης και τις Θιβετιανές ασκήσεις μακροζωίας. Ήταν από τους λίγους που πληρώντας τις προϋποθέσεις που ζητούσε ο Robert Najemy παρακολούθησε τα προχωρημένα μαθήματα όπου διδάχτηκε προχωρημένη pranayama, τα προχωρημένα στάδια της Ναντι Σοντάνα, τα Μπάντας και τεχνικές αναδρομής σε προηγούμενες ζωές. Διετέλεσε τότε και για κάποιο χρονικό διάστημα συντονιστής και σύμβουλος υγείας στο κέντρο Αρμονική Ζωή. Έχει διδαχτεί επίσης κοντά στον Robert Najemy Shiatsu και τεχνική E. F. T.

Είναι κάτοχος του Master στο Ρείκι.

Είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. με «Άριστα» και εργάζεται ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην δευτεροβάθμια διεύθυνση.

Παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως το 1995 το "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - θεωρία και πράξη", το 1999 τα "Διδακτική και φιλοσοφία της Φυσικής Αγωγής και ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ", "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατάρτιση και πληροφόρηση του κοινού με χρήση οπτικοακουστικών μέσων", σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό και το 2000 "Θεωρητική και βιωματική προσέγγιση της Αγωγής Υγείας - Σχεδιασμός και ανάπτυξη προγραμμάτων Αγωγής Υγείας - Διατροφή και Υγεία - Δυναμική Ομάδας - Δεξιότητες του ανθρώπου του 2000".

Έχει εκπονήσει στο σχολείο που υπηρετεί πολλά προγράμματα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως "ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ", " Η υποταγή στην διαφήμιση - Ψυχική Αυτοάμυνα", "Πρώτες Βοήθειες", "Τάξεις χωρίς κάπνισμα". Τον Απρίλιο του 2000 θα βραβευτεί με έπαινο από την Γ΄ Διεύθυνση Αθηνών για το πρόγραμμα του Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπόνησε στο σχολείο με τίτλο "50 πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να σώσουν τη Γη". Έχει επίσης βραβευτεί για το πρόγραμμα «Τάξεις χωρίς κάπνισμα» από την αντικαρκινική εταιρεία.

Έχει τελειώσει την σχολή Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» του Robert Najemy, της «ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» του Ψυχολόγου Θεοφάνη Μπούκα και της «ΑΥΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ» του Νευρολόγου – Ψυχίατρου Ξενάκη.

Υπήρξε αθλητής στον κλασσικό αθλητισμό όπου κατέκτησε 8 βαλκανικά μετάλλια (ένα χρυσό) και πολλές διεθνείς διακρίσεις με καλύτερες, την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρώπης Bruno Zauli το έτος 1983 και την όγδοη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Εφήβων το 1979. Πέτυχε πέντε πανελλήνια και ένα βαλκανικό ρεκόρ.

Το 2009 θα εισαχθεί το βιογραφικό του στο Ελληνικό βιβλίο  WHO IS WHO για την προσφορά του στην Ελλάδα στο χώρο της Γιόγκα. 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ 

Αναστασία Ραντιλάκη  : Yoga Alliance E –RYT  500 ωρών U.S.A. . Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην Γιόγκα και αθλητισμός και Γιόγκα και τρίτη ηλικία.

Αλεξάνδρα Λιγνού: Διευθύντρια σπουδών και ιδιοκτήτρια του κέντρου επιμόρφωσης.. Yoga Alliance E - RYT 500 ωρών U.S.A. Απόφοιτος Ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο (Bachelor of Arts) και δασκάλα της Χάθα Γιόγκα (με διεθνή πιστοποίηση από την I.Y.T.A. και εξειδίκευση στην Hatha & Prenatal Yoga) .Απόφοιτος σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα 300 ωρών, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά, στην Γιόγκα για εγκύους και στις Θιβετάνικες ασκήσεις μακροζωίας. Είναι κάτοχος του PROFICIENCYστην Αγγλική Γλώσσα.

 Σοφία Νερομηλιώτη: Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις»  από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες ..

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Η ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ

 1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ / «ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ» / ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΑΚΙ / ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ  / ΠΡΟΛΟΓΟΣ / ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ» ΜΑΣ / ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  / ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ  / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΟΜΑΔΩΝ (ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ)  / ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑ»

 2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ)

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΕΣ ΑΤΟΜΟ, ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ  / ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ / ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ / ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ / Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ / ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, ΒΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ / ΠΛΗΡΕΣ ΤΣΕΚ ΑΠ / ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΥΠΟΤΑΣΗ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ,  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ  -  ΑΠΕΚΚΡΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / «ΛΕΞΕΙΣ» ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

 3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

(ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ.  / ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΟΙ ΕΞΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ / Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ / ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΣΧΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ.

ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΙΔΡΥΤΗ / ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ/ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. / ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ/ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ / ΟΙ «ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ / ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΑΙΡΕΣΕΙΣ.

ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.. / ΖΕΝ-ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ / ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ /  Ο ΤΑΟΪΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ / Η ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ

 4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΤΑ ΕΞΙ ΚΛΑΣΣΙΚΑ Ή  ΒΕΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ. (ΤΑ DARSANAS). / Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΚΑΡΜΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΜΠΑΚΤΙ ΓΙΟΓΚΑ/ ΤΖΝΙΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΥΑΜΑ (AHIMSA, SATYA, ASTYLAR, BRAHMACARYΑ, APARIGRAHA) / ΝΙ ΥΑΜΑ (SWARM, PRANIDHANA, SWADHYAYA, TAPAHA, SANTOSHA, SHAUCA) / ASANA ΓΕΝΙΚΑ / PRANAYAMA ΓΕΝΙΚΑ / PRATIYAHARA / ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (DΗARΑΝΑ, DYANA, SΗAMADI, ΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ).

 5η   ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΔΙΑΤΡΟΦΗ)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ  ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ / ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΆΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΙΤΕΣ, ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ) / Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ / ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ / Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Έχουμε δημιουργήσει τον δεκάλογο της σωστής διατροφής ο οποίος περιλαμβάνει πολλά μυστικά υγείας και μακροζωίας τον οποίον προτείνουμε – διδάσκουμε στους σπουδαστές. Επιγραμματικά τα σπουδαιότερα: Σωστή λήψη θερμίδων, τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής και μια σύγκριση με την Μεσογειακή διατροφή, τι μας προτείνει η Γιόγκα (τροφές Rajas, Tamas και Sattwas), πώς να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά από την τροφή και τι τροφές πρέπει να αποφεύγουμε, περί νηστείας και πώς να την συνδυάζουμε με τα sat karmas (dhauti, basti, neti, nauli, trataka, kapalabhati) και τέλος πώς να ετοιμάζουμε σωστά την τροφή και πώς να την τρώμε σωστά..)

 6η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ASANA ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΜΥΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ / ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ / ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ / ΟΙ 84 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 120 ΠΕΡΙΠΟΥ ASANAS ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ (Η διδασκαλία των asana γίνεται με παρουσίαση από power point της ίδιας της άσκησης αλλά και του ανατομικού της χάρτη , με προσωπική επίδειξη από τους δασκάλους, με περιγραφή πάνω σε ζωντανό μοντέλο, με την διδασκαλία της από κάθε σπουδαστή σε ομάδα 3- 4 συμμαθητών του και περιλαμβάνει επιγραμματικά: Τις κατηγορίες των στάσεων. Την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων. Κανόνες ασφαλείας. Αρχές ποιοτικής εκτέλεσης. Πως εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης. Αρχές ευθυγράμμισης. Και για κάθε άσκηση ξεχωριστά το σανσκριτικό της όνομα, την πλήρη περιγραφή της (καθώς και πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια), ποιοι μύες διατείνονται, ποιοι μύες βρίσκονται σε σύσπαση, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδραση της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό , ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό  σύστημα, ποιες αναπνοές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ποιες τεχνικές Pranayama μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), σε ποιο σημείο του μαθήματος (αρχή, μέση , τέλος), που θα συγκεντρώσουμε την σκέψη μας κ.α.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ - ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Σε αυτήν την θεματική ενότητα εμείς αναφερόμαστε γενικότερα στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων. Επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα μας είναι: Η μεθοδική της διδακτικής στην Χάθα Γιόγκα (Το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μάθημα, η οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, η αξιολόγηση του μαθήματος), βασικές αρχές διδασκαλίας (αρχή της ενεργητικής μάθησης, της διεπιστημονικότητας της διδασκαλίας, της καταλληλότητας, της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, της προσέγγιση στην ζωή, την αρχή της κατανόησης, της παραστατικότητας, την διαφοροποίηση και εξατομίκευση, την αρχή της ατομικής δράσης, της συνεχούς επανάληψης), την ανατροφοδότηση (εσωτερική και εξωτερική), μεθόδους (ολική, μερική η τμηματική, ολική – τμηματική – ολική), στυλ διδασκαλίας ( τα θετικά του  δημοκρατικού (μαθητοκεντρικού) στιλ διδασκαλίας σε σχέση με το αυταρχικό (δασκαλοκεντρικό) στιλ διδασκαλίας), αρχές καθορισμού του στόχου γα την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα.

 7η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(PRANAYAMA)

ΠΡΌΛΟΓΟΣ / Ο ΌΡΟΣ PRANAYAMA / PRANA & PRANAYAMA. / PRANAYAMA & HATHA YOGA / ΤΟ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ ΕΞΕΛΙΞΗΣ / Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ PRANAYAMA ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ RAJA YOGA. / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ /  ΟΙ ΣΤΆΣΕΙΣ (ASANA) ΤΗΣ PRANAYAMA  / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ PRANAYAMA / Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ PRANAYAMA / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΝΕΥΡΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ / ΣΤΡΕΣ – ΆΓΧΟΣ – ΔΙΈΓΕΡΣΗ/ ΠΡΑΝΑΜΆΓΙΑ ΚΌΣΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ

Η διδασκαλία μας εμπεριέχει μεταξύ των άλλων: Η φυσιολογία της μύτης σύμφωνα με την Γιόγκα, τι είναι η Prana, επιστημονικές έρευνες για την Prana και το Pranayama cosa,  οι πέντε μορφές της pranas στο σώμα – vayu  (prana, apana, samana, vyana, udana), naddis ( ida, pingala και sushumna) , chakra και ενεργειακοί μεσημβρινοί, mudras (ΟΥΝΜΆΝΙ, ΑΚΆΣΙ, ΧΆΣΤΑ, ΜΠΡΆΧΜΑ, ΝΑΣΙΓΚΆΡΑ, ΜΠΑΪΡΆΒΑ, ΤΣΙΝΜΑΓΙΆ, ΝΑΜΑΣΤΈ, ΓΚΥΑΝ, ΤΣΙΝ, ΒΊΣΝΟΥ, ΑΓΚΟΤΣΆΡΑ, ΣΑΜΠΆΒΙ, ΚΈΤΣΑΡΙ, ΑΣΒΊΝΙ, ΒΑΖΡΌΛΙ, ΣΑΝΜΟΎΚΙ, ΜΠΟΎΤΣΑΡΙ, ΠΡΆΝΑ ΜΟΎΝΤΡΑ, ΜΆΧΑ ΜΟΎΝΤΡΑ κ.α. ), kundalini και bandha (mula, uddiyanna, jalandhara, maha). Ξεκινάμε με τις βασικές αναπνευστικές τεχνικές (διαφραγματική, κατώτερη θωρακική και ανώτερη θωρακική) και τις δυο κύριες που είναι η Ujjayi και η Kapalbhati… Στην συνέχεια  έχουμε την τεχνική για καλύτερη οξυγόνωση (πλήρης αναπνοή) και τις τεχνικές για τον έλεγχο του νευρικούς συστήματος και του άγχους (εδω διδασκόμαστε τις πράξεις της αναπνοής εισπνοή  - puraka , εσωτερικό κράτημα – antar kumbaka , εκπνοή - rechaka και εξωτερικό κράτημα – sunyak kumbaka). Αμέσως μετά διδασκόμαστε την Nadi Shodhana Pranayama σε 16 παραδοσιακά στάδια. Άλλες τεχνικές: shitali, brahmari, suria bheda, bastrika, plavini κ.α. 

 8η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ)

Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την Samkhya philosophy και τα Yoga Sūtras of Patañjali  μελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (DVAITA, VISISTA ADVAITA, ADVAITA), τα πέντε σώματα του ανθρώπου (.Annamaya kosha,  Pranamaya kosha,  Manomaya kosha,  Vijnanamaya kosha, Anandamaya kosha), τα kleshas, τις Samskaras, τους νόμους του Karma, του Darma και της αγάπης , την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα Gunas (sattva, rajas and tamas ), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι πνευματική προσπάθεια κ.α.

 9η  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ & ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ)

Περιλαμβάνει μια θεωρητική γνωριμία με το τι είναι: Συνειδητός και υποσυνείδητος νους, η ιεράρχηση των αναγκών σύμφωνα με την Ουμανιστική Ψυχολογία, η δύναμη της Θετικής σκέψης, οι νοητικές εικόνες η σκεπτομορφές, η βαθιά χαλάρωση, οι  αναστολές και πως δημιουργούνται, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, τεχνικές όπως ο πνευματικός μεταβολισμός και η θετική προβολή, η αποτελεσματική επικοινωνία δια μέσου του λόγου και του υποσυνειδήτου, η δύναμη της θέλησης και της αυτεπίγνωσης κ.α.  Μαθαίνουν πως να μπαίνουν και να οδηγούν στην βαθιά χαλάρωση με πέντε διαφορετικούς τρόπους.. Να κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις.. Να κάνουν αυτοανάλυση και να βοηθούν και τους άλλους να το κάνουν.. Να χρησιμοποιούν την βαθιά χαλάρωση για αυτοθεραπεία σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο..   

 10η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ / Ο ΛΟΓΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΕΓΩ ΜΗΝΥΜΑ / ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ / ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΘΕΛΗΣΗΣ / ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ / ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ

 11η  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ  ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΟΓΚΑ ( ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ  /  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ (ΚΡΙΓΙΑ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ) /  PRANAYAMA / ΣΙΩΠΗ / TAI CHI – CHI  KONG & Διαλογισμός / ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗΣ /  Ελεύθερη προσέλευση στην κύρια αίθουσα για προσωπική άσκηση /  Ελεύθερος χρόνος για τους ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ / ΜΑΘΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ROBERT NAGEMY  / ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ /  ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΗΜ 1: Η συμμετοχή στο τμήμα ανάλογα τις εγγραφές θα κυμαίνεται από 6 έως 18 άτομα

ΣΗΜ 2: Οι απόφοιτοι μας καταξιώνονται στον χώρο, βρίσκουν εύκολα εργασία ενώ έχουν μέχρι στιγμής 100% επιτυχία στις εξετάσεις τους για την διεθνή αναγνώριση  από την I.Y.T.A.

ΣΗΜ 3: Το Yoga & Budo διαθέτει ειδική άδεια για την διεξαγωγή σεμιναρίων στον χώρο του από τον ΕΟΠΠΕΠ (Ειναι αναγνωρισμένο Κεντρο Δια Βιου Μάθησης 1). Χρησιμοποιεί νομότυπα τους λογότυπους Hatha & Raja Yoga οι οποίοι είναι κατοχυρωμένοι ως εμπορικά σήματα στο Υπουργείο Εμπορίου από το 2004 με ημερομηνία λήξης προστασίας έως το 2020 και για τις κλάσεις 16, 25, 41, 44, 45

ΣΗΜ 4: Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης

ΣΗΜ 5: Στον χώρο μας θα βρείτε με την νέα χρονιά:  Raja, Hatha, Astanga Vinyasa και Prenatal Yoga, σεμινάρια Φιλοσοφίας και Ψυχοκίνησης, ειδικά μαθήματα Διδακτικής στην Γιόγκα, Pranayama και Διαλογισμό.

ΣΗΜ 6:  Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επί πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, στον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Χαθα Γιόγκα, στον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I (διεθνές δίπλωμα από οργάνωση αναγνωρισμένη από την κυβέρνηση της Ινδίας ) και βέβαια στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance ως RYT 200h.

0Β.jpg
5.jpg
10.jpg

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ (Οκτώβριος 2019 - Ιούνιος 2020)

0A.jpg
YACEP.png
imahj.jpg

YOGA AND BUBO CENTER

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1

Ο πρώτος επαγγελματικός χώρος για την εκπαίδευση στην Γιόγκα στην Ελλάδα αναγνωρισμένος απο τον ΕΟΠΠΕΠ

Το Yoga & Budo Center και η Αλεξάνδρα Λιγνού E–RYT 500 ωρών Yoga Alliance U.S.A. σε συνεργασία με τον Ανδρέα Προβελέγγιο Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I. (INDIAN) και Yoga Alliance E–RYT 500 ωρών (Επιστημονικό  υπεύθυνο των προγραμμάτων, και διευθυντή σπουδών σε Κινησιολογία, Φιλοσοφία, Pranayama, Διδακτική, Διαλογισμό, κ.α), την Αναστασία Ραντιλάκη Yoga Alliance E–RYT 500h Yoga Alliance U.S.A (Asana, Pranayama, Διδακτική,)  και εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες όπως ανατομίας (Σοφία Νερoμηλιώτη), διατροφής (Αννα Γιουβανακη), Ψυχολογίας (Αλεξάνδρα Λιγνού) κ. α. , το κέντρο Αρμονική Ζωή, τον Robert Najemy την International Yoga Teachers Association (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση), τον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I. αναγνωρισμένο απο την κυβέρνηση της Ινδίας ( πιστοποίηση και καταξίωση απο την πατρίδα της Γιόγκα), τον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance U.S.A. (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση) και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ (επαγγελματικό κύρος στον Ελληνικό χώρο), οργανώνει και προσφέρει δύο συνεχόμενα και συγχρόνως ανεξάρτητα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα στα αντικείμενα των  Hatha Yoga &  Raja Yoga. 

ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ (Ανάπτυξη προγραμμάτων)

Θα ολοκληρώνεται με την απονομή «Βεβαιώσεων παρακολούθησης» χωρίς εξετάσεις, σε όσους παρακολουθούν με επιτυχία ένα από τα  προγράμματα (παρακολούθηση με μέγιστο 15% απουσίες επί των ωρών διδασκαλίας).

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ (Εξετάσεις για την βεβαίωση διδακτικής επάρκειας)

Θα απονέμεται "Πιστοποιητικό Διδακτικής Επάρκειας" σε όσους  περνούν με επιτυχία τις εξετάσεις στο τέλος ενός διδακτικού κύκλου.

Οι εξετάσεις θα είναι:

α) Γραπτές και προφορικές πάνω σε όλη την ύλη που θα διδαχτεί στο σεμινάριο με 60% επιτυχία. (Περιλαμβάνουν και την ύλη (τα βασικά) στους τομείς Διδακτικής, Αθλητιατρικής, Βιολογίας της Άσκησης και Θεωρητικών Επιστημών που διδάσκονται στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού)

β) Διδακτική ενός μαθήματος και αξιολόγηση του

ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ (Διεθνής αναγνώριση και καταξίωση)

Απονομή διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος από την International Yoga Teachers Association για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις που ζητάει η  I. Y.  T .A. (πρώτη προυπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την σχολή μας) , εγγραφή και αναγνώριση απο τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος χωρίς άλλες προυποθέσεις, εγγραφη και απονομη ειδικού διπλώματος απο τον Y.A.I χωρίς άλλες προυποθέσεις η εξετάσεις, εγγραφή ως RYT 200h στον Υ.Α. (U.S.A.) χωρίς άλλες εξετάσεις η προυποθέσεις

 Η Διδακτέα ύλη οργανώθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΟΓΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, της Ι.Υ.Τ.Α, του Yoga Alliance και των σχολών προπονητών αθλημάτων της Γ. Γ. Αθλητισμού.

Τα αντικείμενα διδασκαλίας τα διδάσκουν εξειδικευμένοι επιστήμονες που είναι συγχρόνως όλοι τους και δάσκαλοι της Χάθα Γιόγκα.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας θα συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να ετοιμάσει δασκάλους Χάθα Γιόγκα, οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις της σωστής διδασκαλίας, ώστε η Χάθα Γιόγκα να διαδίδετε με τον σωστό τρόπο και να προστατεύεται από τη δυσφήμηση και την παραπληροφόρηση που την πλήττει, είτε από αυτούς που την διδάσκουν χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, είτε από αυτούς που την έχουν γνωρίσει μόνο από βιβλία και βιντεοκασέτες.

 

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να βγάζει δασκάλους Χάθα Γιόγκα κατάλληλα εκπαιδευμένους και πληροφορημένους που θα εξυπηρετούν τον σκοπό και τους στόχους του προγράμματος

Να καθιερώσει την Χάθα Γιόγκα ως Επιστήμη, στα μάτια των εκπαιδευτών και των ασκούμενων, μιας και χιλιάδες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πια τα σημαντικότατα οφέλη της σε υλικό, ενεργειακό και νοητικό επίπεδο.

Να γίνει το πρόγραμμα ο πρόδρομος για να αναγνωρισθεί η Χάθα Γιόγκα από το κράτος ως μέσον Αγωγή Υγείας και να εισαχθεί και ως μάθημα στα Τ.Ε.Φ.Α.Α

Να γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους Έλληνες εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους και την διεθνή κοινότητα σε θέματα που αφορούν τις έρευνες, τις εξελίξεις και τις εφαρμογές της επιστήμης της Χάθα Γιόγκα.

Την ευαισθητοποίηση του κόσμου της άθλησης στην Χάθα Γιόγκα

Να δώσει κύρος στο λειτούργημα του δασκάλου της Χάθα Γιόγκα

Να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Υγείας και του Αθλητισμού τα τεράστια οφέλη της σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Να μεταδοθούν οι γνώσεις και οι πρακτικές της Χάθα Γιόγκα με τα ανάλογα οφέλη σε νοσοκομεία, φυλακές, κέντρα αποτοξίνωσης, σχολεία, ιδρύματα κ. α.

 

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Με την μέθοδο Project

 

  1η ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019 - 2020

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ / 200 ΩΡΕΣ / Yoga Alliance RYT 200

 α)  11 +1  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 - 2020

Κάθε Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει 15 ώρες μαθημάτων.

Το Σάββατο 14.00 – 22.00 και την Κυριακή 08.00 – 15.00.

Σύνολο λοιπόν 11 Σαββατοκύριακα Χ 15 ώρες =  165 ώρες

 β) ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το Σαββατοκύριακο αυτό περιλαμβάνει διαμονή με διανυκτέρευση στην Μυρινούντα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σιωπή και νηστεία 24 ωρών, συνεχόμενους κύκλους Asana, Pranayama & Διαλογισμού, Κρίγια θεωρία και πρακτική, Φιλοσοφία με τον Ρόμπερτ Νατζεμυ.

Συνολικά εμπεριέχει 20 διδακτικές ώρες.

γ) Ένα μάθημα πρακτικής εξάσκησης στην διδακτική τον μήνα μιάμιση ώρας χ 10 μήνες 15 ώρες   

 δ) ΔΥΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ (Προαιρετικά – Αν αυτή η παρακολούθηση μπορεί να γίνει στις σχολές του Yoga and Budo είναι εντελώς δωρεάν.. Προσφορά δική μας στην προσπάθεια σας να γίνετε καλύτεροι σε αυτό που έχετε επιλέξει.. Να γίνετε δάσκαλοι της Χάθα Γιόγκα..)

 

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Οκτώβριος 2019

1.       19 - 20 Οκτωβρίου

2.      26 - 27 Οκτωβρίου

Νοέμβριος 2019

3.    16 - 17 Νοεμβρίου

4.   23 - 24 Νοεμβρίου

Δεκέμβριος 2019

5.  7 - 8 Δεκεμβρίου

6. 14 - 15 Δεκεμβρίου

Ιανουάριος 2020

 7. 11 - 12 Ιανουαρίου

8. 18 - 19 Ιανουαρίου

Φεβρουάριος 2020

9.    22 - 23 Φεβρουαρίου

Μάρτιος 2020

 10.  28 - 29 Μαρτίου

Απρίλιος 2020

Μάιος 2020

11.   30 - 31  Μαΐου

Ιούνιος 2020

ΜΥΡΙΝΟΥΝΤΑ

 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ανδρέας Προβελέγγιος: Professor of Physical and Health Education, Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I.. Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center , Yoga & Budo Center Hatha Yoga training instructor. Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991, Ε - RYT 500h Yoga Alliance, Founding member & former President of the Hellenic Yoga Association

Διδάσκει  παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα, Ρατζα Γιόγκα και Διαλογισμό απο το 1990 (πάνω απο 25 χρόνια και 10.000 διδακτικές ώρες)..

Ειδικότερα με την Raja & Hatha Yoga ασχολείται απ το 1986 με πρώτο του δάσκαλο τον Robert Najemy..

Είναι ο διευθυντής σπουδών και επιστημονικός υπεύθυνος των προγραμμάτων του Yoga and Budo Center και ο κύριος εκπαιδευτής των δασκάλων της Χάθα Γιόγκα του κέντρου μας ..

Ειδικότερα με την Raja & Hatha Yoga ασχολείται απ το 1986.

Έχει προσφέρει της υπηρεσίες του και τις γνώσεις του για την Γιόγκα σε πάνω από 5000 διδακτικές ώρες:  μεταξύ άλλων στο κέντρο Αρμονική Ζωή, στα γυμναστήρια Sagittarius στην Νέα Ιωνία , στο Energy στην Κηφισιά, στης Σακοράφας στο Μαρούσι, στο Αρμονία στα Μελίσσια, στο Άδωνης στην Κυψέλη, στο ξενοδοχείο Porto Hydra στην Πελοπόννησο, στον Γ. Μ. Σύλλογο Χείρων ο Κένταυρος στην Αθήνα και στην North Academy στην  Θεσσαλονίκη, στον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αθηνών ο Διδάσκαλος Χείρων στην Κυψέλη, στην σχολή Ρωμανοφ στην Καλλιτεχνούπολη, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Yoga Word και της North Academy.

Την περίοδο 2007 – 2009 υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα και αντιπρόεδρος της υπο ίδρυση Ελληνικης Ομοσπονδίας Γιόγκα 

Έχει αναγνωρισθεί κατόπιν ειδικών εξετάσεων ως Full Teaching Member της International Yoga Teachers Association από το 1990.

Έχει δώσει κατά καιρούς σειρά διαλέξεων για την Γιόγκα σε όλους τους χώρους που πρόσφερε τις υπηρεσίες του με θέματα όπως  «Τι είναι και τι δεν είναι  η Γιόγκα», «Σωστή Αναπνοή»,  «Γιόγκα ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης», «Διαλογισμός» κ.α.

Έχει αρθρογραφήσει για την Γιόγκα σε περιοδικά όπως τα Αρμονία, Ζένοφι, το Μονοπάτι των Πολεμικών Τεχνών, Kumite, Budo, Body Time,  και πρόσφατα στο Yoga Word.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κρέας η Υγεία» και πολλών εργασιών που σχετίζονται με την Γιόγκα όπως «Η Υποταγή στην διαφήμιση – Ψυχική Αυτοάμυνα», «Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και καταστάσεις επείγουσας βοήθειας», «Ο εκπαιδευτής της Γιόγκα και οι ορθοπεδικές παθήσεις», «Το άγχος πριν τον αγώνα και πώς να το ελέγξετε», «Πλήρης αναπνοή», «Τσάκρα – Τα κέντρα ενέργειας», «Ο Διαλογισμός στον δρόμο της Ράντζα Γιόγκα», «Γλωσσάριο Σανσκριτικής Ορολογίας», «Κινησιολογία», «Γυμνάστε σωστά κοιλιακούς και ραχιαίους» κ.α. Αυτή την εποχή προσπαθεί να ολοκληρώσει δύο μεγάλες εργασίες – βιβλία «Το πλήρες βιβλίο των ASANA» και «Pranayama» των οποίων την συγγραφή έχει ξεκινήσει από το 2007.

Έχει εισηγηθεί κατά καιρούς θέματα που σχετίζονται με την Γιόγκα σε διάφορους χώρους όπως το σεμινάριο στην ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με θέμα «Αναπνευστική γυμναστική», την εισήγηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1999 με θέμα «Πλήρης αναπνοή και Αγωγή Υγείας», την διάλεξη για την Γιόγκα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το 2003, τις εισηγήσεις με θέμα «Τι είναι και τι δεν είναι η Γιόγκα» σε συνέδρια Fitness που οργάνωσαν τα περιοδικά Body Time & Kumite καθώς και η North Academy στην Θεσσαλονίκη, την εισήγηση για την Ιστορία της Γιόγκα και την θέση της στον Ινδουιστικό πολιτισμό στο πρώτο συνέδριο Γιόγκα στα πλαίσια του τριημέρου εναλλακτικής που οργάνωσε το περιοδικό Yoga Word το 2006.

Η μαθητεία του στην Γιόγκα άρχισε το 1986 κοντά στον Robert Najemy. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα που παρακολούθησε διήρκεσε εντατικά για τέσσερα χρόνια και περιλάμβανε όλη την θεωρία, την Φιλοσοφία και την πρακτική της Raja Yoga. Η ύλη διδάχτηκε μέσα σε ετήσια σεμινάρια εβδομαδιαίας παρακολούθησης, εντατικά πολύωρα Σαββατοκύριακα και καλοκαιρινές συναντήσεις – απομονώσεις   διάρκειας από μία εβδομάδα έως και ένα μήνα.

Παρακολούθησε ανελλιπώς και κατ’ επανάληψη όλα τα παράπλευρα ετήσια και καλοκαιρινά σεμινάρια καθώς και τις ανοιχτές διαλέξεις του Robert Nagemy καθώς επίσης και τα εβδομαδιαία μαθήματα Χάθα Γιόγκα με την Σοφία Μαυρομάτη από την οποία διδάχτηκε επίσης και τις Θιβετιανές ασκήσεις μακροζωίας. Ήταν από τους λίγους που πληρώντας τις προϋποθέσεις που ζητούσε ο Robert Najemy παρακολούθησε τα προχωρημένα μαθήματα όπου διδάχτηκε προχωρημένη pranayama, τα προχωρημένα στάδια της Ναντι Σοντάνα, τα Μπάντας και τεχνικές αναδρομής σε προηγούμενες ζωές. Διετέλεσε τότε και για κάποιο χρονικό διάστημα συντονιστής και σύμβουλος υγείας στο κέντρο Αρμονική Ζωή. Έχει διδαχτεί επίσης κοντά στον Robert Najemy Shiatsu και τεχνική E. F. T.

Είναι κάτοχος του Master στο Ρείκι.

Είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. με «Άριστα» και εργάζεται ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην δευτεροβάθμια διεύθυνση.

Παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως το 1995 το "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - θεωρία και πράξη", το 1999 τα "Διδακτική και φιλοσοφία της Φυσικής Αγωγής και ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ", "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατάρτιση και πληροφόρηση του κοινού με χρήση οπτικοακουστικών μέσων", σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό και το 2000 "Θεωρητική και βιωματική προσέγγιση της Αγωγής Υγείας - Σχεδιασμός και ανάπτυξη προγραμμάτων Αγωγής Υγείας - Διατροφή και Υγεία - Δυναμική Ομάδας - Δεξιότητες του ανθρώπου του 2000".

Έχει εκπονήσει στο σχολείο που υπηρετεί πολλά προγράμματα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως "ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ", " Η υποταγή στην διαφήμιση - Ψυχική Αυτοάμυνα", "Πρώτες Βοήθειες", "Τάξεις χωρίς κάπνισμα". Τον Απρίλιο του 2000 θα βραβευτεί με έπαινο από την Γ΄ Διεύθυνση Αθηνών για το πρόγραμμα του Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπόνησε στο σχολείο με τίτλο "50 πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να σώσουν τη Γη". Έχει επίσης βραβευτεί για το πρόγραμμα «Τάξεις χωρίς κάπνισμα» από την αντικαρκινική εταιρεία.

Έχει τελειώσει την σχολή Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» του Robert Najemy, της «ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» του Ψυχολόγου Θεοφάνη Μπούκα και της «ΑΥΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ» του Νευρολόγου – Ψυχίατρου Ξενάκη.

Υπήρξε αθλητής στον κλασσικό αθλητισμό όπου κατέκτησε 8 βαλκανικά μετάλλια (ένα χρυσό) και πολλές διεθνείς διακρίσεις με καλύτερες, την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρώπης Bruno Zauli το έτος 1983 και την όγδοη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Εφήβων το 1979. Πέτυχε πέντε πανελλήνια και ένα βαλκανικό ρεκόρ.

Το 2009 θα εισαχθεί το βιογραφικό του στο Ελληνικό βιβλίο  WHO IS WHO για την προσφορά του στην Ελλάδα στο χώρο της Γιόγκα. 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ 

Αναστασία Ραντιλάκη  : Yoga Alliance E –RYT  500 ωρών U.S.A.. Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην Γιόγκα και αθλητισμός και Γιόγκα και τρίτη ηλικία.

Αλεξάνδρα Λιγνού: Διευθύντρια σπουδών και ιδιοκτήτρια του κέντρου επιμόρφωσης.. Yoga Alliance E - RYT 500 ωρών  U.S.A. Απόφοιτος Ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο (Bachelor of Arts) και δασκάλα της Χάθα Γιόγκα (με διεθνή πιστοποίηση από την I.Y.T.A. και εξειδίκευση στην Hatha & Prenatal Yoga) .Απόφοιτος σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα 500 ωρών, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά, στην Γιόγκα για εγκύους και στις Θιβετάνικες ασκήσεις μακροζωίας. Είναι κάτοχος του PROFICIENCY  στην Αγγλική Γλώσσα.

Σοφία Νερομηλιώτη: Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις»  από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες ..

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Η ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ

 1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ / «ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ» / ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΑΚΙ / ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ  / ΠΡΟΛΟΓΟΣ / ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ» ΜΑΣ / ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  / ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ  / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΟΜΑΔΩΝ (ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ)  / ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑ»

 2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ)

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΕΣ ΑΤΟΜΟ, ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ  / ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ / ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ / ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ / Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ / ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, ΒΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ / ΠΛΗΡΕΣ ΤΣΕΚ ΑΠ / ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΥΠΟΤΑΣΗ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ,  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ  -  ΑΠΕΚΚΡΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / «ΛΕΞΕΙΣ» ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

 3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

(ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ.  / ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΟΙ ΕΞΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ / Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ / ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΣΧΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ.

ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΙΔΡΥΤΗ / ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ/ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. / ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ/ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ / ΟΙ «ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ / ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΑΙΡΕΣΕΙΣ.

ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.. / ΖΕΝ-ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ / ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ /  Ο ΤΑΟΪΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ / Η ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ

 4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΤΑ ΕΞΙ ΚΛΑΣΣΙΚΑ Ή  ΒΕΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ. (ΤΑ DARSANAS). / Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΚΑΡΜΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΜΠΑΚΤΙ ΓΙΟΓΚΑ/ ΤΖΝΙΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΥΑΜΑ (AHIMSA, SATYA, ASTYLAR, BRAHMACARYΑ, APARIGRAHA) / ΝΙ ΥΑΜΑ (SWARM, PRANIDHANA, SWADHYAYA, TAPAHA, SANTOSHA, SHAUCA) / ASANA ΓΕΝΙΚΑ / PRANAYAMA ΓΕΝΙΚΑ / PRATIYAHARA / ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (DΗARΑΝΑ, DYANA, SΗAMADI, ΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ).

 5η   ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΔΙΑΤΡΟΦΗ)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ  ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ / ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΆΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΙΤΕΣ, ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ) / Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ / ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ / Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Έχουμε δημιουργήσει τον δεκάλογο της σωστής διατροφής ο οποίος περιλαμβάνει πολλά μυστικά υγείας και μακροζωίας τον οποίον προτείνουμε – διδάσκουμε στους σπουδαστές. Επιγραμματικά τα σπουδαιότερα: Σωστή λήψη θερμίδων, τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής και μια σύγκριση με την Μεσογειακή διατροφή, τι μας προτείνει η Γιόγκα (τροφές Rajas, Tamas και Sattwas), πώς να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά από την τροφή και τι τροφές πρέπει να αποφεύγουμε, περί νηστείας και πώς να την συνδυάζουμε με τα sat karmas (dhauti, basti, neti, nauli, trataka, kapalabhati) και τέλος πώς να ετοιμάζουμε σωστά την τροφή και πώς να την τρώμε σωστά..)

 6η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ASANA ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΜΥΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ / ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ / ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ / ΟΙ 84 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 120 ΠΕΡΙΠΟΥ ASANAS ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ (Η διδασκαλία των asana γίνεται με παρουσίαση από power point της ίδιας της άσκησης αλλά και του ανατομικού της χάρτη , με προσωπική επίδειξη από τους δασκάλους, με περιγραφή πάνω σε ζωντανό μοντέλο, με την διδασκαλία της από κάθε σπουδαστή σε ομάδα 3- 4 συμμαθητών του και περιλαμβάνει επιγραμματικά: Τις κατηγορίες των στάσεων. Την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων. Κανόνες ασφαλείας. Αρχές ποιοτικής εκτέλεσης. Πως εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης. Αρχές ευθυγράμμισης. Και για κάθε άσκηση ξεχωριστά το σανσκριτικό της όνομα, την πλήρη περιγραφή της (καθώς και πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια), ποιοι μύες διατείνονται, ποιοι μύες βρίσκονται σε σύσπαση, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδραση της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό , ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό  σύστημα, ποιες αναπνοές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ποιες τεχνικές Pranayama μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), σε ποιο σημείο του μαθήματος (αρχή, μέση , τέλος), που θα συγκεντρώσουμε την σκέψη μας κ.α.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ - ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Σε αυτήν την θεματική ενότητα εμείς αναφερόμαστε γενικότερα στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων. Επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα μας είναι: Η μεθοδική της διδακτικής στην Χάθα Γιόγκα (Το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μάθημα, η οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, η αξιολόγηση του μαθήματος), βασικές αρχές διδασκαλίας (αρχή της ενεργητικής μάθησης, της διεπιστημονικότητας της διδασκαλίας, της καταλληλότητας, της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, της προσέγγιση στην ζωή, την αρχή της κατανόησης, της παραστατικότητας, την διαφοροποίηση και εξατομίκευση, την αρχή της ατομικής δράσης, της συνεχούς επανάληψης), την ανατροφοδότηση (εσωτερική και εξωτερική), μεθόδους (ολική, μερική η τμηματική, ολική – τμηματική – ολική), στυλ διδασκαλίας ( τα θετικά του  δημοκρατικού (μαθητοκεντρικού) στιλ διδασκαλίας σε σχέση με το αυταρχικό (δασκαλοκεντρικό) στιλ διδασκαλίας), αρχές καθορισμού του στόχου γα την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα.

 7η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(PRANAYAMA)

ΠΡΌΛΟΓΟΣ / Ο ΌΡΟΣ PRANAYAMA / PRANA & PRANAYAMA. / PRANAYAMA & HATHA YOGA / ΤΟ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ ΕΞΕΛΙΞΗΣ / Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ PRANAYAMA ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ RAJA YOGA. / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ /  ΟΙ ΣΤΆΣΕΙΣ (ASANA) ΤΗΣ PRANAYAMA  / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ PRANAYAMA / Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ PRANAYAMA / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΝΕΥΡΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ / ΣΤΡΕΣ – ΆΓΧΟΣ – ΔΙΈΓΕΡΣΗ/ ΠΡΑΝΑΜΆΓΙΑ ΚΌΣΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ

Η διδασκαλία μας εμπεριέχει μεταξύ των άλλων: Η φυσιολογία της μύτης σύμφωνα με την Γιόγκα, τι είναι η Prana, επιστημονικές έρευνες για την Prana και το Pranayama cosa,  οι πέντε μορφές της pranas στο σώμα – vayu  (prana, apana, samana, vyana, udana), naddis ( ida, pingala και sushumna) , chakra και ενεργειακοί μεσημβρινοί, mudras (ΟΥΝΜΆΝΙ, ΑΚΆΣΙ, ΧΆΣΤΑ, ΜΠΡΆΧΜΑ, ΝΑΣΙΓΚΆΡΑ, ΜΠΑΪΡΆΒΑ, ΤΣΙΝΜΑΓΙΆ, ΝΑΜΑΣΤΈ, ΓΚΥΑΝ, ΤΣΙΝ, ΒΊΣΝΟΥ, ΑΓΚΟΤΣΆΡΑ, ΣΑΜΠΆΒΙ, ΚΈΤΣΑΡΙ, ΑΣΒΊΝΙ, ΒΑΖΡΌΛΙ, ΣΑΝΜΟΎΚΙ, ΜΠΟΎΤΣΑΡΙ, ΠΡΆΝΑ ΜΟΎΝΤΡΑ, ΜΆΧΑ ΜΟΎΝΤΡΑ κ.α. ), kundalini και bandha (mula, uddiyanna, jalandhara, maha). Ξεκινάμε με τις βασικές αναπνευστικές τεχνικές (διαφραγματική, κατώτερη θωρακική και ανώτερη θωρακική) και τις δυο κύριες που είναι η Ujjayi και η Kapalbhati… Στην συνέχεια  έχουμε την τεχνική για καλύτερη οξυγόνωση (πλήρης αναπνοή) και τις τεχνικές για τον έλεγχο του νευρικούς συστήματος και του άγχους (εδω διδασκόμαστε τις πράξεις της αναπνοής εισπνοή  - puraka , εσωτερικό κράτημα – antar kumbaka , εκπνοή - rechaka και εξωτερικό κράτημα – sunyak kumbaka). Αμέσως μετά διδασκόμαστε την Nadi Shodhana Pranayama σε 16 παραδοσιακά στάδια. Άλλες τεχνικές: shitali, brahmari, suria bheda, bastrika, plavini κ.α. 

 8η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ)

Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την Samkhya philosophy και τα Yoga Sūtras of Patañjali  μελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (DVAITA, VISISTA ADVAITA, ADVAITA), τα πέντε σώματα του ανθρώπου (.Annamaya kosha,  Pranamaya kosha,  Manomaya kosha,  Vijnanamaya kosha, Anandamaya kosha), τα kleshas, τις Samskaras, τους νόμους του Karma, του Darma και της αγάπης , την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα Gunas (sattva, rajas and tamas ), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι πνευματική προσπάθεια κ.α.

 9η  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ & ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ)

Περιλαμβάνει μια θεωρητική γνωριμία με το τι είναι: Συνειδητός και υποσυνείδητος νους, η ιεράρχηση των αναγκών σύμφωνα με την Ουμανιστική Ψυχολογία, η δύναμη της Θετικής σκέψης, οι νοητικές εικόνες η σκεπτομορφές, η βαθιά χαλάρωση, οι  αναστολές και πως δημιουργούνται, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, τεχνικές όπως ο πνευματικός μεταβολισμός και η θετική προβολή, η αποτελεσματική επικοινωνία δια μέσου του λόγου και του υποσυνειδήτου, η δύναμη της θέλησης και της αυτεπίγνωσης κ.α.  Μαθαίνουν πως να μπαίνουν και να οδηγούν στην βαθιά χαλάρωση με πέντε διαφορετικούς τρόπους.. Να κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις.. Να κάνουν αυτοανάλυση και να βοηθούν και τους άλλους να το κάνουν.. Να χρησιμοποιούν την βαθιά χαλάρωση για αυτοθεραπεία σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο..   

 10η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ / Ο ΛΟΓΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΕΓΩ ΜΗΝΥΜΑ / ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ / ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΘΕΛΗΣΗΣ / ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ / ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ

 11η  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ  ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΟΓΚΑ ( ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ  /  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ (ΚΡΙΓΙΑ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ) /  PRANAYAMA / ΣΙΩΠΗ / TAI CHI – CHI  KONG & Διαλογισμός / ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗΣ /  Ελεύθερη προσέλευση στην κύρια αίθουσα για προσωπική άσκηση /  Ελεύθερος χρόνος για τους ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ / ΜΑΘΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ROBERT NAGEMY  / ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ /  ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 

 ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΗΜ 1: Η συμμετοχή στο τμήμα ανάλογα τις εγγραφές θα κυμαίνεται από 6 έως 20 άτομα

ΣΗΜ 2: Οι απόφοιτοι μας καταξιώνονται στον χώρο, βρίσκουν εύκολα εργασία ενώ έχουν μέχρι στιγμής 100% επιτυχία στις εξετάσεις τους για την διεθνή αναγνώριση  από την I.Y.T.A.

ΣΗΜ 3: Το Yoga & Budo διαθέτει ειδική άδεια για την διεξαγωγή σεμιναρίων στον χώρο του από τον ΕΟΠΠΕΠ. Είναι ο πρώτος επαγγελματικός χώρος για την  Γιόγκα στην Ελλάδα που εχει αναγνωρισθεί και λειτουργεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Χρησιμοποιεί νομότυπα τους λογότυπους Hatha & Raja Yoga οι οποίοι είναι κατοχυρωμένοι ως εμπορικά σήματα στο Υπουργείο Εμπορίου από το 2004 με ημερομηνία λήξης προστασίας έως το 2020 και για τις κλάσεις 16, 25, 41, 44, 45

ΣΗΜ 4: Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης

ΣΗΜ 5: Στον χώρο μας θα βρείτε με την νέα χρονιά:  Raja, Hatha, Astanga Vinyasa και Prenatal Yoga, σεμινάρια Φιλοσοφίας και Ψυχοκίνησης, ειδικά μαθήματα Διδακτικής στην Γιόγκα, Pranayama και Διαλογισμό.

ΣΗΜ 6: Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επί πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, στον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I (διεθνές δίπλωμα αναγνωρισμένης οργάνωσης απο την κυβέρνηση της Ινδίας) και βέβαια στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance ως RYT 200h.

 

0Β.jpg
5.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
2α.jpg

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΗΑΤΗΑ & RAJA YOGA 2019 - 2020

Yoga and Budo Center

Κεντρο Δια Βίου Μάθησης 1

Επαγγελματικός χώρος αναγωνρισμενος απο τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (Υπουργείο Παιδείας)

Προγραμμα σπουδών

Ανώτατη Εκπαίδευση Δασκάλων Raja Yoga του Patanjali 

RYT 300 (master 500) Y.A. & Y.A.I.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Μπορείτε να ξεκινήσετε τον κύκλο της  εκπαίδευση σας η Σεπτέμβριο η Ιανουάριο η Απρίλιο με διαφορετική φυσικά θεματική ενότητα ..  Και να την ολοκληρώστε αντίστοιχα σε ένα χρόνο από την στιγμή της έναρξης σας.. Οι εγγραφές δηλαδή γίνονται ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ..  

 

     Το πρόγραμμα απευθύνεται χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις σε όσους έχουν ολοκληρώσει εκπαίδευση 200 ωρών σε σχόλες  αναγνωρισμένες  από  τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς Y.A. (U.S.A.),  Y.A.I. (INDIAN) & I.Y.T.A. 

Στους υπόλοιπους μπορεί να   γίνει αναβάθμιση του διπλώματος τους των 200h με εξετάσεις πριν την έναρξη του προγράμματος των 300h

      Raja yoga  = Ο Ανώτατος Γιόγκα

       Πιστεύουμε ότι η προχωρημένη εκπαίδευση στην Γιόγκα και ειδικότερα στην Γιόγκα του Πατάντζαλι δεν μπορεί να είναι απλώς προχωρημένες ικανότητες στην εκτέλεση η στην διδασκαλία των asanas (στασεις - σωματικές ασκήσεις). Το πιο σημαντικό, για έναν  εξελιγμένο ασκούμενο ή δάσκαλο της Γιόγκα και μάλιστα της Γιόγκα του Πατάντζαλι είναι να έχει μια βαθύτερη γνώση και κατανόηση όλων των επιπέδων της Γιόγκα και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα των 8 βημάτων (Γιάμα και Νι Γιάμα, Ασανα, Πραναγιάμα (και τα πέντε κλειδιά με τα οποία ξεκλειδώνουμε το ενεργειακό μας σώμα), Πρατιγιαχάρα (έλεγχος των αισθήσεων), Ντάρανα (προσπάθεια για συγκέντρωση), Ντιγιάνα (διαλογισμός), Σαμάντι (η κορυφαία εμπειρία της ενότητας).

      Επίσης να έχει μια βαθιά και επιστημονική - μη δογματικά προσέγγιση στην Γιόγκα απαλλαγμένη από τα στοιχεία της Ινδικής κουλτούρας και των τοπικών θρησκειών.

       Raja yoga  = Ο Ανώτατος Γιόγκα όπως είναι το όνομα που τις έδωσαν οι μεγάλοι δάσκαλοι των Ινδιών λοιπόν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης  δίνει την απαραίτητη έμφαση τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο εμπειρικό & παραδοσιακό κομμάτι της Γιόγκα.    

Η ομάδα των διδασκόντων αποτελείται απο τους :

 • Ανδρέας Προβελέγγιος: Professor of Physical and Health Education / Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991 / Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I. / Founding member & former President of the Hellenic Yoga Association / Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center / Yoga & Budo Center Hatha & RajaYoga training instructor / Ε- R.Y.T. 500h of Yoga Alliance / Reiki Master Teacher / Περισσότερα στο βιογραφικό του εδώ στο site

 • Αναστασία Ραντιλάκη... Hatha Yoga full Instructor Certificate, Yoga Alliance Ε - RYT 500h, Καθηγητρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Υγεία και ευρωστεία

 • Αλεξάνδρα Λιγνου .. Ψυχολόγος .. Hatha Yoga full Instructor Certificate, Yoga Alliance Ε - RYT 500 Y.A. (U.S.A.)

 • Καρτσακλή Σταυρούλα: Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής και δραστηριοτήτων δημιουργίας και εκφρασης με ιδιαίτερες σπουδές στο θεατρικό παιχνίδι, στις θεατρικές τεχνικές, στον αυτοσχεδιασμό και στην διερευνητική δραματοποίηση.Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά ..Hatha Yoga full Instructor Certificate, Yoga Alliance RYT 200

 • Δήμας Αντώνης: Απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το ΤΕΦΑΑ Σερρών.. Απόφοιτος Φυσικοθεραπείας από το University of Hertfordshire.. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με κατεύθυνση Manual Therapy.. Έχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Διατροφή. Έχει ειδίκευση στην κατασκευή ορθωτικών πελμάτων, αξιολόγησης στάσης, της βάδισης και όλου του κάτω άκρου, πιστοποιημένος από το International College of Biomechanics.. Πιστοποιημένος δάσκαλος Clinical Pilates από το Υπουργείο Παιδείας.. Δάσκαλος της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200). Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται ως Personal Trainer και ως δάσκαλος ομαδικών προγραμμάτων σε γνωστά γυμναστήρια της Αθήνας ενώ έχει εργαστεί ως Φυσικοθεραπευτής κατά την διάρκεια της κλινικής πρακτικής άσκησης σε φυσικοθεραπευτήρια και κέντρα αποκατάστασης στην Αθήνα. . Συνεργάζεται με Σχόλες Χορού και Personal Studios γυμναστικής ως ειδικός στην μυοσκελετική αξιολόγηση. Έχει αξιολογήσει αρκετούς χορευτές και ασκούμενους, παρέχοντας τους σημαντικές πληροφορίες θεωρητικές και πρακτικές με στόχο την επίλυση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών.

 • Σοφία Νερομηλιώτη : Φυσικοθεραπεύτρια.. Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200)

 • Άννα Γουβιανάκη: Διατροφολόγος, Καθηγητρια Φυσικής Αγωγής.. Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 500)

 • Σωσω Στασινοπούλου: Γιατρός παθολογοανατόμος και Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200)

Διδακτέα ύλη και διάρκεια:

Τρείς (3) διαφορετικές θεματικές ενότητες τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε:

Α) Συνεχόμενα όλες μέσα σε μία εκπαιδευτική χρονιά ξεκινώντας τον Σεπτέμβρη με τα μετεκπαιδευτικά η τον Ιανουάριο με Φιλοσοφία – Ψυχολογία  η τον Μάιο με  Asana  ..

Β) Να παρακολουθήσετε αυτές τις τρεις θεματικές ενότητες με διαφορετική σειρά και σε διάρκεια μεγαλύτερη από μια εκπαιδευτική περίοδο (αν δεν το καταλαβαίνετε αυτό καλά τηλεφωνήστε στο 6944567580 Ανδρέα Προβελέγγιο για διευκρινήσεις)

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Μπορείτε να ξεκινήσετε τον κύκλο της  εκπαίδευση σας η Οκτώβριο η Ιανουάριο η Απρίλιο με διαφορετική φυσικά θεματική ενότητα ..  Και να την ολοκληρώστε αντίστοιχα σε ένα χρόνο από την στιγμή της έναρξης σας.. Οι εγγραφές δηλαδή γίνονται ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ..  

1η Ενότητα – 80 + 20 ωρες ώρες (5 Σαββατοκύριακα απο 16 ώρες + πρακτική)

Φιλοσοφία, Ψυχολογία στη yoga, Διαλογισμός, πρακτική στην Raja Yoga με προχωρημένες τεχνικές Pranayama, διαλογισμού και βαθιάς χαλάρωσης. Διδάσκει ο Ανδρέας Προβελέγγιος, Professor of Physical and Health Education. Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991. Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of Y.A.I. (Indian) . E-RYT 500 Y.A. (U.S.A.) Founding member & Vice President of the Hellenic Yoga Association. Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου Αυτογνωσίας – Αγάπης και Γνώσης του Robert Najemy και της Ψυχοδυναμικής.

 • Πρώτη ανεξάρτητη υπο-ενότητα: Η Ψυχολογία στην Γιόγκα και Γιογκα Νιντρα - Μέσα και πέρα από το Matrix . Προσπάθεια διαχωρισμού συνειδητού και υποσυνειδήτου νου (ένα μοντέλο κατανόησης) / Γνωριμία με την ετεροϋποβολη / Η ιεράρχηση των αναγκών συμφωνά με την Ουμανιστική Ψυχολογία / Θετική σκέψη / Χαλάρωση: το όχημα που μας μεταφέρει στο υποσυνείδητο (μέθοδοι και προχωρημένες εφαρμογές) / Νοητικές εικόνες ή σκεπτομορφές. / Το διάγραμμα της πορείας για την πραγματοποίηση των σκοπών μας / Ο νομός της έλξης στο υποσυνείδητο και πως να τον ελέγξουμε / Αναστολές – οι αρνητικές δυνάμεις του υποσυνειδήτου και πως δημιουργούνται / Ψεύτικες ψυχοσωματικές καταστάσεις (άγχος – στρες – τρακ) / Αρνητικά συναισθήματα (πως δημιουργούνται και κυρίως πως τα αντιμετωπίζουμε) / Αυτοανάλυση και αλλαγή πεποιθήσεων / Ξύπνημα των ανώτερων κέντρων συνειδητότητας (εξαγνισμός κινήτρων) / Πεποιθήσεις – το βαθύτερο εμπόδιο / Θετική υποβολή / Πνευματικός μεταβολισμός / Αποτελεσματική επικοινωνία με τα περιβάλλοντα / Η δύναμη της θέλησης / Αυτεπίγνωση / Αναπτύσσοντας την διαίσθηση και την ενόραση.

 • Δεύτερη ανεξάρτητη υπο-ενότητα: Sutras του Πατάντζαλι . Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την φιλοσοφία της Samkhya , την Κβαντική Φυσική και τα Yoga Sutras του Patanjali μελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (Dvaita, Visista Advaita & Advaita), τα πέντε σώματα του ανθρώπου Koshas, τα Kleshas, τις Samskaras, τον κύκλο των Vrittis, τους νόμους του Karma, του Dharma και της αγάπης, την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα 3 Gunas (sattva, rajas & tamas), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι η πνευματική προσπάθεια, τα Γιάμα και τα Νι Γιάμα κ.α. Αναλύουμε και μελετάμε όρους όπως Chitta, Pranama & Viparyaya, Avidya & Asmita , Vairagya, Purusa , Brahman, Prakriti, Iswara, τεχνικές έλεγχου των αισθήσεων (tratak, nada yoga , ketsari mudra, agkortsara mudra, butsari mudra, pasini mudra , Σαμαντι και τα στάδια του κ.α. και όρους όπως χορόχρονος, κενό , κβαντικό σύμπαν, αισθητό τίποτα, τέσσερις διαστάσεις, γέννηση - ζωή και θάνατος σύμφωνα με την Κβαντική φυσική, τον μυστικό κύκλο της ζωής, Οικουμενική Φιλοσοφία κ.α.

51.JPG

 2η  ενότητα - 80 ώρες (5 Σαββατοκύριακα απο 15 ώρες ASANA + 20 ωρες Μυρινουντα)

Ασάνας, αναπνοή και προχωρημένες διδακτικές ικανότητες. Μέσα και πέρα από το μυοσκελετικό και το φυσικό επίπεδο. Όλα δοσμένα από έμπειρους δασκάλους της Γιόγκα – Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που θα συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση (τις οδηγίες του ιδρυτή της Ραντζα Γιόγκα του Πατάντζαλι) με την επιστήμη (σύγχρονες έρευνες στον χωρο της κινησιολογίας, της εργοφυσιολογία και της βιοιατρικής) .

Πλήρης ανάλυση όλων των προχωρημένων ASANA καθώς και των παραλλαγών τους.  Ανατομία μυοσκελετικού και ερειστικού συστήματος την ώρα της ASANA.

Η διδασκαλία των asana γίνεται με παρουσίαση από power point της ίδιας της άσκησης αλλά και του ανατομικού της χάρτη , με προσωπική επίδειξη από τους δασκάλους, με περιγραφή πάνω σε ζωντανό μοντέλο, με την διδασκαλία της από κάθε σπουδαστή σε ομάδα 3- 4 συμμαθητών του και περιλαμβάνει επιγραμματικά: Τις κατηγορίες των στάσεων. Την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων. Κανόνες ασφαλείας. Αρχές ποιοτικής εκτέλεσης. Πως εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης. Αρχές ευθυγράμμισης (Assisting and Adjusting). Για κάθε άσκηση ξεχωριστά το σανσκριτικό της όνομα, την πλήρη περιγραφή της (καθώς και πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια), ποιοι μύες διατείνονται, ποιοι μύες βρίσκονται σε σύσπαση, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδραση της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό , ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό. Ποια είναι τα πέντε κλειδιά με τα οποία ξεκλειδώνουμε το Pranamaya kosha (ενεργειακά περάσματα, μούντρες, μάντρας, τσάκρας και η ενεργειακή ψυχολογία – ανατομία τους, προχωρημένες αναπνευστικές τεχνικές  - pranayama). Πως μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), σε ποιο σημείο του μαθήματος (αρχή, μέση , τέλος), που θα συγκεντρώσουμε την σκέψη μας κ.α.

Ανατομία των koshas (των οχημάτων του Atman και η αλληλεπίδραση τους την ώρα των ασκήσεων)

Οι πέντε αποθήκες της Pranas στο σώμα μας (Vayus) και πως μπορούμε να μεταφέρουμε την Mahaprana σε αυτές μέσω των σωματικών ασκήσεων, αναπνοών και των Μούντρας.

Τα προχωρημένα στάδια της εναλλασσόμενης αναπνοής και ο συνδυασμός τους με τις «μυστικές»  τεχνικές των Bandhas για το ξύπνημα της Κουνταλίνη

Διδακτική των ασκήσεων και πλήρης ανατροφοδότηση στον τρόπο. Αναφερόμαστε εδώ γενικότερα στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων. Επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα μας είναι: Η μεθοδική της διδακτικής στην Χάθα Γιόγκα (Το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μάθημα, η οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, η αξιολόγηση του μαθήματος), βασικές αρχές διδασκαλίας (αρχή της ενεργητικής μάθησης, της διεπιστημονικότητας της διδασκαλίας, της καταλληλότητας, της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, της προσέγγιση στην ζωή, την αρχή της κατανόησης, της παραστατικότητας, την διαφοροποίηση και εξατομίκευση, την αρχή της ατομικής δράσης, της συνεχούς επανάληψης), την ανατροφοδότηση (εσωτερική και εξωτερική), μεθόδους (ολική, μερική η τμηματική, ολική – τμηματική – ολική), στυλ διδασκαλίας ( τα θετικά του  δημοκρατικού (μαθητοκεντρικού) στιλ διδασκαλίας σε σχέση με το αυταρχικό (δασκαλοκεντρικό) στιλ διδασκαλίας), αρχές καθορισμού του στόχου γα την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα.

4.jpg

 

3η Ενότητα  90 ώρες (6 Σαββατοκύριακα) - ΤΡΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ (Παιδιά - Ορθοπεδικές παθήσεις - τρίτη ηλικία) η ότι άλλο επιλέξτε

Σεμινάρια από ειδικούς επιστήμονες με εξειδικεύσεις σε αντικείμενα διδασκαλίας που δεν υπάρχει ο χρόνος να διδαχτούν στην πολύ σημαντική λεπτομέρεια τους μέσα στον κυρίως κορμό της εκπαίδευσης όπως π.χ. Η Γιόγκα και οι ορθοπεδικές παθήσεις η αφορούν την διδασκαλία της Γιόγκα σε συγκεκριμένες ομάδες της κοινωνίας που θέλει μια ιδιαίτερη επιστημονική προσέγγιση και ευαισθησία η διδασκαλία της όπως τα παιδιά η τα άτομα της τρίτης ηλικίας

Διδάσκουν οι: Ανδρέας Προβελέγγιος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας), Αναστασία Ραντιλάκη (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Υγεία – Ευρωστία)  , Αλεξάνδρα Λιγνού (Ψυχολόγος) , Σοφία Νερομηλιώτη (Φυσικοθεράπευτρια) , Σταυρούλα Καρτσακλή (δασκάλα, νηπιαγωγός , ειδική παιδαγωγός) ,Άννα Γουβιανάκη (Καθηγητρια Γυσικής Αγωγής και διατροφολόγος) , Άννα Κονοβέση (μαία και καθηγήτρια πρώτων βοηθειών), Σωσω Στασινοπούλου (γιατρός παθολογοανατόμος)  και άλλοι συνεργάτες.

- Γιόγκα και ορθοπεδικές παθήσεις, (30 ώρες)με την Σοφία Νερομηλιώτη. Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις» από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες ..

- Γιόγκα και εγκυμοσύνη, (30 ώρες) με την Άννα Κονοβέση. Μαία, Ψυχοπροφυλάκτρια, εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών M.F.A., εκπαιδεύτρια Γιόγκα εγκυμοσύνης, απόφοιτος της σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα του Yoga and Budo Center και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα.

- Γιόγκα και παιδιά, (30 ώρες) με την Σταυρούλα Καρτσακλή. Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής και δραστηριοτήτων δημιουργίας και εκφρασης με ιδιαίτερες σπουδές στο θεατρικό παιχνίδι, στις θεατρικές τεχνικές, στον αυτοσχεδιασμό και στην διερευνητική δραματοποίηση.Δασκάλα της Χάθα Γιόγκα με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά ..

- Γιόγκα και τρίτη ηλικία, (15 ώρες) με την  Σοφία Νερομηλιώτη. Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις» από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες ..

- Γιόγκα, διατροφή, υγεία και άσκηση (15 ώρες) με την Άννα Γουβιανάκη. Πτυχιούχος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Χειμερινά Αθλήματα. Μεταπτυχιακό τίτλο στη Φυσική Δραστηριότητα για ειδικούς πληθυσμούς του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Πτυχιούχος Διατροφολόγος-Διαιτολόγος του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Πρωταθλήτρια Ελλάδος Σκι δρόμων Αντοχής και Ορειβατικού Σκι. Πιστοποιημένη Yoga Instructor, 200h Yoga Alliance.

- Μυοσκελετική αξιολόγηση (δύο επίπεδα 15 ώρες το καθένα).  Ένα ιδιαίτερο και πρωτοποριακό σεμινάριο που στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων έμπειρων δάσκαλων - εκπαιδευτών. Διδασκει ο Δήμας Αντώνης : Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με κατεύθυνση Manual Therapy.. Απόφοιτος Φυσικοθεραπείας από το University of Hertfordshire... Απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το ΤΕΦΑΑ Σερρών... Παρακολουθεί και την δεύτερη κατεύθυνση (Sport Rehabilitation) του μεταπτυχιακού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Διατροφή. Έχει ειδίκευση στην κατασκευή ορθωτικών πελμάτων, αξιολόγησης στάσης, της βάδισης και όλου του κάτω άκρου, πιστοποιημένος από το International College of Biomechanics.. Πιστοποιημένος δάσκαλος Clinical Pilates από το Υπουργείο Παιδείας.. Δάσκαλος της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200) απόφοιτος από το Yoga and Budo Center

- Εξειδικευμένη Ανατομία με την Σωσω Στασινοπούλου (γιατρός παθολογοανατομος και Δάσκαλος της Χάθα Γιόγκα,Yoga Alliance Teacher (RYT 200) απόφοιτος από το Yoga and Budo Center)

κ.α.

Πιστοποιηση και διεθνής καταξίωση απο Yoga Alliance (U.S.A) & Yoga Alliance International (INDIAN).

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τις παρακάτω πιστοποιήσεις:

Α Raja Yoga Teacher Training 300hrs

Με το παραπάνω οι απόφοιτοί μας που φυσικά  έχουν και την προηγούμενη αναγνώριση 200 ωρών (RYT 200) θα μπορούν να αναβαθμίσουν την εγγραφή τους σαν δάσκαλοι 500 ωρών (RYT 500) στον οργανισμό Yoga Alliance και μπορούν να πάρουν ειδικό δίπλωμα 500 ωρών απο το Yoga Alliance International (οργάνωσης αναγνωρισμένης απο την κυνέρνηση της Ινδίας ) . Θα είναι δηλαδή, αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο για την ικανότητα τους να διδάξουν τα συστήματα της Hatha & Raja yoga σε αρχάριους, μέσους και προχωρημένους μαθητές.

 Β.  Master Hatha Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h

Σημ 1. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί νομότυπα τους λογότυπους Hatha & Raja Yoga οι οποίοι είναι κατοχυρωμένοι ως εμπορικά σήματα από το 2004 με ημερομηνία λήξης προστασίας έως το 2030. Ενω το δίπλωμα δδακτικής επάρκειας που θα πάρετε προέρχεται απο Κεντρο Δια Βίου Μάθησης 1 για την Γιόγκα αναγνωρισμένο από το κράτος ( ο μοναδικός αναγνωρισμένος χώρος απο τοκρατος που δινει κυρος στο δίπλωμα αποφοίτησης σας)…

Σημ 2. Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επί πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος και στον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων δασκάλων Χάθα Γιόγκα, στον παγκόσμιο οργανισμό Y.A.I (διεθνές δίπλωμα από οργάνωση αναγνωρισμένη από την κυβέρνηση της Ινδίας master 500ryt) ,στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance (U.S.A) ως RYT 500h

Σημ 3. Συνήθως τα τμήματα συμπληρώνονται γρήγορα για αυτό αν έχετε αποφασίσει να παρακολουθήστε την νέα περίοδο την σχολή μας επικοινωνήστε άμεσα για εγγραφές - κρατήσεις θέσεων με τον Ανδρέα Προβελέγγιο στο 6944567580.

Σημ 4. Ημαστε ο μοναδικός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ χώρος εκπαίδευσης στην Ελλάδα καθαρά για Γιόγκα και μάλιστα αναγνωρισμένος απο τον ΕΟΠΠΕΠ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.. Μεγαλύτερο κύρος και αναγνωρισιμότητα στις βεβαιώσεις διδακτκής επάρκειας (διπλώματα ) που θα πάρετε..

Σημ 5 : ΠΡΟΣΟΧΗ:  Μπορείτε να ξεκινήσετε τον κύκλο της  εκπαίδευση σας η Οκτώβριο η Ιανουάριο η Απρίλιο με διαφορετική φυσικά θεματική ενότητα ..  Και να την ολοκληρώστε αντίστοιχα σε ένα χρόνο από την στιγμή της έναρξης σας.. Οι εγγραφές δηλαδή γίνονται ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ..  

Ετήσια Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga

Σεπτέμβριος 2019 έως Ιούνιος 2020

Σεπτέμβριος 2019

21 - 22 ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

28 - 29 ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Οκτώβριος 2019

Νοέμβριος 2019

2- 3 ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ

9 - 10 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ

30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ

Δεκέμβριος 2019

21 - 22 ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Ιανουάριος 2020 - ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

1 - 2 Φεβρουαρίου Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ - ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ

15 - 16 Φεβρουαρίου Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ - ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ

29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ - ΓΙΟΓΚΑ ΝΙΝΤΡΑ

Μάρτιος 2020

14 - 15 Μαρτίου Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ - ΣΟΥΤΡΑΣ 

21 - 22 Μαρτίου Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ - ΣΟΥΤΡΑΣ

Απρίλιος 2020  

11 - 12 ΑΣΑΝΑ

Μάιος 2020  

2 - 3 ΑΣΑΝΑ

16 - 17 ΑΣΑΝΑ

Ιούνιος 2020

13 - 14 ΑΣΑΝΑ

20 - 21 ΑΣΑΝΑ

27 - 28 ΑΣΑΝΑ

& ΜΥΡΙΝΟΥΝΤΑ

   Η συμμετοχή στα προγράμματα κυμαίνεται από 6 έως 20 άτομα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Μπορείτε να ξεκινήσετε τον κύκλο της  εκπαίδευση σας η Οκτώβριο η Ιανουάριο η Απρίλιο με διαφορετική φυσικά θεματική ενότητα ( αν υπάρχουν θέσεις) ..  Και να την ολοκληρώστε αντίστοιχα σε ένα χρόνο από την στιγμή της έναρξης σας.. Οι εγγραφές δηλαδή γίνονται ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ..  

0Β.jpg
1 (2).jpg
2α.jpg
2.jpg
10402652_10203543728033469_7443687252296018098_n.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ TRANSFORMATIONAL-HATHA YOGA 2015

Yoga and Budo Center

Arts and Evolution

Επιμορφωτικά σεμινάρια / Επαγγελματικός χώρος αναγνωρισμένος από το κράτος

Εγγεγραμμένο - αναγνωρισμένο μέλος στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, στον Παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance International (RYS 500h) της Ινδίας που είναι αναγνωρισμένος από την κυβέρνηση της Ινδίας, στον Παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance (RYS 200h & RYS 300h) της Αμερικής και στην διεθνή ένωση δασκάλων Γιόγκα I.Y.T.A.

 Teacher training 200 ωρών στη Hatha & Transformational yoga

           Το Yoga & Budo Center σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Y.A.I. που είναι αναγνωρισμένος από την κυβέρνηση της Ινδίας και με εκπαιδευτές τους Ανδρέα Προβελέγγιο, Professor of Physical and Health Education, Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of  Y.A.I, RYT 200h Yoga Alliance, Founding member & former President of the Hellenic Yoga Association, Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991, , Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center και Χρύσα Μπαμπαλή , Professor of Physical Education, Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of  Y.A.I, RYT 200h Yoga Alliance, Certified in ‘’Yoga for the Special Child’’at The Special Yoga Center in London, Certified in Pranic Healing, in Theta Healing Basic & in the Bowen Technique, Usui Reiki Master Teacher, Yoga & Budo Center Hatha Yoga training instructor δημιουργούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην απονομή διπλώματος βεβαίωσης διδακτικής επάρκειας RYT 200h από την Υ.Α.Ι. (INDIAN) και RYT 200h Y.A. (U.S.A.) αφορά την διδασκαλία δύο πανάρχαιων συστημάτων αγωγής υγείας, κάθαρσης και αυτοθεραπείας που μας έρχονται από την μακρινή Ινδία, της Hatha & Transformational Yoga.

              Δύο μήνες εντατικής εκπαίδευσης (Μάιος – Ιούνιος) με καθημερινή εκπαίδευση πέντε ωρών τα πρωινά ..

Teacher training 200 ωρών στη Hatha & Transformational yoga

         H Transformational yoga είναι μια ολοκληρωτική προσέγγιση στην φυσική υγεία, συναισθηματική ισορροπία, στην νοητική και πνευματική διαύγεια. Δίνει τα «εργαλεία» που χρειάζεται κάποιος, προκειμένου να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά του. Εστιάζοντας σε βάθος στις ασάνες, στα τσάκρας, στα μάντρας, στη pranayama και το διαλογισμό, δίνει τη γνώση που χρειάζεται κάποιος για να εξαγνίσει το σώμα, να σταθεροποιήσει τα συναισθήματα, να εστιάσει στο νου, για να αυξήσει την πνευματική του ευεξία και ευημερία. Είναι πραγματικά ένας σύγχρονος Avatar, των παραδοσιακών τεχνικών της γιόγκα.  Πηγαίνει πολύ πιο μακριά και βαθιά από την φυσική εξάσκηση.  Καλύπτει τις φυσικές, συναισθηματικές, νοητικές και πνευματικές όψεις της υγείας.  Λειτουργεί σε ένα βαθύτερο επίπεδο για να διεγείρει την ενέργεια Κουνταλίνι, να την ξυπνήσει ώστε να ανέβει μέσω των τσάκρας και να καθαρίσει και να ξυπνήσει το αγνό σώμα. Συνδυάζει τεχνικές από πολλά συστήματα της γιόγκα για να επιφέρει ταχεία μεταμόρφωση, και αφύπνιση στα πέντε σώματα και τα εφτά τσάκρας, προκειμένου ο μαθητής να βιώσει ένα συνεχές επίπεδο φυσικής υγείας και ζωτικότητας, συναισθηματική ισορροπία, ανώτερη νοητική καθοδήγηση, αγάπη χωρίς όρους και όρια, πίστη, πνευματική ευδαιμονία και συνειδητότητα. Παρέχει τη μεθοδολογία για εξαιρετικά γρήγορη  και πολυδιάστατη αυτοκάθαρση που είναι και ο κορμός της θεωρίας που στηρίζει την πρακτική. Σε αυτούς που κάνουν πρακτική στη γιόγκα κάποια από αυτά θα είναι γνωστά και κάποια θα είναι καινούργια.Εν συντομία επιτρέπει την απευθείας σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό, φέρνοντας την αληθινή σοφία και διαφώτιση.  Η πρακτική είναι απλή και μπορεί να την ακολουθήσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας με οποιοδήποτε  σωματότυπο. Είναι πολύ σημαντικό ότι κατά τη διαδικασία ο μαθητής επικεντρώνεται στον εσώτερο εαυτό και μετά την κάθαρση ακολουθούν τα οφέλη και στην εξωτερική ζωή του. Αυτή είναι η ανάπτυξη της πραγματικής εσωτερικής σοφίας που προστίθεται στον προσωπικό μαγνητισμό της προσωπικότητας του μαθητή.  Για τους περισσότερους ανθρώπους, η πρακτική παίρνει από 10 μέχρι 40 μέρες για να ολοκληρωθεί και εξαρτάται από τον κάθε μαθητή και το επίπεδο ετοιμότητάς του.  Τα λόγια βέβαια είναι μόνο το σημείο εκκίνησης.  Έπειτα είναι στο χέρι του κάθε μαθητή να το κάνει να συμβεί και θα χρειαστεί, πειθαρχία, χρόνο, συγκέντρωση και σκληρή προσωπική δουλειά! 

         Τα κεφάλαια που πραγματεύεται με ειδίκευση η  Transformational yoga είναι: Θεωρία της  Transformational yoga, Βασική ανατομία της Transformational yoga (Τσάκρας, Τα πέντε σώματα, Οι πέντε πράνας, Νάντις, Para & Apara bodies), Νους και διαλογισμός,  Μπάντας και γιόγκα νίντρα, Τα τρία επίπεδα έντασης, πώς να μετασχηματίσετε τις κακές συνήθειες (του φυσικού σώματος, του πρανικού σώματος, του νοητικού σώματος, του ψυχικού σώματος, Μάντρας (επίκλησης,  των τσάκρας,  για τα 5 στοιχεία της Φύσης  ) , Πραναγιάμα,  Άσανα και  Διαλογισμός.

        Επίσης θα διδαχτείτε τα βασικά σε ανατομία όλων των συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος, εισαγωγική φιλοσοφία στις Βέδες (για τα πέντε σώματα του ανθρώπου (Annamaya kosha, Pranamaya kosha, Manomaya kosha, Vijnanamaya kosha, Anandamaya kosha) / τα kleshas / τις Samskaras /  τους νόμους του Karma,  Darma και της αγάπης / τα Gunas (sattva, rajas and tamas) , βασικά για τον Ινδικό πολιτισμό και την Ιστορία της Γιόγκα, διατροφή σύμφωνα με την Γιόγκα, πλήρης διδασκαλία όλων των βασικών asana (η διδασκαλία αυτή  περιλαμβάνει: τις κατηγορίες των στάσεων, την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων, κανόνες ασφαλείας, αρχές ποιοτικής εκτέλεσης, πώς να εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης, αρχές ευθυγράμμισης, πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδρασή της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό, ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό σύστημα, ποιες αναπνοές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ποιες τεχνικές Pranayama μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), διδακτική (σε αυτήν την θεματική ενότητα αναφερόμαστε στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων με θέματα όπως το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, την οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, την αξιολόγηση του μαθήματος, βασικές αρχές διδασκαλίας, αρχές καθορισμού του στόχου για την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα κ.α.), πραναγιάμα (η διδασκαλία εμπεριέχει μεταξύ των άλλων την φυσιολογία της μύτης σύμφωνα με την Γιόγκα, τι είναι η Prana, βασικές γνώσεις για τα vayu (prana, apana, samana, vyana, udana), τα naddis (ida, pingala και sushumna), τα chakra τα mudras, τις βασικές αναπνευστικές τεχνικές (διαφραγματική, κατώτερη θωρακική και ανώτερη θωρακική) και τις δυο κύριες που είναι η Ujjayi και η Kapalbhati, τις πράξεις της αναπνοής εισπνοή - puraka, εσωτερικό κράτημα – antar kumbaka, εκπνοή - rechaka και εξωτερικό κράτημα – sunyak kumbaka), την Nadi Shodhana Pranayama), βασικές γνώσεις Ψυχολογίας και γνώση της βαθιάς χαλάρωσης και των εφαρμογών της, την διδασκαλία των Yama και Ni-yama.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΗΜ 1: Η συμμετοχή στο τμήμα ανάλογα με τις εγγραφές θα κυμαίνεται από 5 έως 20 άτομα

ΣΗΜ 2: Οι απόφοιτοι μας καταξιώνονται στον χώρο, βρίσκουν εύκολα εργασία ενώ έχουν μέχρι στιγμής 100% επιτυχία στις εξετάσεις τους για την διεθνή αναγνώριση  από την I.Y.T.A.

ΣΗΜ 3:: Η εκπαίδευση θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα εως και Παρασκευή 09.00 – 14.00 στο Yoga & Budo Center και για δύο μήνες (Μάιος – Ιούνιος)

ΣΗΜ 4: Το Yoga & Budo διαθέτει ειδική άδεια για την διεξαγωγή σεμιναρίων στον χώρο του από την Πολεοδομία. Χρησιμοποιεί νομότυπα τους λογότυπους Hatha & Raja Yoga οι οποίοι είναι κατοχυρωμένοι ως εμπορικά σήματα στο Υπουργείο Εμπορίου από το 2004 με ημερομηνία λήξης προστασίας έως το 2020 και για τις κλάσεις 16, 25, 41, 44, 45 καθώς και τον όρο Transformational Yoga

ΣΗΜ 5: Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης

ΣΗΜ 6: Tο κόστος της σχολής είναι στα 1200 euro. Περιλαμβάνει την εγγραφή, το οπτικοακουστικό υλικό της διδασκαλίας,  όλη την παρακολούθηση της σχολής, τις εξετάσεις αλλά και την καθημερινή ΠΡΑΚΤΙΚΗ τα απογεύματα για όσους το επιθυμούν και για τους δύο μήνες της εκπαίδευσης στο YOGA & BUDO CENTER. Δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ.

ΣΗΜ 7: Οι απόφοιτοι της σχολής θα μπορούν να εγγραφούν για να πάρουν χωρίς κάποιες άλλες εξετάσεις το διεθνές Ινδικό δίπλωμα αναγνωρισμένο από την Ινδική κυβέρνηση σε Hatha & Transformational yoga από τον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance International . Επίσης θα μπορούν να γραφτούν στον σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, να δώσουν εξετάσεις για το διεθνές δίπλωμα απ;o την I.Y.T.A. και να γραφτούν ως RYT 200 στο Y.A. (U.S.A.) 

ΣΗΜ 8: Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στον Ανδρέα Προβελέγγιο και στο 6944567580

 


 

Ιανουαριος 2015 - Ιούνιος 2015 / Hatha Yoga full Instructor Certificate / Yoga Alliance RYT 200

            Το Yoga & Budo Center σε συνεργασία με τον Ανδρέα Προβελέγγιο (Επιστημονικό  υπεύθυνο των προγραμμάτων, διευθυντή σπουδών και εκπαιδευτή σε Κινησιολογία, Φιλοσοφία, Pranayama, Διδακτική, Διαλογισμό, κ.α),  και εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες όπως τΙς Τίνα Ζυμαράκη και Χρύσα Μπαμπαλή (Φιλοσοφία, Pranayama, Διδακτική, Διαλογισμό, Asana κ.α.), ανατομίας (Σοφία Νερωμηλιώτη), διατροφής (Δημήτρη Πολυζωγόπουλο), Ψυχολογίας (Αλεξάνδρα Λιγνού) κ. α. , το κέντρο Αρμονική Ζωή, τον Robert Najemy την International Yoga Teachers Association (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση) και τον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση), οργανώνει και προσφέρει δύο συνεχόμενα και συγχρόνως ανεξάρτητα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα στα αντικείμενα των  Hatha Yoga &  Raja Yoga. 

 ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ (Ανάπτυξη προγραμμάτων)

Θα ολοκληρώνεται με την απονομή «Βεβαιώσεων παρακολούθησης» χωρίς εξετάσεις, σε όσους παρακολουθούν με επιτυχία ένα από τα  προγράμματα (παρακολούθηση με μέγιστο 20% απουσίες επί των ωρών διδασκαλίας).

 ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ (Εξετάσεις για την βεβαίωση διδακτικής επάρκειας)

Θα απονέμεται "Πιστοποιητικό Διδακτικής Επάρκειας" σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και  περνούν με επιτυχία τις εξετάσεις στο τέλος ενός διδακτικού κύκλου.

 Οι προϋποθέσεις είναι:

α) Η παρακολούθηση κατά την διάρκεια της σχολής για δύο  έως και τρεις φορές την εβδομάδα (ανάλογα το διδακτικό πρόγραμμα) μαθημάτων Χάθα Γιόγκα σε μια σχολή Χάθα Γιόγκα αναγνωρισμένου κύρους και

β) Συστατική επιστολή από δάσκαλο της Χάθα Γιόγκα (κατά προτίμηση μέλους της  International Yoga Teachers Association η του Yoga Alliance) ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να μπορεί να διδάξει Χάθα Γιόγκα.

Οι εξετάσεις θα είναι:

α) Γραπτές και προφορικές πάνω σε όλη την ύλη που θα διδαχτεί στο σεμινάριο με 60% επιτυχία. (Περιλαμβάνουν και την ύλη (τα βασικά) στους τομείς Διδακτικής, Αθλητιατρικής, Βιολογίας της Άσκησης και Θεωρητικών Επιστημών που διδάσκονται στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού)

β) Διδακτική ενός μαθήματος και αξιολόγηση του από επιτροπή δύο δασκάλων κατόχων  πιστοποιητικού διδακτικής επάρκειας.

 ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ (Διεθνής αναγνώριση και καταξίωση)

Απονομή διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος από την International Yoga Teachers Association για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις που ζητάει η  I. Y.  T .A.

 Σημ1: Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επι πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, στον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα και στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance

 Σημ2: Η Διδακτέα ύλη οργανώθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα της Ι.Υ.Τ.Α, του Yoga Alliance και των σχολών προπονητών αθλημάτων της Γ. Γ. Αθλητισμού. Τα αντικείμενα διδασκαλίας τα διδάσκουν εξειδικευμένοι επιστήμονες που είναι συγχρόνως όλοι τους και δάσκαλοι της Χάθα Γιόγκα. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας θα συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης.

 

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

 

1η ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ 2015

Ιανουαριος 2015 - Ιούνιος 2015

Yoga Alliance RYT 200

 

α)  12 ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ (Ιανουαριος 2015 - Ιούνιος 2015)

Κάθε Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει 15 ώρες μαθημάτων.

Το Σάββατο 14.00 – 22.00 και την Κυριακή 08.00 – 15.00.

Σημαντικό κομμάτι του σεμιναρίου κάθε Σάββατο είναι η διδακτική (δες περισσότερα στο http://www.hathayogascience.gr/Hatha-Yoga/i-epistimi-tis-didaktikis-stin-xatha-giogka.html )

Κάθε Κυριακή θα υπάρχουν τέσσερις ώρες αφιερωμένες στην διδασκαλία των ASANA σε συνδυασμό με PRANAYAMA και δύο ώρες  πρακτική σε μοντέλα μαθημάτων Χάθα Γιόγκα που θα περιλαμβάνουν ASANA, PRANAYAMA, ΔΟΝΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ & ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ.

Σύνολο λοιπόν 12 Σαββατοκύριακα Χ 15 ώρες =  180 ώρες

 

β) ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Ιούνιος 2015)

Το Σαββατοκύριακο αυτό περιλαμβάνει διαμονή με διανυκτέρευση στην Μυρινούντα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σιωπή και νηστεία 24 ωρών, συνεχόμενους κύκλους Asana, Pranayama & Διαλογισμού, Κρίγια θεωρία και πρακτική, Φιλοσοφία με τον Ρόμπερτ Νατζεμυ.

Συνολικά εμπεριέχει 20 διδακτικές ώρες.

 

γ) ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΟ -  ΤΡΙΑ   ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η παρακολούθηση κατά την διάρκεια της σχολής για δύο φορές την εβδομάδα μαθημάτων Χάθα Γιόγκα θα γίνεται σε μια σχολή Χάθα Γιόγκα η κοντά σε έναν δάσκαλο αναγνωρισμένου κύρους από τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος.

Συνολικά λοιπόν έχουμε τρία μαθήματα την εβδομάδα Χ μιάμιση ώρα το καθένα Χ τέσσερις εβδομάδες τον μήνα Χ εξι  μήνες (από Ιανουαριο έως και Ιούνιο κάθε χρονιάς) = 108 ώρες

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

1ο Σαββατοκύριακο 31 Ιανουαρίου  – 1 Φεβρουαρίου, 2ο Σαββατοκύριακο 21 – 22 Φεβρουαρίου , 3ο Σαββατοκύριακο 28 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου , 4ο Σαββατοκύριακο 14 - 15 Μαρτίου , 5ο Σαββατοκύριακο 21 – 22 Μαρτίου , 6ο Σαββατοκύριακο 4 - 5 Απριλίου, 7ο  Σαββατοκύριακο 18 - 19 Απριλίου, 8ο Σαββατοκύριακο 2 - 3 Μαίου, 9ο Σαββατοκύριακο 16 - 17 Μαίου, 10ο Σαββατοκύριακο 23 - 24 Μαίου, 11ο Σαββατοκύριακο  6 - 7 Ιουνίου, 12ο Σαββατοκύριακο 13 - 14 Ιουνίου

 

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΗΜ 1: Η συμμετοχή στο τμήμα ανάλογα τις εγγραφές θα κυμαίνεται από 6 έως 23 άτομα

ΣΗΜ 2: Οι απόφοιτοι μας καταξιώνονται στον χώρο, βρίσκουν εύκολα εργασία ενώ έχουν μέχρι στιγμής 100% επιτυχία στις εξετάσεις τους για την διεθνή αναγνώριση  από την I.Y.T.A.

ΣΗΜ 3: Το Yoga & Budo διαθέτει ειδική άδεια για την διεξαγωγή σεμιναρίων στον χώρο του από την Πολεοδομία. Χρησιμοποιεί νομότυπα τους λογότυπους Hatha & Raja Yoga οι οποίοι είναι κατοχυρωμένοι ως εμπορικά σήματα στο Υπουργείο Εμπορίου από το 2004 με ημερομηνία λήξης προστασίας έως το 2020 και για τις κλάσεις 16, 25, 41, 44, 45

ΣΗΜ 4: Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης

ΣΗΜ 5: Στον χώρο μας θα βρείτε με την νέα χρονιά:  Raja, Hatha, Astanga Vinyasa και Prenatal Yoga, σεμινάρια Φιλοσοφίας και Ψυχοκίνησης, ειδικά μαθήματα Διδακτικής στην Γιόγκα, Pranayama και Διαλογισμό.

ΣΗΜ 6: Συνολικά το κόστος της σχολής ξεκινάει από τα 1300 euro αν τα χρήματα δοθούν προκαταβολικά η 1600 euro (δύο δόσεις των 750 euro ) +  Φ.Π.Α. 23% (Περιλαμβάνει την εγγραφή, το οπτικοακουστικό υλικό της διδασκαλίας,  όλη την παρακολούθηση της σχολής, τις εξετάσεις αλλά και την ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ 100 ΩΡΩΝ  για έξι μήνες  στο YOGA & BUDO CENTER ). Προσφορά εγγραφής ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015  και μόνο γα τους έξι πρώτους 950 euro + Φ.Π.Α. 23%. Υπάρχουν οικονομικά πακέτα, που μπορούν να κατεβάσουν το κόστος της σχολής, μέχρι τα 200 euro.

ΣΗΜ 7: Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επί πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, στον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα και στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance και να δώσουν εξετάσεις για την διεθνή πιστοποίηση  απο την I.Y.T.A.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ

 

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να ετοιμάσει δασκάλους Χάθα Γιόγκα, οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις της σωστής διδασκαλίας, ώστε η Χάθα Γιόγκα να διαδίδετε με τον σωστό τρόπο και να προστατεύεται από τη δυσφήμηση και την παραπληροφόρηση που την πλήττει, είτε από αυτούς που την διδάσκουν χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, είτε από αυτούς που την έχουν γνωρίσει μόνο από βιβλία και βιντεοκασέτες.

 

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να βγάζει δασκάλους Χάθα Γιόγκα κατάλληλα εκπαιδευμένους και πληροφορημένους που θα εξυπηρετούν τον σκοπό και τους στόχους του προγράμματος

Να καθιερώσει την Χάθα Γιόγκα ως Επιστήμη, στα μάτια των εκπαιδευτών και των ασκούμενων, μιας και χιλιάδες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πια τα σημαντικότατα οφέλη της σε υλικό, ενεργειακό και νοητικό επίπεδο.

Να γίνει το πρόγραμμα ο πρόδρομος για να αναγνωρισθεί η Χάθα Γιόγκα από το κράτος ως μέσον Αγωγή Υγείας και να εισαχθεί και ως μάθημα στα Τ.Ε.Φ.Α.Α

Να γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους Έλληνες εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους και την διεθνή κοινότητα σε θέματα που αφορούν τις έρευνες, τις εξελίξεις και τις εφαρμογές της επιστήμης της Χάθα Γιόγκα.

Την ευαισθητοποίηση του κόσμου της άθλησης στην Χάθα Γιόγκα

Να δώσει κύρος στο λειτούργημα του δασκάλου της Χάθα Γιόγκα

Να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Υγείας και του Αθλητισμού τα τεράστια οφέλη της σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Να μεταδοθούν οι γνώσεις και οι πρακτικές της Χάθα Γιόγκα με τα ανάλογα οφέλη σε νοσοκομεία, φυλακές, κέντρα αποτοξίνωσης, σχολεία, ιδρύματα κ. α.

 

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Με την μέθοδο Project

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Να έχεις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σου

Να έχεις συμπληρώσει και υπογράψει την αίτηση εγγραφής

Να έχεις σοβαρή πρόθεση παρακολούθησης και ολοκλήρωσης όλου του προγράμματος

Να  παρακολουθήσεις στην διάρκεια της εκπόνησης του προγράμματος και για δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα μαθήματα Χάθα Γιόγκα σε μια σχολή Γιόγκα.

 
 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ο Ανδρέας Προβελέγγιος διδάσκει Φυσική Αγωγή και Αγωγή Υγείας, παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα και Διαλογισμό.

Ειδικότερα με την Raja & Hatha Yoga ασχολείται απ το 1986.

Έχει προσφέρει της υπηρεσίες του και τις γνώσεις του για την Γιόγκα σε πάνω από 5000 διδακτικές ώρες:  μεταξύ άλλων στο κέντρο Αρμονική Ζωή, στα γυμναστήρια Sagittarius στην Νέα Ιωνία , στο Energy στην Κηφισιά, στης Σακοράφας στο Μαρούσι, στο Αρμονία στα Μελίσσια, στο Άδωνης στην Κυψέλη, στο ξενοδοχείο Porto Hydra στην Πελοπόννησο, στον Γ. Μ. Σύλλογο Χείρων ο Κένταυρος στην Αθήνα και στην North  Academy  στην  Θεσσαλονίκη, στον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αθηνών ο Διδάσκαλος Χείρων στην Κυψέλη, στην σχολή Ρωμανοφ στην Καλλιτεχνούπολη, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Yoga Word και της North Academy.

Την περίοδο 2007 – 2009 υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα.

Έχει αναγνωρισθεί κατόπιν ειδικών εξετάσεων ως Full Teaching Member της International Yoga Teachers Association από το 1990.

Έχει δώσει κατά καιρούς σειρά διαλέξεων για την Γιόγκα σε όλους τους χώρους που πρόσφερε τις υπηρεσίες του με θέματα όπως  «Τι είναι και τι δεν είναι  η Γιόγκα», «Σωστή Αναπνοή»,  «Γιόγκα ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης», «Διαλογισμός» κ.α.

Έχει αρθρογραφήσει για την Γιόγκα σε περιοδικά όπως τα Αρμονία, Ζένοφι, το Μονοπάτι των Πολεμικών Τεχνών, Kumite, Budo, Body Time,  και πρόσφατα στο Yoga Word.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κρέας η Υγεία» και πολλών εργασιών που σχετίζονται με την Γιόγκα όπως «Η Υποταγή στην διαφήμιση – Ψυχική Αυτοάμυνα», «Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και καταστάσεις επείγουσας βοήθειας», «Ο εκπαιδευτής της Γιόγκα και οι ορθοπεδικές παθήσεις», «Το άγχος πριν τον αγώνα και πώς να το ελέγξετε», «Πλήρης αναπνοή», «Τσάκρα – Τα κέντρα ενέργειας», «Ο Διαλογισμός στον δρόμο της Ράντζα Γιόγκα», «Γλωσσάριο Σανσκριτικής Ορολογίας», «Κινησιολογία», «Γυμνάστε σωστά κοιλιακούς και ραχιαίους» κ.α.             Αυτή την εποχή προσπαθεί να ολοκληρώσει δύο μεγάλες εργασίες – βιβλία «Το πλήρες βιβλίο των ASANA» και «Pranayama» των οποίων την συγγραφή έχει ξεκινήσει από το 2007.

Έχει εισηγηθεί κατά καιρούς θέματα που σχετίζονται με την Γιόγκα σε διάφορους χώρους όπως το σεμινάριο στην ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με θέμα «Αναπνευστική γυμναστική», την εισήγηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1999 με θέμα «Πλήρης αναπνοή και Αγωγή Υγείας», την διάλεξη για την Γιόγκα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το 2003, τις εισηγήσεις με θέμα «Τι είναι και τι δεν είναι η Γιόγκα» σε συνέδρια Fitness που οργάνωσαν τα περιοδικά Body Time & Kumite καθώς και η North Academy στην Θεσσαλονίκη, την εισήγηση για την Ιστορία της Γιόγκα και την θέση της στον Ινδουιστικό πολιτισμό στο πρώτο συνέδριο Γιόγκα στα πλαίσια του τριημέρου εναλλακτικής που οργάνωσε το περιοδικό Yoga Word το 2006.

Η μαθητεία του στην Γιόγκα άρχισε το 1986 κοντά στον Robert Najemy. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα που παρακολούθησε διήρκεσε εντατικά για τέσσερα χρόνια και περιλάμβανε όλη την θεωρία, την Φιλοσοφία και την πρακτική της Raja Yoga. Η ύλη διδάχτηκε μέσα σε ετήσια σεμινάρια εβδομαδιαίας παρακολούθησης, εντατικά πολύωρα Σαββατοκύριακα και καλοκαιρινές συναντήσεις – απομονώσεις   διάρκειας από μία εβδομάδα έως και ένα μήνα.

Παρακολούθησε ανελλιπώς και κατ’ επανάληψη όλα τα παράπλευρα ετήσια και καλοκαιρινά σεμινάρια καθώς και τις ανοιχτές διαλέξεις του Robert Nagemy καθώς επίσης και τα εβδομαδιαία μαθήματα Χάθα Γιόγκα με την Σοφία Μαυρομάτη από την οποία διδάχτηκε επίσης και τις Θιβετιανές ασκήσεις μακροζωίας. Ήταν από τους λίγους που πληρώντας τις προϋποθέσεις που ζητούσε ο Robert Najemy παρακολούθησε τα προχωρημένα μαθήματα όπου διδάχτηκε προχωρημένη pranayama, τα προχωρημένα στάδια της Ναντι Σοντάνα, τα Μπάντας και τεχνικές αναδρομής σε προηγούμενες ζωές. Διετέλεσε τότε και για κάποιο χρονικό διάστημα συντονιστής και σύμβουλος υγείας στο κέντρο Αρμονική Ζωή. Έχει διδαχτεί επίσης κοντά στον Robert Najemy Shiatsu και τεχνική E. F. T.

Είναι κάτοχος του Master στο Ρείκι.

Είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. με «Άριστα» και εργάζεται ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην δευτεροβάθμια διεύθυνση.

Παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως το 1995 το "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - θεωρία και πράξη", το 1999 τα "Διδακτική και φιλοσοφία της Φυσικής Αγωγής και ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ", "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατάρτιση και πληροφόρηση του κοινού με χρήση οπτικοακουστικών μέσων", σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό και το 2000 "Θεωρητική και βιωματική προσέγγιση της Αγωγής Υγείας - Σχεδιασμός και ανάπτυξη προγραμμάτων Αγωγής Υγείας - Διατροφή και Υγεία - Δυναμική Ομάδας - Δεξιότητες του ανθρώπου του 2000".

Έχει εκπονήσει στο σχολείο που υπηρετεί πολλά προγράμματα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως "ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ", " Η υποταγή στην διαφήμιση - Ψυχική Αυτοάμυνα", "Πρώτες Βοήθειες", "Τάξεις χωρίς κάπνισμα". Τον Απρίλιο του 2000 θα βραβευτεί με έπαινο από την Γ΄ Διεύθυνση Αθηνών για το πρόγραμμα του Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπόνησε στο σχολείο με τίτλο "50 πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να σώσουν τη Γη". Έχει επίσης βραβευτεί για το πρόγραμμα «Τάξεις χωρίς κάπνισμα» από την αντικαρκινική εταιρεία.

Έχει τελειώσει την σχολή Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» του Robert Najemy, της «ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» του Ψυχολόγου Θεοφάνη Μπούκα και της «ΑΥΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ» του Νευρολόγου – Ψυχίατρου Ξενάκη.

Υπήρξε αθλητής στον κλασσικό αθλητισμό όπου κατέκτησε 8 βαλκανικά μετάλλια (ένα χρυσό) και πολλές διεθνείς διακρίσεις με καλύτερες, την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρώπης Bruno Zauli το έτος 1983 και την όγδοη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Εφήβων το 1979. Πέτυχε πέντε πανελλήνια και ένα βαλκανικό ρεκόρ.

Το 2009 θα εισαχθεί το βιογραφικό του στο Ελληνικό βιβλίο  WHO IS WHO για την προσφορά του στην Ελλάδα στο χώρο της Γιόγκα. 

 

Μπαμπαλή Χρυσή: Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην άσκηση για άτομα με ειδικές δεξιότητες. Εξειδίκευση στην Γιόγκα για άτομα με ειδικές δεξιότητες με μετεκπαίδευση στο Λονδίνο στο Special Yoga Center. Κάτοχος διπλώματος στη μέθοδο Bowtech. Εξειδίκευση στην Astanga Yoga του Danny Purudise. Εισηγήτρια του μετεκπαιδευτικού για δασκάλους Γιόγκα «Γιόγκα και άτομα με ειδικές δεξιότητες». Διδάσκει Χάθα Γιόγκα 10 χρόνια. Απόφοιτος  της σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα  με εξειδίκευση και στις Θιβετάνικες ασκήσεις μακροζωίας

 

Τίνα Ζυμαράκη : Yoga Alliance ERYT 200 ωρών. Ανακάλυψε τη Yoga στη Νέα Υόρκη, αρχές του 1998. Διδάσκει από το 2000. Το 2002 γνώρισε τον εμπνευστή της Ashtanga, Shri K. Pattabhi Jois κι έγινε ακόλουθός του, περνώντας συνολικά ένα χρόνο στο πλευρό του στην Ινδία και στις ΗΠΑ μέχρι τον θάνατό του το 2009. Έχει συμπληρώσει πάνω από 5.000 ώρες διδασκαλίας, με επιπλέον εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Jivamukti, Σανσκριτικά, Ashtanga, Bhakti Flow, Προγεννητική Yoga, και Yoga για παιδιά. Διοργάνωσε το πρώτο World Yoga Day Greece, συνδιοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ ενάλλαξη, είναι μέρος της Οργανωτικής Ομάδας για το "ΕΤΟΣ ΓΙΟΓΚΑ 2014" και συντονίζει δωρεάν τάξεις "Yoga sto Alsos" σε όμορφες γωνιές της πόλης

 

Αλεξάνδρα Λιγνού: Διευθύντρια σπουδών και ιδιοκτήτρια του κέντρου επιμόρφωσης.. Απόφοιτος Ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο (Bachelor of Arts) και δασκάλα της Χάθα Γιόγκα (με διεθνή πιστοποίηση από την I.Y.T.A. και εξειδίκευση στην Hatha & Prenatal Yoga) .

Απόφοιτος σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα 300 ωρών, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά, στην Γιόγκα για εγκύους και στις Θιβετάνικες ασκήσεις μακροζωίας.

Είναι κάτοχος του PROFICIENCY  στην Αγγλική Γλώσσα.

 

Σοφία Νερομηλιώτη: Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις»  από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες ..

 

 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Η ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ  ΧΡΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ / «ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ» / ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΑΚΙ / ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ  / ΠΡΟΛΟΓΟΣ / ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ» ΜΑΣ / ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  / ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ  / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΟΜΑΔΩΝ (ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ)  / ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑ»

 2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ)

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΕΣ ΑΤΟΜΟ, ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ  / ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ / ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ / ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ / Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ / ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, ΒΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ / ΠΛΗΡΕΣ ΤΣΕΚ ΑΠ / ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΥΠΟΤΑΣΗ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ,  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ  -  ΑΠΕΚΚΡΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / «ΛΕΞΕΙΣ» ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

 3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

(ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ.  / ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΟΙ ΕΞΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ / Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ / ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΣΧΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ.

ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΙΔΡΥΤΗ / ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ/ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. / ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ/ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ / ΟΙ «ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ / ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΑΙΡΕΣΕΙΣ.

ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.. / ΖΕΝ-ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ / ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ /  Ο ΤΑΟΪΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ / Η ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ

 4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΤΑ ΕΞΙ ΚΛΑΣΣΙΚΑ Ή  ΒΕΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ. (ΤΑ DARSANAS). / Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΚΑΡΜΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΜΠΑΚΤΙ ΓΙΟΓΚΑ/ ΤΖΝΙΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΥΑΜΑ (AHIMSA, SATYA, ASTYLAR, BRAHMACARYΑ, APARIGRAHA) / ΝΙ ΥΑΜΑ (SWARM, PRANIDHANA, SWADHYAYA, TAPAHA, SANTOSHA, SHAUCA) / ASANA ΓΕΝΙΚΑ / PRANAYAMA ΓΕΝΙΚΑ / PRATIYAHARA / ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (DΗARΑΝΑ, DYANA, SΗAMADI, ΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ).

    ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΔΙΑΤΡΟΦΗ)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ  ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ / ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΆΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΙΤΕΣ, ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ) / Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ / ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ / Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Έχουμε δημιουργήσει τον δεκάλογο της σωστής διατροφής ο οποίος περιλαμβάνει πολλά μυστικά υγείας και μακροζωίας τον οποίον προτείνουμε – διδάσκουμε στους σπουδαστές. Επιγραμματικά τα σπουδαιότερα: Σωστή λήψη θερμίδων, τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής και μια σύγκριση με την Μεσογειακή διατροφή, τι μας προτείνει η Γιόγκα (τροφές Rajas, Tamas και Sattwas), πώς να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά από την τροφή και τι τροφές πρέπει να αποφεύγουμε, περί νηστείας και πώς να την συνδυάζουμε με τα sat karmas (dhauti, basti, neti, nauli, trataka, kapalabhati) και τέλος πώς να ετοιμάζουμε σωστά την τροφή και πώς να την τρώμε σωστά..)

 6η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ASANA ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΜΥΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ / ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ / ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ / ΟΙ 84 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 120 ΠΕΡΙΠΟΥ ASANAS ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ (Η διδασκαλία των asana γίνεται με παρουσίαση από power point της ίδιας της άσκησης αλλά και του ανατομικού της χάρτη , με προσωπική επίδειξη από τους δασκάλους, με περιγραφή πάνω σε ζωντανό μοντέλο, με την διδασκαλία της από κάθε σπουδαστή σε ομάδα 3- 4 συμμαθητών του και περιλαμβάνει επιγραμματικά: Τις κατηγορίες των στάσεων. Την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων. Κανόνες ασφαλείας. Αρχές ποιοτικής εκτέλεσης. Πως εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης. Αρχές ευθυγράμμισης. Και για κάθε άσκηση ξεχωριστά το σανσκριτικό της όνομα, την πλήρη περιγραφή της (καθώς και πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια), ποιοι μύες διατείνονται, ποιοι μύες βρίσκονται σε σύσπαση, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδραση της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό , ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό  σύστημα, ποιες αναπνοές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ποιες τεχνικές Pranayama μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), σε ποιο σημείο του μαθήματος (αρχή, μέση , τέλος), που θα συγκεντρώσουμε την σκέψη μας κ.α.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ - ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Σε αυτήν την θεματική ενότητα εμείς αναφερόμαστε γενικότερα στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων. Επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα μας είναι: Η μεθοδική της διδακτικής στην Χάθα Γιόγκα (Το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μάθημα, η οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, η αξιολόγηση του μαθήματος), βασικές αρχές διδασκαλίας (αρχή της ενεργητικής μάθησης, της διεπιστημονικότητας της διδασκαλίας, της καταλληλότητας, της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, της προσέγγιση στην ζωή, την αρχή της κατανόησης, της παραστατικότητας, την διαφοροποίηση και εξατομίκευση, την αρχή της ατομικής δράσης, της συνεχούς επανάληψης), την ανατροφοδότηση (εσωτερική και εξωτερική), μεθόδους (ολική, μερική η τμηματική, ολική – τμηματική – ολική), στυλ διδασκαλίας ( τα θετικά του  δημοκρατικού (μαθητοκεντρικού) στιλ διδασκαλίας σε σχέση με το αυταρχικό (δασκαλοκεντρικό) στιλ διδασκαλίας), αρχές καθορισμού του στόχου γα την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα.

  7η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(PRANAYAMA)

ΠΡΌΛΟΓΟΣ / Ο ΌΡΟΣ PRANAYAMA / PRANA & PRANAYAMA. / PRANAYAMA & HATHA YOGA / ΤΟ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ ΕΞΕΛΙΞΗΣ / Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ PRANAYAMA ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ RAJA YOGA. / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ /  ΟΙ ΣΤΆΣΕΙΣ (ASANA) ΤΗΣ PRANAYAMA  / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ PRANAYAMA / Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ PRANAYAMA / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΝΕΥΡΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ / ΣΤΡΕΣ – ΆΓΧΟΣ – ΔΙΈΓΕΡΣΗ/ ΠΡΑΝΑΜΆΓΙΑ ΚΌΣΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ

Η διδασκαλία μας εμπεριέχει μεταξύ των άλλων: Η φυσιολογία της μύτης σύμφωνα με την Γιόγκα, τι είναι η Prana, επιστημονικές έρευνες για την Prana και το Pranayama cosa,  οι πέντε μορφές της pranas στο σώμα – vayu  (prana, apana, samana, vyana, udana), naddis ( ida, pingala και sushumna) , chakra και ενεργειακοί μεσημβρινοί, mudras (ΟΥΝΜΆΝΙ, ΑΚΆΣΙ, ΧΆΣΤΑ, ΜΠΡΆΧΜΑ, ΝΑΣΙΓΚΆΡΑ, ΜΠΑΪΡΆΒΑ, ΤΣΙΝΜΑΓΙΆ, ΝΑΜΑΣΤΈ, ΓΚΥΑΝ, ΤΣΙΝ, ΒΊΣΝΟΥ, ΑΓΚΟΤΣΆΡΑ, ΣΑΜΠΆΒΙ, ΚΈΤΣΑΡΙ, ΑΣΒΊΝΙ, ΒΑΖΡΌΛΙ, ΣΑΝΜΟΎΚΙ, ΜΠΟΎΤΣΑΡΙ, ΠΡΆΝΑ ΜΟΎΝΤΡΑ, ΜΆΧΑ ΜΟΎΝΤΡΑ κ.α. ), kundalini και bandha (mula, uddiyanna, jalandhara, maha). Ξεκινάμε με τις βασικές αναπνευστικές τεχνικές (διαφραγματική, κατώτερη θωρακική και ανώτερη θωρακική) και τις δυο κύριες που είναι η Ujjayi και η Kapalbhati… Στην συνέχεια  έχουμε την τεχνική για καλύτερη οξυγόνωση (πλήρης αναπνοή) και τις τεχνικές για τον έλεγχο του νευρικούς συστήματος και του άγχους (εδω διδασκόμαστε τις πράξεις της αναπνοής εισπνοή  - puraka , εσωτερικό κράτημα – antar kumbaka , εκπνοή - rechaka και εξωτερικό κράτημα – sunyak kumbaka). Αμέσως μετά διδασκόμαστε την Nadi Shodhana Pranayama σε 16 παραδοσιακά στάδια. Άλλες τεχνικές: shitali, brahmari, suria bheda, bastrika, plavini κ.α. 

 8η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ)

Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την Samkhya philosophy και τα Yoga Sūtras of Patañjali  μελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (DVAITA, VISISTA ADVAITA, ADVAITA), τα πέντε σώματα του ανθρώπου (.Annamaya kosha,  Pranamaya kosha,  Manomaya kosha,  Vijnanamaya kosha, Anandamaya kosha), τα kleshas, τις Samskaras, τους νόμους του Karma, του Darma και της αγάπης , την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα Gunas (sattva, rajas and tamas ), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι πνευματική προσπάθεια κ.α.

   ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ & ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ)

Περιλαμβάνει μια θεωρητική γνωριμία με το τι είναι: Συνειδητός και υποσυνείδητος νους, η ιεράρχηση των αναγκών σύμφωνα με την Ουμανιστική Ψυχολογία, η δύναμη της Θετικής σκέψης, οι νοητικές εικόνες η σκεπτομορφές, η βαθιά χαλάρωση, οι  αναστολές και πως δημιουργούνται, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, τεχνικές όπως ο πνευματικός μεταβολισμός και η θετική προβολή, η αποτελεσματική επικοινωνία δια μέσου του λόγου και του υποσυνειδήτου, η δύναμη της θέλησης και της αυτεπίγνωσης κ.α.  Μαθαίνουν πως να μπαίνουν και να οδηγούν στην βαθιά χαλάρωση με πέντε διαφορετικούς τρόπους.. Να κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις.. Να κάνουν αυτοανάλυση και να βοηθούν και τους άλλους να το κάνουν.. Να χρησιμοποιούν την βαθιά χαλάρωση για αυτοθεραπεία σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο..   

 10η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ / Ο ΛΟΓΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΕΓΩ ΜΗΝΥΜΑ / ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ / ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΘΕΛΗΣΗΣ / ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ / ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ

 11η  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ  ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΟΓΚΑ ( ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ  /  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ (ΚΡΙΓΙΑ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ) /  PRANAYAMA / ΣΙΩΠΗ / TAI CHICHI  KONG & Διαλογισμός / ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗΣ /  Ελεύθερη προσέλευση στην κύρια αίθουσα για προσωπική άσκηση /  Ελεύθερος χρόνος για τους ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ / ΜΑΘΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ROBERT NAGEMY  / ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ /  ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 

ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.

 

Α. ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ (600 περίπου σελίδες σημειώσεων που θα δοθούν στην διάρκεια της σχολής χωρίς καμία άλλη δική σας επιβάρυνση)

Ερωτηματολόγιο εξετάσεων (Οι 200 ερωτήσεις για τις εξετάσεις για την βεβαίωση διδακτικής επάρκειας)  / Διδασκαλία βασικών αναπνευστικών τεχνικών και τα στάδια διδασκαλίας της  ΝΑΝΤΙ ΣΟΝΤΑΝΑ ΠΡΑΝΑΓΙΑΜΑ  / Ενημερωτικό σεμιναρίου Ψυχοκίνησης  / Κώδικας Ηθικής Δεοντολογίας Δασκάλων Χάθα Γιόγκα  / Πλήρης  Βιβλιογραφία  / Ερωτηματολόγιο Αυτοαξιολόγησης / Ερωτηματολόγιο « Ας Γνωριστούμε» / Τσεκ Απ / Λέξεις που έχουν σχέση με την Υγεία και την διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα  / Ερωτηματολόγιο Α για την σχέση θρησκείας και Γιόγκα / Ερωτηματολόγιο Β για την σχέση θρησκείας και Γιόγκα / Γιόγκα: Η επιστήμη της Αρμονίας  / Η επίδραση της Γιόγκα πάνω στον οργανισμό (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΈΤΕΣ & ΣΧΟΛΙΑ) / Η υποατομική φυσική και οι αναλογίες της με τον ανατολικό μυστικισμό  / Εγχειρίδιο για την εκπαίδευση των δασκάλων Χάθα Γιόγκα / Handbook of 84 Traditional Asanas of I.Y.T.A.  / Η νέα παράδοση στην διδασκαλία των ASANA  / Κατάλογος αποτελεσμάτων της κακής στάσης της σπονδυλικής στήλης / Το βιβλίο των ASANA του Ανδρέα Προβελέγγιου  / Το μεγάλο πακέτο των φωτοτυπιών που αφορά  τις εισηγήσεις  του Ανδρέα Προβελέγγιου και των άλλων επιστημονικών συνεργατών σε όλη την διάρκεια της διεξαγωγής της σχολής (περιλαμβάνει και όλες τις διαφάνειες που θα χρησιμοποιηθούν στην διάρκεια της σχολής)  / Το μεγάλο πακέτο των φωτοτυπιών που αφορά την διδασκαλία
της ΠΡΑΝΑΓΙΑΜΑ (περιλαμβάνει και όλες τις διαφάνειες που θα χρησιμοποιηθούν στην διάρκεια της σχολής) / Σημειώσεις για τα ΑΣΑΝΑ από τις διδασκαλίες της Χρύσας Μπαμπαλή  / Σημειώσεις Ανατομίας από τις διδασκαλίες της Αγγελικής Σεληνίδου  / Σημειώσεις από τους άλλους επιστημονικούς συνεργάτες  / Τεστ για τις εξετάσεις από την
I.Y.T.A. για την διεθνή σας αναγνώριση ως Full Teaching Member

 

Β. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΗΣΕΤΕ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ (ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ)

SCIENCE STUDIES YOGA  / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ του Ανδρέα Προβελέγγιου  / Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ του Ανδρέα Προβελέγγιου / GLOSSARY OF YOGA του Ανδρέα Προβελέγγιου  / ΚΡΕΑΣ Η ΥΓΕΙΑ του Ανδρέα Προβελέγγιου / ΤΣΑΚΡΑ: ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ του Ανδρέα Προβελέγγιου / ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ του Ανδρέα Προβελέγγιου  / ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ του Ανδρέα Προβελέγγιου / ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ του Ανδρέα Προβελέγγιου / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ του Ανδρέα Προβελέγγιου

           

Γ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ 10 ολοκληρωμένα μαθήματα σε 10 DVD του Ηλία Νατζέμυ / ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ του Ηλία Νατζέμυ / ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ του Ηλία Νατζέμυ   / ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΓΚΑ του Θεόδωρου Παντουβά / ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ της Αμερικάνικης Ένωση Γιόγκα  / Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ των εκδόσεων άγνωστο / Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ της Christrina Brown  / THE KEY MUSCLES OF HATHA YOGA των  Long and Chris Macivor  / ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΘΙΒΕΤΙΑΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ του Κριστοφερ Κιλαμ / ΕΝΑΝ ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ (Όλοι οι χάρτες της Ανατομίας που μπορείτε να χρειαστείτε είναι ανεβασμένοι επίσης στο site μας  www.sthkungfu.com ) / ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΘΟΔΟ Η ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ( Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε το σεμινάριο ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ που διοργανώνουμε κάθε χρόνο στην σχολή μας με τον Ερυθρό Σταυρό. Είναι εντελώς δωρεάν και δίνει και βεβαίωση παρακολούθησης)  / ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ του Ηλία Νατζέμυ  / ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΙ του Δρ. Στέργιου Τασούλα (Ότι θα θέλατε και θα έπρεπε να ξέρετε για την διατροφή)  / ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ του Σουάμι Βιβεκανάντα / ΜΠΑΓΚΑΒΑΤ ΓΚΙΤΑ σε μετάφραση του Θεόδωρου Παντουβά / Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΣΕ DVD 13 ολοκληρωμένα μαθήματα σε 13 DVD του Ηλία Νατζέμυ

 

 

 

ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ RAJA ΓΙΟΓΚΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ (2ος χρόνος) – 300 (200 + 100) ΩΡΕΣ Raja Yoga Upa Guru Instructor Certificate

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

1) Να είσαι ήδη κάτοχος της βεβαίωσης διδακτικής επάρκειας στην Χάθα Γιόγκα του Yoga & Budo Center  η άλλης σχολής αναγνωρισμένου κύρους όπου θα έχεις διδαχτεί όλα τα αντικείμενα της παραδοσιακής Χάθα Γιόγκα η του διεθνούς διπλώματος της I.Y.T.A.

- Αν είσαι κάτοχος μόνο της βεβαίωσης παρακολούθησης του Yoga & Budo Center  θα πρέπει μέσα στην τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο να δώσεις εξετάσεις για την βεβαίωση διδακτικής επάρκειας.

- Αν είσαι κάτοχος βεβαίωσης διδακτικής επάρκειας από άλλη εγχώρια η διεθνή σχολή θα πρέπει να δώσεις εξετάσεις και για την βεβαίωση του Yoga & Budo Center  (δεν θα χρειαστεί έτσι να παρακολουθήσεις το πρώτο έτος)

2) Να έχεις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σου

3)Να έχεις σοβαρή πρόθεση παρακολούθησης και ολοκλήρωσης όλου του προγράμματος

 

Η σχολή περιλαμβάνει:

- Εκπαίδευση στην διδακτική της Χάθα Γιόγκα κάθε Παρασκευή 19.00 – 20.30 όπου ο στόχοι θα είναι κατευθυνόμενοι και θα περιλαμβάνουν όλες τις αρχές της επιστήμης της διδακτικής (Αρχή της ενεργητικής μάθησης, αρχή της επιστημονικότητας της διδασκαλίας, αρχή της καταλληλότητας, αρχή της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, προσέγγιση στην ζωή, αρχή της κατανόησης, παραστατικότητα, διαφοροποίηση και εξατομίκευση, αρχή της ατομικής δράσης, αρχή της συνεχούς επανάληψης)

- Παρακολούθηση κατά την διάρκεια της σχολής δύο φορές την εβδομάδα μαθημάτων Χάθα Γιόγκα κοντά σε έναν δάσκαλο η μία σχολή αναγνωρισμένου κύρους.

- Πρακτική σε PRANAYAMA – ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ – ΝΙΝΤΡΑ ΓΙΟΓΚΑ με τον Ανδρέα Προβελέγγιο μία φορά την εβδομάδα κάθε Παρασκευή 22.00 – 23.00 - Παρακολούθηση του σεμιναρίου ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όπου θα διδαχθούμε αναλυτικά όλον τον δρόμο της Raja Yoga και το φιλοσοφικό της υπόβαθρο από τις διδασκαλίες του  Robert  Najemy με συντονιστή τον Ανδρέα Προβελέγγιο. Κάθε Παρασκευή 20.30 – 22.00

- Παρακολούθηση του σεμιναρίου της Ψυχοκίνησης. (διάβασε με προσοχή το αναλυτικό έντυπο για το συγκεκριμένο σεμινάριο). Κάθε Σαββάτο πρωί 11.00–13.00

- Επίσης θα υπάρχει και μάθημα Χάθα Γιόγκα κάθε Σάββατο πρωί 09.30 – 11.00

- Ένα σαββατοκύριακο στο τέλος της χρόνιας (Το Σαββατοκύριακο αυτό θα περιλαμβάνει διαμονή με διανυκτέρευση στην Μυρινούντα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σιωπή και νηστεία 24 ωρών, συνεχόμενους κύκλους Asana, Pranayama & Διαλογισμού, Κρίγια Γιόγκα θεωρία και πρακτική, Φιλοσοφία με τον Ρόμπερτ Νατζεμυ)

 

Άλλες πληροφορίες

- Το πρόγραμμα περιληπτικά λοιπόν είναι : Παρασκευή 19.00 – 20.30 μάθημα Χάθα Γιόγκα (με διδακτική) / 20.30 – 22.00 σεμινάριο Φιλοσοφίας / 22.00 – 23.00 πρακτική πραναγιάμα -  διαλογισμός / Σάββατο 09.30 – 11.00 μάθημα Χάθα Γιόγκα / 11.00 – 13.00 σεμινάριο Ψυχοκίνησης

- Θα υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης στην σχολή το βράδυ της Παρασκευής για όσους έρχονται από μακριά

- Θα δοθούν στο τέλος Βεβαίωση διδακτικής επάρκειας για την Ράντζα Γιόγκα και ξεχωριστές βεβαιώσεις παρακολούθησης για την Διδακτική στην Χάθα Γιόγκα, για το σεμινάριο Φιλοσοφίας και για την Ψυχοκίνηση)

- Η συμμετοχή θα περιοριστεί στα είκοσι άτομα για αυτό δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας. Για τους πρώτους πέντε που θα εγγραφούν μέχρι τον Ιούνιο το κόστος της συμμετοχής θα είναι 800 euro

- Πληροφορίες – εγγραφές στο 6944567580 στον Ανδρέα Προβελέγγιο

- Ξεκινάμε Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Hatha Yoga One Year Participation / Hatha Yoga full Instructor Certificate

Το Yoga & Budo Center σε συνεργασία με τον Ανδρέα Προβελέγγιο (Επιστημονικό  υπεύθυνο των προγραμμάτων, διευθυντή σπουδών και εκπαιδευτή σε Κινησιολογία, Φιλοσοφία, Pranayama, Διδακτική, Διαλογισμό, κ.α), Τίνα Ζυμαράκη (Φιλοσοφία, Pranayama, Διδακτική, Διαλογισμό, Asana κ.α.)  και εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες όπως για την διδασκαλία των ASANA, Pranayama και εξειδικευμένων εργαστηρίων (Χρύσα Μπαμπαλή), ανατομίας (Σοφία Νερωμηλιώτη), διατροφής (Δημήτρη Πολυζωγόπουλο), Ψυχολογίας (Αλεξάνδρα Λιγνού) κ. α. , το κέντρο Αρμονική Ζωή, τον Robert Najemy την International Yoga Teachers Association (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση) και τον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance (διεθνής πιστοποίηση και καταξίωση), οργανώνει και προσφέρει δύο συνεχόμενα και συγχρόνως ανεξάρτητα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα στα αντικείμενα των  Hatha Yoga &  Raja Yoga. 

 

ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ (Ανάπτυξη προγραμμάτων)

Θα ολοκληρώνεται με την απονομή «Βεβαιώσεων παρακολούθησης» χωρίς εξετάσεις, σε όσους παρακολουθούν με επιτυχία ένα από τα  προγράμματα (παρακολούθηση με μέγιστο 20% απουσίες επί των ωρών διδασκαλίας).

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ (Εξετάσεις για την βεβαίωση διδακτικής επάρκειας)

Θα απονέμεται "Πιστοποιητικό Διδακτικής Επάρκειας" σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και  περνούν με επιτυχία τις εξετάσεις στο τέλος ενός διδακτικού κύκλου.

 

Οι προϋποθέσεις είναι:

α) Η παρακολούθηση κατά την διάρκεια της σχολής για δύο  έως και τρεις φορές την εβδομάδα (ανάλογα το διδακτικό πρόγραμμα) μαθημάτων Χάθα Γιόγκα σε μια σχολή Χάθα Γιόγκα αναγνωρισμένου κύρους και

β) Συστατική επιστολή από δάσκαλο της Χάθα Γιόγκα (κατά προτίμηση μέλους της  International Yoga Teachers Association η του Yoga Alliance) ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να μπορεί να διδάξει Χάθα Γιόγκα.

Οι εξετάσεις θα είναι:

α) Γραπτές και προφορικές πάνω σε όλη την ύλη που θα διδαχτεί στο σεμινάριο με 60% επιτυχία. (Περιλαμβάνουν και την ύλη (τα βασικά) στους τομείς Διδακτικής, Αθλητιατρικής, Βιολογίας της Άσκησης και Θεωρητικών Επιστημών που διδάσκονται στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού)

β) Διδακτική ενός μαθήματος και αξιολόγηση του από επιτροπή δύο δασκάλων κατόχων  πιστοποιητικού διδακτικής επάρκειας.

 

ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ (Διεθνής αναγνώριση και καταξίωση)

Απονομή διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος από την International Yoga Teachers Association για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις που ζητάει η  I. Y.  T .A.

 

Σημ1: Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επι πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, στον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα και στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance

 

Σημ2: Η Διδακτέα ύλη οργανώθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα της Ι.Υ.Τ.Α, του Yoga Alliance και των σχολών προπονητών αθλημάτων της Γ. Γ. Αθλητισμού. Τα αντικείμενα διδασκαλίας τα διδάσκουν εξειδικευμένοι επιστήμονες που είναι συγχρόνως όλοι τους και δάσκαλοι της Χάθα Γιόγκα. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας θα συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να ετοιμάσει δασκάλους Χάθα Γιόγκα, οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις της σωστής διδασκαλίας, ώστε η Χάθα Γιόγκα να διαδίδετε με τον σωστό τρόπο και να προστατεύεται από τη δυσφήμηση και την παραπληροφόρηση που την πλήττει, είτε από αυτούς που την διδάσκουν χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, είτε από αυτούς που την έχουν γνωρίσει μόνο από βιβλία και βιντεοκασέτες.

 

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να βγάζει δασκάλους Χάθα Γιόγκα κατάλληλα εκπαιδευμένους και πληροφορημένους που θα εξυπηρετούν τον σκοπό και τους στόχους του προγράμματος

Να καθιερώσει την Χάθα Γιόγκα ως Επιστήμη, στα μάτια των εκπαιδευτών και των ασκούμενων, μιας και χιλιάδες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πια τα σημαντικότατα οφέλη της σε υλικό, ενεργειακό και νοητικό επίπεδο.

Να γίνει το πρόγραμμα ο πρόδρομος για να αναγνωρισθεί η Χάθα Γιόγκα από το κράτος ως μέσον Αγωγή Υγείας και να εισαχθεί και ως μάθημα στα Τ.Ε.Φ.Α.Α

Να γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους Έλληνες εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους και την διεθνή κοινότητα σε θέματα που αφορούν τις έρευνες, τις εξελίξεις και τις εφαρμογές της επιστήμης της Χάθα Γιόγκα.

Την ευαισθητοποίηση του κόσμου της άθλησης στην Χάθα Γιόγκα

Να δώσει κύρος στο λειτούργημα του δασκάλου της Χάθα Γιόγκα

Να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Υγείας και του Αθλητισμού τα τεράστια οφέλη της σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Να μεταδοθούν οι γνώσεις και οι πρακτικές της Χάθα Γιόγκα με τα ανάλογα οφέλη σε νοσοκομεία, φυλακές, κέντρα αποτοξίνωσης, σχολεία, ιδρύματα κ. α.

 

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Με την μέθοδο Project

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Να έχεις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σου

Να έχεις συμπληρώσει και υπογράψει την αίτηση εγγραφής

Να έχεις σοβαρή πρόθεση παρακολούθησης και ολοκλήρωσης όλου του προγράμματος

Να  παρακολουθήσεις στην διάρκεια της εκπόνησης του προγράμματος και για δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα μαθήματα Χάθα Γιόγκα σε μια σχολή Γιόγκα.

 

 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ο Ανδρέας Προβελέγγιος διδάσκει Φυσική Αγωγή και Αγωγή Υγείας, παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα και Διαλογισμό.

Ειδικότερα με την Raja & Hatha Yoga ασχολείται απ το 1986.

Έχει προσφέρει της υπηρεσίες του και τις γνώσεις του για την Γιόγκα σε πάνω από 5000 διδακτικές ώρες:  μεταξύ άλλων στο κέντρο Αρμονική Ζωή, στα γυμναστήρια Sagittarius στην Νέα Ιωνία , στο Energy στην Κηφισιά, στης Σακοράφας στο Μαρούσι, στο Αρμονία στα Μελίσσια, στο Άδωνης στην Κυψέλη, στο ξενοδοχείο Porto Hydra στην Πελοπόννησο, στον Γ. Μ. Σύλλογο Χείρων ο Κένταυρος στην Αθήνα και στην North  Academy  στην  Θεσσαλονίκη, στον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αθηνών ο Διδάσκαλος Χείρων στην Κυψέλη, στην σχολή Ρωμανοφ στην Καλλιτεχνούπολη, ενώ είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Yoga Word και της North Academy.

Την περίοδο 2007 – 2009 υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα.

Έχει αναγνωρισθεί κατόπιν ειδικών εξετάσεων ως Full Teaching Member της International Yoga Teachers Association από το 1990.

Έχει δώσει κατά καιρούς σειρά διαλέξεων για την Γιόγκα σε όλους τους χώρους που πρόσφερε τις υπηρεσίες του με θέματα όπως  «Τι είναι και τι δεν είναι  η Γιόγκα», «Σωστή Αναπνοή»,  «Γιόγκα ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης», «Διαλογισμός» κ.α.

Έχει αρθρογραφήσει για την Γιόγκα σε περιοδικά όπως τα Αρμονία, Ζένοφι, το Μονοπάτι των Πολεμικών Τεχνών, Kumite, Budo, Body Time,  και πρόσφατα στο Yoga Word.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κρέας η Υγεία» και πολλών εργασιών που σχετίζονται με την Γιόγκα όπως «Η Υποταγή στην διαφήμιση – Ψυχική Αυτοάμυνα», «Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και καταστάσεις επείγουσας βοήθειας», «Ο εκπαιδευτής της Γιόγκα και οι ορθοπεδικές παθήσεις», «Το άγχος πριν τον αγώνα και πώς να το ελέγξετε», «Πλήρης αναπνοή», «Τσάκρα – Τα κέντρα ενέργειας», «Ο Διαλογισμός στον δρόμο της Ράντζα Γιόγκα», «Γλωσσάριο Σανσκριτικής Ορολογίας», «Κινησιολογία», «Γυμνάστε σωστά κοιλιακούς και ραχιαίους» κ.α.             Αυτή την εποχή προσπαθεί να ολοκληρώσει δύο μεγάλες εργασίες – βιβλία «Το πλήρες βιβλίο των ASANA» και «Pranayama» των οποίων την συγγραφή έχει ξεκινήσει από το 2007.

Έχει εισηγηθεί κατά καιρούς θέματα που σχετίζονται με την Γιόγκα σε διάφορους χώρους όπως το σεμινάριο στην ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με θέμα «Αναπνευστική γυμναστική», την εισήγηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1999 με θέμα «Πλήρης αναπνοή και Αγωγή Υγείας», την διάλεξη για την Γιόγκα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο το 2003, τις εισηγήσεις με θέμα «Τι είναι και τι δεν είναι η Γιόγκα» σε συνέδρια Fitness που οργάνωσαν τα περιοδικά Body Time & Kumite καθώς και η North Academy στην Θεσσαλονίκη, την εισήγηση για την Ιστορία της Γιόγκα και την θέση της στον Ινδουιστικό πολιτισμό στο πρώτο συνέδριο Γιόγκα στα πλαίσια του τριημέρου εναλλακτικής που οργάνωσε το περιοδικό Yoga Word το 2006.

Η μαθητεία του στην Γιόγκα άρχισε το 1986 κοντά στον Robert Najemy. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Γιόγκα που παρακολούθησε διήρκεσε εντατικά για τέσσερα χρόνια και περιλάμβανε όλη την θεωρία, την Φιλοσοφία και την πρακτική της Raja Yoga. Η ύλη διδάχτηκε μέσα σε ετήσια σεμινάρια εβδομαδιαίας παρακολούθησης, εντατικά πολύωρα Σαββατοκύριακα και καλοκαιρινές συναντήσεις – απομονώσεις   διάρκειας από μία εβδομάδα έως και ένα μήνα.

Παρακολούθησε ανελλιπώς και κατ’ επανάληψη όλα τα παράπλευρα ετήσια και καλοκαιρινά σεμινάρια καθώς και τις ανοιχτές διαλέξεις του Robert Nagemy καθώς επίσης και τα εβδομαδιαία μαθήματα Χάθα Γιόγκα με την Σοφία Μαυρομάτη από την οποία διδάχτηκε επίσης και τις Θιβετιανές ασκήσεις μακροζωίας. Ήταν από τους λίγους που πληρώντας τις προϋποθέσεις που ζητούσε ο Robert Najemy παρακολούθησε τα προχωρημένα μαθήματα όπου διδάχτηκε προχωρημένη pranayama, τα προχωρημένα στάδια της Ναντι Σοντάνα, τα Μπάντας και τεχνικές αναδρομής σε προηγούμενες ζωές. Διετέλεσε τότε και για κάποιο χρονικό διάστημα συντονιστής και σύμβουλος υγείας στο κέντρο Αρμονική Ζωή. Έχει διδαχτεί επίσης κοντά στον Robert Najemy Shiatsu και τεχνική E. F. T.

Είναι κάτοχος του Master στο Ρείκι.

Είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. με «Άριστα» και εργάζεται ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην δευτεροβάθμια διεύθυνση.

Παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως το 1995 το "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - θεωρία και πράξη", το 1999 τα "Διδακτική και φιλοσοφία της Φυσικής Αγωγής και ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ", "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατάρτιση και πληροφόρηση του κοινού με χρήση οπτικοακουστικών μέσων", σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό και το 2000 "Θεωρητική και βιωματική προσέγγιση της Αγωγής Υγείας - Σχεδιασμός και ανάπτυξη προγραμμάτων Αγωγής Υγείας - Διατροφή και Υγεία - Δυναμική Ομάδας - Δεξιότητες του ανθρώπου του 2000".

Έχει εκπονήσει στο σχολείο που υπηρετεί πολλά προγράμματα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όπως "ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ", " Η υποταγή στην διαφήμιση - Ψυχική Αυτοάμυνα", "Πρώτες Βοήθειες", "Τάξεις χωρίς κάπνισμα". Τον Απρίλιο του 2000 θα βραβευτεί με έπαινο από την Γ΄ Διεύθυνση Αθηνών για το πρόγραμμα του Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εκπόνησε στο σχολείο με τίτλο "50 πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να σώσουν τη Γη". Έχει επίσης βραβευτεί για το πρόγραμμα «Τάξεις χωρίς κάπνισμα» από την αντικαρκινική εταιρεία.

Έχει τελειώσει την σχολή Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» του Robert Najemy, της «ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» του Ψυχολόγου Θεοφάνη Μπούκα και της «ΑΥΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ» του Νευρολόγου – Ψυχίατρου Ξενάκη.

Υπήρξε αθλητής στον κλασσικό αθλητισμό όπου κατέκτησε 8 βαλκανικά μετάλλια (ένα χρυσό) και πολλές διεθνείς διακρίσεις με καλύτερες, την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρώπης Bruno Zauli το έτος 1983 και την όγδοη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Εφήβων το 1979. Πέτυχε πέντε πανελλήνια και ένα βαλκανικό ρεκόρ.

Το 2009 θα εισαχθεί το βιογραφικό του στο Ελληνικό βιβλίο  WHO IS WHO για την προσφορά του στην Ελλάδα στο χώρο της Γιόγκα. 

Μπαμπαλή Χρυσή: Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην άσκηση για άτομα με ειδικές δεξιότητες. Εξειδίκευση στην Γιόγκα για άτομα με ειδικές δεξιότητες με μετεκπαίδευση στο Λονδίνο στο Special Yoga Center. Κάτοχος διπλώματος στη μέθοδο Bowtech. Εξειδίκευση στην Astanga Yoga του Danny Purudise. Εισηγήτρια του μετεκπαιδευτικού για δασκάλους Γιόγκα «Γιόγκα και άτομα με ειδικές δεξιότητες». Διδάσκει Χάθα Γιόγκα 10 χρόνια. Απόφοιτος  της σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα  με εξειδίκευση και στις Θιβετάνικες ασκήσεις μακροζωίας

 

Τίνα Ζυμαράκη : Yoga Alliance ERYT 200 ωρών. Ανακάλυψε τη Yoga στη Νέα Υόρκη, αρχές του 1998. Διδάσκει από το 2000. Το 2002 γνώρισε τον εμπνευστή της Ashtanga, Shri K. Pattabhi Jois κι έγινε ακόλουθός του, περνώντας συνολικά ένα χρόνο στο πλευρό του στην Ινδία και στις ΗΠΑ μέχρι τον θάνατό του το 2009. Έχει συμπληρώσει πάνω από 5.000 ώρες διδασκαλίας, με επιπλέον εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Jivamukti, Σανσκριτικά, Ashtanga, Bhakti Flow, Προγεννητική Yoga, και Yoga για παιδιά. Διοργάνωσε το πρώτο World Yoga Day Greece, συνδιοργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ ενάλλαξη, είναι μέρος της Οργανωτικής Ομάδας για το "ΕΤΟΣ ΓΙΟΓΚΑ 2014" και συντονίζει δωρεάν τάξεις "Yoga sto Alsos" σε όμορφες γωνιές της πόλης

 

lignou.jpg

Αλεξάνδρα Λιγνού: Διευθύντρια σπουδών και ιδιοκτήτρια του κέντρου επιμόρφωσης.. Απόφοιτος Ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο (Bachelor of Arts) και δασκάλα της Χάθα Γιόγκα (με διεθνή πιστοποίηση από την I.Y.T.A. και εξειδίκευση στην Hatha & Prenatal Yoga) .

Απόφοιτος σχολής δασκάλων Χάθα Γιόγκα 300 ωρών, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος με εξειδίκευση στην Γιόγκα για παιδιά, στην Γιόγκα για εγκύους και στις Θιβετάνικες ασκήσεις μακροζωίας.

Είναι κάτοχος του PROFICIENCY  στην Αγγλική Γλώσσα.

 

Σοφία Νερομηλιώτη: Έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια με ηλικιωμένους και με άτομα με νευρολογικές παθήσεις. Έχει μεταπτυχιακό στην «Αθλητιατρική και Ορθοπεδικές παθήσεις»  από την ιατρική σχολή του Νόβισαντ. Δασκάλα Usui kai Karuna Reiki και δασκάλα hatha yoga (απόφοιτος της σχολής του Yoga and Budo Center) με ειδίκευση στα άτομα με ειδικές δεξιότητες ..

  

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ Η ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ  ΧΡΟΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ / «ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ» / ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΑΚΙ / ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ  / ΠΡΟΛΟΓΟΣ / ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ» ΜΑΣ / ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  / ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ  / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΟΜΑΔΩΝ (ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ)  / ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑ»  

2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ)

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΕΣ ΑΤΟΜΟ, ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ  / ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ / ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ / ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ / Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ / ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ, ΒΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ / ΠΛΗΡΕΣ ΤΣΕΚ ΑΠ / ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΥΠΟΤΑΣΗ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ,  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ  -  ΑΠΕΚΚΡΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / «ΛΕΞΕΙΣ» ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ Ή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

 3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

(ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ.  / ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΟΙ ΕΞΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ / Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΗΘΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ / Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ / ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. / ΣΧΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ.

ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΙΔΡΥΤΗ / ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ/ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ / Η ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. / ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ/ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ / ΟΙ «ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ / ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ / ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΑΙΡΕΣΕΙΣ.

ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.. / ΖΕΝ-ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ / ΚΟΜΦΟΥΚΙΑΝΙΣΜΟΣ /  Ο ΤΑΟΪΣΜΟΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ / Η ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ

 4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΓΚΑ)

ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ / ΤΑ ΕΞΙ ΚΛΑΣΣΙΚΑ Ή  ΒΕΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ. (ΤΑ DARSANAS). / Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ / ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ / ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΚΑΡΜΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΜΠΑΚΤΙ ΓΙΟΓΚΑ/ ΤΖΝΙΑΝΑ ΓΙΟΓΚΑ / ΥΑΜΑ (AHIMSA, SATYA, ASTYLAR, BRAHMACARYΑ, APARIGRAHA) / ΝΙ ΥΑΜΑ (SWARM, PRANIDHANA, SWADHYAYA, TAPAHA, SANTOSHA, SHAUCA) / ASANA ΓΕΝΙΚΑ / PRANAYAMA ΓΕΝΙΚΑ / PRATIYAHARA / ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ (DΗARΑΝΑ, DYANA, SΗAMADI, ΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ).

    ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΔΙΑΤΡΟΦΗ)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ  ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ / ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΆΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΙΤΕΣ, ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ) / Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ / ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ / Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Έχουμε δημιουργήσει τον δεκάλογο της σωστής διατροφής ο οποίος περιλαμβάνει πολλά μυστικά υγείας και μακροζωίας τον οποίον προτείνουμε – διδάσκουμε στους σπουδαστές. Επιγραμματικά τα σπουδαιότερα: Σωστή λήψη θερμίδων, τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής και μια σύγκριση με την Μεσογειακή διατροφή, τι μας προτείνει η Γιόγκα (τροφές Rajas, Tamas και Sattwas), πώς να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά από την τροφή και τι τροφές πρέπει να αποφεύγουμε, περί νηστείας και πώς να την συνδυάζουμε με τα sat karmas (dhauti, basti, neti, nauli, trataka, kapalabhati) και τέλος πώς να ετοιμάζουμε σωστά την τροφή και πώς να την τρώμε σωστά..)

 6η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ASANA ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.)

ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΜΥΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ / ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ / ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ / ΟΙ 84 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 120 ΠΕΡΙΠΟΥ ASANAS ΔΟΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ (Η διδασκαλία των asana γίνεται με παρουσίαση από power point της ίδιας της άσκησης αλλά και του ανατομικού της χάρτη , με προσωπική επίδειξη από τους δασκάλους, με περιγραφή πάνω σε ζωντανό μοντέλο, με την διδασκαλία της από κάθε σπουδαστή σε ομάδα 3- 4 συμμαθητών του και περιλαμβάνει επιγραμματικά: Τις κατηγορίες των στάσεων. Την διαφορά δυναμικών και στατικών ασκήσεων. Κανόνες ασφαλείας. Αρχές ποιοτικής εκτέλεσης. Πως εντοπίζουμε τα σφάλματα ευθυγράμμισης. Αρχές ευθυγράμμισης. Και για κάθε άσκηση ξεχωριστά το σανσκριτικό της όνομα, την πλήρη περιγραφή της (καθώς και πως μπαίνουμε και βγαίνουμε με ασφάλεια), ποιοι μύες διατείνονται, ποιοι μύες βρίσκονται σε σύσπαση, το σωστό στήσιμο της σπονδυλικής στήλης, το σωστό στήσιμο όλων των αρθρώσεων, την επίδραση της πέρα από μυϊκό και ερειστικό σε πεπτικό, νευρικό , ενδοκρινικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό και αναπαραγωγικό  σύστημα, ποιες αναπνοές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ποιες τεχνικές Pranayama μπορούμε να συνδυάσουμε, οφέλη και αντενδείξεις σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο, σε ποιο μάθημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων), σε ποιο σημείο του μαθήματος (αρχή, μέση , τέλος), που θα συγκεντρώσουμε την σκέψη μας κ.α.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ - ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Σε αυτήν την θεματική ενότητα εμείς αναφερόμαστε γενικότερα στην επιστήμη της διδακτικής προσαρμοσμένη πάνω στην διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα ως ένα οργανωμένο μάθημα και ακόμη ειδικότερα στην διδασκαλία των Asana καταρχάς ως σωματικών δεξιοτήτων. Επιγραμματικά τα κυριότερα θέματα μας είναι: Η μεθοδική της διδακτικής στην Χάθα Γιόγκα (Το γενικό πλαίσιο του μαθήματος, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μάθημα, η οργάνωση του μαθήματος, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, η αξιολόγηση του μαθήματος), βασικές αρχές διδασκαλίας (αρχή της ενεργητικής μάθησης, της διεπιστημονικότητας της διδασκαλίας, της καταλληλότητας, της κατάλληλα δομημένης διάρθρωσης και της ενσωμάτωσης, της προσέγγιση στην ζωή, την αρχή της κατανόησης, της παραστατικότητας, την διαφοροποίηση και εξατομίκευση, την αρχή της ατομικής δράσης, της συνεχούς επανάληψης), την ανατροφοδότηση (εσωτερική και εξωτερική), μεθόδους (ολική, μερική η τμηματική, ολική – τμηματική – ολική), στυλ διδασκαλίας ( τα θετικά του  δημοκρατικού (μαθητοκεντρικού) στιλ διδασκαλίας σε σχέση με το αυταρχικό (δασκαλοκεντρικό) στιλ διδασκαλίας), αρχές καθορισμού του στόχου γα την οργάνωση ενός μαθήματος, μεθοδολογία και διδακτική σε διαφορετικές ηλικίες, κανόνες ασφαλείας, πώς να δημιουργούμε ένα ευχάριστο μάθημα.

7η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(PRANAYAMA)

ΠΡΌΛΟΓΟΣ / Ο ΌΡΟΣ PRANAYAMA / PRANA & PRANAYAMA. / PRANAYAMA & HATHA YOGA / ΤΟ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΩΣ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΝ ΕΞΕΛΙΞΗΣ / Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ PRANAYAMA ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ RAJA YOGA. / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ /  ΟΙ ΣΤΆΣΕΙΣ (ASANA) ΤΗΣ PRANAYAMA  / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ PRANAYAMA / Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ PRANAYAMA / ΑΝΑΤΟΜΊΑ ΝΕΥΡΙΚΟΎ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ / ΣΤΡΕΣ – ΆΓΧΟΣ – ΔΙΈΓΕΡΣΗ/ ΠΡΑΝΑΜΆΓΙΑ ΚΌΣΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ

Η διδασκαλία μας εμπεριέχει μεταξύ των άλλων: Η φυσιολογία της μύτης σύμφωνα με την Γιόγκα, τι είναι η Prana, επιστημονικές έρευνες για την Prana και το Pranayama cosa,  οι πέντε μορφές της pranas στο σώμα – vayu  (prana, apana, samana, vyana, udana), naddis ( ida, pingala και sushumna) , chakra και ενεργειακοί μεσημβρινοί, mudras (ΟΥΝΜΆΝΙ, ΑΚΆΣΙ, ΧΆΣΤΑ, ΜΠΡΆΧΜΑ, ΝΑΣΙΓΚΆΡΑ, ΜΠΑΪΡΆΒΑ, ΤΣΙΝΜΑΓΙΆ, ΝΑΜΑΣΤΈ, ΓΚΥΑΝ, ΤΣΙΝ, ΒΊΣΝΟΥ, ΑΓΚΟΤΣΆΡΑ, ΣΑΜΠΆΒΙ, ΚΈΤΣΑΡΙ, ΑΣΒΊΝΙ, ΒΑΖΡΌΛΙ, ΣΑΝΜΟΎΚΙ, ΜΠΟΎΤΣΑΡΙ, ΠΡΆΝΑ ΜΟΎΝΤΡΑ, ΜΆΧΑ ΜΟΎΝΤΡΑ κ.α. ), kundalini και bandha (mula, uddiyanna, jalandhara, maha). Ξεκινάμε με τις βασικές αναπνευστικές τεχνικές (διαφραγματική, κατώτερη θωρακική και ανώτερη θωρακική) και τις δυο κύριες που είναι η Ujjayi και η Kapalbhati… Στην συνέχεια  έχουμε την τεχνική για καλύτερη οξυγόνωση (πλήρης αναπνοή) και τις τεχνικές για τον έλεγχο του νευρικούς συστήματος και του άγχους (εδω διδασκόμαστε τις πράξεις της αναπνοής εισπνοή  - puraka , εσωτερικό κράτημα – antar kumbaka , εκπνοή - rechaka και εξωτερικό κράτημα – sunyak kumbaka). Αμέσως μετά διδασκόμαστε την Nadi Shodhana Pranayama σε 16 παραδοσιακά στάδια. Άλλες τεχνικές: shitali, brahmari, suria bheda, bastrika, plavini κ.α. 

8η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ)

Μέσα από την Βεδαντική διδασκαλία, την Samkhya philosophy και τα Yoga Sūtras of Patañjali  μελετάμε για τον σκοπό της ζωής, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό (DVAITA, VISISTA ADVAITA, ADVAITA), τα πέντε σώματα του ανθρώπου (.Annamaya kosha,  Pranamaya kosha,  Manomaya kosha,  Vijnanamaya kosha, Anandamaya kosha), τα kleshas, τις Samskaras, τους νόμους του Karma, του Darma και της αγάπης , την σχέση της μοίρας με την ελεύθερη βούληση, τα Gunas (sattva, rajas and tamas ), τα εμπόδια στην πνευματική εξέλιξη, τι ακριβώς είναι πνευματική προσπάθεια κ.α.

   ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ & ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ)

Περιλαμβάνει μια θεωρητική γνωριμία με το τι είναι: Συνειδητός και υποσυνείδητος νους, η ιεράρχηση των αναγκών σύμφωνα με την Ουμανιστική Ψυχολογία, η δύναμη της Θετικής σκέψης, οι νοητικές εικόνες η σκεπτομορφές, η βαθιά χαλάρωση, οι  αναστολές και πως δημιουργούνται, το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα, τεχνικές όπως ο πνευματικός μεταβολισμός και η θετική προβολή, η αποτελεσματική επικοινωνία δια μέσου του λόγου και του υποσυνειδήτου, η δύναμη της θέλησης και της αυτεπίγνωσης κ.α.  Μαθαίνουν πως να μπαίνουν και να οδηγούν στην βαθιά χαλάρωση με πέντε διαφορετικούς τρόπους.. Να κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις.. Να κάνουν αυτοανάλυση και να βοηθούν και τους άλλους να το κάνουν.. Να χρησιμοποιούν την βαθιά χαλάρωση για αυτοθεραπεία σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο..   

10η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ / Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ / Ο ΛΟΓΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΕΓΩ ΜΗΝΥΜΑ / ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ / ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ / ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΘΕΛΗΣΗΣ / ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ / ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ

11η  ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ  ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΟΓΚΑ ( ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ & ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ  /  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ (ΚΡΙΓΙΑ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ) /  PRANAYAMA / ΣΙΩΠΗ / TAI CHICHI  KONG & Διαλογισμός / ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗΣ /  Ελεύθερη προσέλευση στην κύρια αίθουσα για προσωπική άσκηση /  Ελεύθερος χρόνος για τους ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ / ΜΑΘΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ROBERT NAGEMY  / ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ /  ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.

 Α. ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ (600 περίπου σελίδες σημειώσεων που θα δοθούν στην διάρκεια της σχολής χωρίς καμία άλλη δική σας επιβάρυνση)

Ερωτηματολόγιο εξετάσεων (Οι 200 ερωτήσεις για τις εξετάσεις για την βεβαίωση διδακτικής επάρκειας)  / Διδασκαλία βασικών αναπνευστικών τεχνικών και τα στάδια διδασκαλίας της  ΝΑΝΤΙ ΣΟΝΤΑΝΑ ΠΡΑΝΑΓΙΑΜΑ  / Ενημερωτικό σεμιναρίου Ψυχοκίνησης  / Κώδικας Ηθικής Δεοντολογίας Δασκάλων Χάθα Γιόγκα  / Πλήρης  Βιβλιογραφία  / Ερωτηματολόγιο Αυτοαξιολόγησης / Ερωτηματολόγιο « Ας Γνωριστούμε» / Τσεκ Απ / Λέξεις που έχουν σχέση με την Υγεία και την διδασκαλία της Χάθα Γιόγκα  / Ερωτηματολόγιο Α για την σχέση θρησκείας και Γιόγκα / Ερωτηματολόγιο Β για την σχέση θρησκείας και Γιόγκα / Γιόγκα: Η επιστήμη της Αρμονίας  / Η επίδραση της Γιόγκα πάνω στον οργανισμό (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΈΤΕΣ & ΣΧΟΛΙΑ) / Η υποατομική φυσική και οι αναλογίες της με τον ανατολικό μυστικισμό  / Εγχειρίδιο για την εκπαίδευση των δασκάλων Χάθα Γιόγκα / Handbook of 84 Traditional Asanas of I.Y.T.A.  / Η νέα παράδοση στην διδασκαλία των ASANA  / Κατάλογος αποτελεσμάτων της κακής στάσης της σπονδυλικής στήλης / Το βιβλίο των ASANA του Ανδρέα Προβελέγγιου  / Το μεγάλο πακέτο των φωτοτυπιών που αφορά  τις εισηγήσεις  του Ανδρέα Προβελέγγιου και των άλλων επιστημονικών συνεργατών σε όλη την διάρκεια της διεξαγωγής της σχολής (περιλαμβάνει και όλες τις διαφάνειες που θα χρησιμοποιηθούν στην διάρκεια της σχολής)  / Το μεγάλο πακέτο των φωτοτυπιών που αφορά την διδασκαλία
της ΠΡΑΝΑΓΙΑΜΑ (περιλαμβάνει και όλες τις διαφάνειες που θα χρησιμοποιηθούν στην διάρκεια της σχολής) / Σημειώσεις για τα ΑΣΑΝΑ από τις διδασκαλίες της Χρύσας Μπαμπαλή  / Σημειώσεις Ανατομίας από τις διδασκαλίες της Αγγελικής Σεληνίδου  / Σημειώσεις από τους άλλους επιστημονικούς συνεργάτες  / Τεστ για τις εξετάσεις από την
I.Y.T.A. για την διεθνή σας αναγνώριση ως Full Teaching Member

 

Β. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΗΣΕΤΕ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ (ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ)

SCIENCE STUDIES YOGA  / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ του Ανδρέα Προβελέγγιου  / Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ του Ανδρέα Προβελέγγιου / GLOSSARY OF YOGA του Ανδρέα Προβελέγγιου  / ΚΡΕΑΣ Η ΥΓΕΙΑ του Ανδρέα Προβελέγγιου / ΤΣΑΚΡΑ: ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ του Ανδρέα Προβελέγγιου / ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ του Ανδρέα Προβελέγγιου  / ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ του Ανδρέα Προβελέγγιου / ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ του Ανδρέα Προβελέγγιου / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ του Ανδρέα Προβελέγγιου

           

Γ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ 10 ολοκληρωμένα μαθήματα σε 10 DVD του Ηλία Νατζέμυ / ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ του Ηλία Νατζέμυ / ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ του Ηλία Νατζέμυ   / ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΓΚΑ του Θεόδωρου Παντουβά / ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ της Αμερικάνικης Ένωση Γιόγκα  / Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ των εκδόσεων άγνωστο / Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ της Christrina Brown  / THE KEY MUSCLES OF HATHA YOGA των  Long and Chris Macivor  / ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΘΙΒΕΤΙΑΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ του Κριστοφερ Κιλαμ / ΕΝΑΝ ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ (Όλοι οι χάρτες της Ανατομίας που μπορείτε να χρειαστείτε είναι ανεβασμένοι επίσης στο site μας  www.sthkungfu.com ) / ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕΘΟΔΟ Η ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ( Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε το σεμινάριο ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ που διοργανώνουμε κάθε χρόνο στην σχολή μας με τον Ερυθρό Σταυρό. Είναι εντελώς δωρεάν και δίνει και βεβαίωση παρακολούθησης)  / ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ του Ηλία Νατζέμυ  / ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΙ του Δρ. Στέργιου Τασούλα (Ότι θα θέλατε και θα έπρεπε να ξέρετε για την διατροφή)  / ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ του Σουάμι Βιβεκανάντα / ΜΠΑΓΚΑΒΑΤ ΓΚΙΤΑ σε μετάφραση του Θεόδωρου Παντουβά / Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΣΕ DVD 13 ολοκληρωμένα μαθήματα σε 13 DVD του Ηλία Νατζέμυ

 

 1η ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ – 300 (200 + 100) ΩΡΕΣ

Yoga Alliance RYT 2

α)  15 ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 - 2015

Κάθε Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει 12 ώρες μαθημάτων.

Το Σάββατο 15.00 – 21.00 και την Κυριακή 09.00 – 15.00.

Τα Σάββατα θα διδαχτούν σε σειρά όλα αυτά που επιγραμματικά αναφέρονται στο παρόν έντυπο, εκτός των ασκήσεων (ASANA).

Σημαντικό κομμάτι του σεμιναρίου κάθε Σάββατο είναι η διδακτική (δες περισσότερα στο http://www.hathayogascience.gr/Hatha-Yoga/i-epistimi-tis-didaktikis-stin-xatha-giogka.html )

Κάθε Κυριακή θα υπάρχουν τέσσερις ώρες αφιερωμένες στην διδασκαλία των ASANA σε συνδυασμό με PRANAYAMA και δύο ώρες  πρακτική σε μοντέλα μαθημάτων Χάθα Γιόγκα που θα περιλαμβάνουν ASANA, PRANAYAMA, ΔΟΝΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ & ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ.

Σύνολο λοιπόν 15 Σαββατοκύριακα Χ 12 ώρες =  180 ώρες

β) ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το Σαββατοκύριακο αυτό περιλαμβάνει διαμονή με διανυκτέρευση στην Μυρινούντα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σιωπή και νηστεία 24 ωρών, συνεχόμενους κύκλους Asana, Pranayama & Διαλογισμού, Κρίγια θεωρία και πρακτική, Φιλοσοφία με τον Ρόμπερτ Νατζεμυ.

Συνολικά εμπεριέχει 20 διδακτικές ώρες.

γ) ΔΥΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η παρακολούθηση κατά την διάρκεια της σχολής για δύο φορές την εβδομάδα μαθημάτων Χάθα Γιόγκα θα γίνεται σε μια σχολή Χάθα Γιόγκα η κοντά σε έναν δάσκαλο αναγνωρισμένου κύρους από τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος.

Συνολικά λοιπόν έχουμε δύο μαθήματα την εβδομάδα Χ μιάμιση ώρα το καθένα Χ τέσσερις εβδομάδες τον μήνα Χ εννιά  μήνες (από Οκτώβρη έως και Ιούνιο κάθε χρονιάς) = 108 ώρες περίπου.

 

ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

1ο Σαββατοκύριακο 12 – 13 Οκτωβρίου, 2ο Σαββατοκύριακο 26 – 27 Οκτωβρίου, 3ο Σαββατοκύριακο 9 – 10 Νοεμβρίου, 4ο Σαββατοκύριακο 23 – 24 Νοεμβρίου, 5ο Σαββατοκύριακο 7 – 8 Δεκεμβρίου, 6ο Σαββατοκύριακο 14 – 15 Δεκεμβρίου.

Για τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα θα βγάλει η ομάδα της ημερομηνίες (Ιανουάριος – Ιούνιος 2015) στην πρώτη συνάντηση της.

 

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΗΜ 1: Η συμμετοχή στο τμήμα ανάλογα τις εγγραφές θα κυμαίνεται από 6 έως 23 άτομα

ΣΗΜ 2: Οι απόφοιτοι μας καταξιώνονται στον χώρο, βρίσκουν εύκολα εργασία ενώ έχουν μέχρι στιγμής 100% επιτυχία στις εξετάσεις τους για την διεθνή αναγνώριση  από την I.Y.T.A.

ΣΗΜ 3: Το Yoga & Budo διαθέτει ειδική άδεια για την διεξαγωγή σεμιναρίων στον χώρο του από την Πολεοδομία. Χρησιμοποιεί νομότυπα τους λογότυπους Hatha & Raja Yoga οι οποίοι είναι κατοχυρωμένοι ως εμπορικά σήματα στο Υπουργείο Εμπορίου από το 2004 με ημερομηνία λήξης προστασίας έως το 2020 και για τις κλάσεις 16, 25, 41, 44, 45

ΣΗΜ 4: Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές που θα πάρουν το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας συμβαδίζουν ποιοτικά με τους απόφοιτους αναλόγων κέντρων του εξωτερικού έχοντας κοινή γλώσσα συνεννόησης

ΣΗΜ 5: Στον χώρο μας θα βρείτε με την νέα χρονιά:  Raja, Hatha, Astanga Vinyasa και Prenatal Yoga, σεμινάρια Φιλοσοφίας και Ψυχοκίνησης, ειδικά μαθήματα Διδακτικής στην Γιόγκα, Pranayama και Διαλογισμό.

ΣΗΜ 6: Συνολικά το κόστος της σχολής ξεκινάει από τα 1200 euro αν τα χρήματα δοθούν προκαταβολικά η 1500 euro (δύο δόσεις των 750 euro ) +  Φ.Π.Α. 23% (Περιλαμβάνει την εγγραφή, το οπτικοακουστικό υλικό της διδασκαλίας,  όλη την παρακολούθηση της σχολής, τις εξετάσεις αλλά και την ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ 100 ΩΡΩΝ  για έναν ολόκληρο χρόνο στο YOGA & BUDO CENTER αν σας βολεύει και επιλέξτε να την κάνετε κοντά μας). Προσφορά εγγραφής ΙΟΥΝΙΟΥ  – ΙΟΥΛΙΟΥ και μόνο γα τους έξι πρώτους 900 euro + Φ.Π.Α. 23%. Υπάρχουν οικονομικά πακέτα, που μπορούν να κατεβάσουν το κόστος της σχολής, μέχρι τα 200 euro.

ΣΗΜ 7: Οι απόφοιτοι των σχολών μας θα μπορούν να γραφτούν χωρίς επί πλέον εξετάσεις στον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος, στον Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα Γιόγκα και στον παγκόσμιο οργανισμό Yoga Alliance